T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 
 
 
 

Po novi asfaltirani cesti do Centra Sonček Vrtiče

26.05.2017 | Tomislav Špilak
Včeraj sta župan Občine Kungota Igor Stropnik in predstavnik vaške skupnosti predala v uporabo z novo protiprašno prevleko urejeno cesto, ki vodi do Centra Sonček Vrtiče. S to investicijo je Občina Kungota naredila pomemben korak tudi k lažji dostopnosti do tamkajšnjega Sončkovega centra.
več >
 
 

Ekipno tekmovanje v dvoranskem balinanju - Bocci

24.05.2017 | Maja Bobnar
V soboto, 20. maja 2017 se je v Kamniku odvijalo ekipno tekmovanje v dvoranskem balinanju - Bocci. Pred tekmovanje sta nas nagovorila predsednik Športnega društva Sonček Bojan Poredoš, ter podpredsednik Zveze za šport paraolimpijskega komiteja Jakob Škantelj. Tekmovanja se je udeležilo 12 ekip. Zmagala je ekipa Društvo distrofikov 1, drugo mesto je zasegla ekipa Društvo distrofikov 2, tretje mesto pa ekipa Obalnega društva za Cerebralno paralizo skupaj v navezi z Ptujskim društvom.
več >
 
 

Skupščina Zveze Sonček so. p. nov predsedniški mandat podelila Lojzetu Tomaževiču

22.05.2017 | Zveza Sonček
V soboto 20. maja 2017 je bila v Ljubljani v Centru Sonček Ljubljana Šiška, Trg komandanta Staneta 5, Ljubljana volilna skupščina Zveze Sonček, ki je potrdila poročilo o delu in finančno poročilo za leto 2016, izvolila nove organe Zveze Sonček, sprejela program dela in finančni načrt za leto 2017 ter sprejela ostale sklepe po dnevnem redu skupščine.
več >
 
 

Z dobrodelnim koncertom »Lahko sem srce« smo zbrali 20.256 €

17.05.2017 | Tomislav Špilak
V času ponovnega predvajanja koncerta, ki smo ga organizirali z Društvom Downov sindrom in Zvezo Sožitje, smo zbrali 1.624 €. Z zbranimi sredstvi iz prvega predvajanja pa 20.256 €. Do konca meseca maja pa nam lahko pomagata tudi s pošiljanjem SMS donacij. Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo POSEBNI5 na številko 1919 in prispevali boste 5 €.
več >
 
 

Pošljite SMS s ključno besedo POSEBNI5 na številko 1919 in nam pomagajte pri vključevanju oseb s posebnimi potrebami

11.05.2017 | Zveza Sonček
Zveza Sonček so. p. skupaj z Društvom za downov sindrom in Zvezo Sožitje je v Cankarjevem domu organizirala dobrodelni koncert, s katerim želimo prispevati k ozaveščenosti družbe o potrebi po socialnem vključevanju oseb s posebnimi potrebami ter okrepiti in izboljšati njihov položaj v družbi.
več >

Novice

 
 
 

Ptuj: Odprtje novih prostorov Centra Sonček

Štajerski tednik, 19.5.2017 | avtor in foto: Dženana Kmetec
Zveza Sonček je prostore za svoje delovanje na Osojnikovi cesti 9 na Ptuju odprla leta 1999. Takrat so imeli pet uporabnikov, za katere je bila površina prvotnih prostorov povsem zadovoljiva. Danes, ko je tistih, ki ptujski Sonček vsakodnevno obiskujejo, bistveno več, pa je bilo povečanje nujen in potreben korak. Dodatnih 76 kvadratnih metrov, ki so jih uradno namenu predali minuli teden, predstavlja za zaposlene in uporabnike, pa tudi njihove starše, izjemno veliko pridobitev.
več >
 
 

Kdor lahko, naj kar potrka na vrata Sončka

Večer, 11.5.2017 | avtor in foto: Slavica Pičerko Peklar
Ne vem, kaj bi počel, če bi ne bilo Sončka. Vsak dan prihajam sem, kjer imam prijatelje, tukaj so tudi naš vodja Vanja in drugi, ki nam pomagajo pri delu. Rad delam, še najraje pa grem po malico in postorim, kar je treba, saj tisti, ki so na vozičkih, vsega ne zmorejo," je onidan, ko je obiskovalce ponosno popeljal po novih prostorih Centra Sonček, porekel Benjamin Zemljak.
več >
 
 

Iščemo prostovoljce za izvedbo Zdravsteno terapevtske kolonije za družine

12.04.2017 | mag. Mojca Vaupotič
Zveza Sonček bo tudi v letu 2017 organizirala Zdravstveno terapevtsko kolonijo za družine med 19.8. in 26.8.2017 v Centru Sonček Elerji. Za izvedbo programa vabimo k sodelovanju prostovoljce. Vaša naloga bo pomoč pri varstvu otrok ter sodelovanje pri različnih aktivnostih v sklopu programa.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

26.05.2017 | Tomislav Špilak
  • 27.05. Letno srečanje članov društev Zveze Sonček, Sonček – Mariborsko društvo za cerebralno paralizo, Center Sonček Vrtiče
  • 27.05. Odprto državno prvenstvo invalidov v plavanju, ZŠIS-POK, Radovljica
  • 27.05. IV. Srečanje zaposlenih v VDC Slovenije, SVDCS, OŠ Idrija

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke