T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

 
 
 
 

Na Svetovni dan cerebralne paralize z dnevom odprtih vrat o pomenu inkluzije – »Ene šole za vse!«

06.10.2016 | Tomislav Špilak
Na svetu je 17 milijonov ljudi s cerebralno paralizo. Šestdeset odstotkov je hodečih, trideset odstotkov jih uporablja invalidski voziček, deset odstotkov pa se jih giblje s pomočjo različnih pripomočkov. Pri cerebralni paralizi gre za motnjo gibanja in drže, ki je posledica nenapredujoče poškodbe možganov v zgodnjem obdobju življenja. Je najpogostejša razvojna motnja v otroštvu.
več >
 
 

Sončkovi izdelki 2016/17

04.10.2016 | Tomislav Špilak
Prelistajte naš prodajni katalog in si izberite izdelke po vaši meri. Verjamemo, da boste z njimi zadovoljni vi, spoštovani kupci, kot tudi tisti, katerim jih boste namenili. Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.
več >
 
 

Sončnik št. 2016/3 september

30.09.2016 | Tomislav Špilak
Izšla je septembrska izdaja Sončnika v katerem si med drugim lahko preberete:
  • Dolgo, vroče poletje tudi drugače
  • Vsak od nas in vsi skupaj lahko naredimo več!
  • Življenje s cerebralno paralizo
  • Družini pravico do soodločanja

več >
 
 

Avstrijski gostje iz organizacije »Lebenshilfe Radkersburg« počitnikovali v Centru Sonček Elerji

27.09.2016 | Martina Kardinar
Skupina sedmih uporabnikov in dveh spremljevalcev, smo se 1. avgusta polni pričakovanj iz Cmureka odpravili na slovensko primorsko. Pot je bila malenkost daljša, zaradi nesreče na cesti, ampak nam ni vzela navdušenja. Ob prihodu v počitniški center Sonček v Elerjih, smo bili deležni lepe dobrodošlice v nemščini.
več >
 
 

7. ligaško prvenstvo ekip v dvoranskem balinanju - Bocci

23.09.2016 | Maja Bobnar
17. septembra je v CIRIUS Kamnik potekalo ekipno tekmovanje v prilagojenem dvoranskem balinanju – Bocci. Sodelovalo je 12 ekip v mešanih kategorijah. Prvo mesto je dosegla ekipa Panta Rei 1, drugo mesto ekipa CIRIUS Kamnik 1, tretje mesto ekipa Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine in četrto mesto ekipa CIRIUS Kamnik 2.
več >

Novice

 
 
 

FLUID: Nataša Ornik, zaposlena v Varstveno-delovnem centru Sonček v Mariboru

Večer, 01.10.2016 | avtor: Bojan Tomažič
Draga Nataša, ​ob dnevu mobilnosti sem te opazoval, kako si se po Štukljevem trgu v Mariboru peljala z električno rolko. "Le kako bo zavrla?" sem se spraševal v skrbi zate in druge, mimo katerih si vozila, a ti je dobro šlo. Si dokazala, da si spretna tudi pri tem, čeprav nisem dvomil. Med sončki v Sončku moraš na različnih lokacijah, kjer delaš, biti okretna, kajne?
več >
 
 
 

Vabilo na dobrodelni halloween event

06.10.2016 | vir: Bistro FTP
Vljudno vabljeni na magični in misteriozni halloween event, kjer se bomo v prečudovitem ambientu ter ob vrhunskih house glasbenih ritmih skupaj podružili in zaplesali. Dogodek bo imel tudi dobrodelno noto, saj bomo zbirali prostovoljne prispevke za društvo Zveza Sonček, ter s tem pomagali ljudem s posebnimi potrebami! Vstop prost!
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke