T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Sončkovi izdelki 2016/17


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2016/17


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


 
 
 
 

Uporabniki VDC Sonček Maribor v lutkovni predstavi “Kralj Inus modri”

01.09.2017 | Jelka Bratec
Zadnji dan Trnfesta, 31. avgusta 2017, so Trnovem v Ljubljani predstavili projekt Zvitorepec, ki je nastal v okviru zavoda Razvoj iz Maribora, neprofitnega zavoda za razvoj podjetniških idej invalidov. Rezultat tega projekta je tudi lutkovna predstava “Kralj Inus modri”, nastala po Mustrovi stripovski predlogi, v kateri nastopajo tudi uporabniki VDC Sonček Maribor (Ina Konrad, Suzana Korošec, Ernest Blažič, Petra Valenčak) in sodelavka Alja Drofenik.
več >
 
 

Študijski obisk mreže nevladnih organizacij iz Moldavije v Centru Sonček Novo mesto

23.08.2017 | Iztok Suhadolnik
V okviru mednarodnega projekta, ki ga vodi Slovenska filantropija ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije v Republiki Moldaviji, je v torek 22.08.2017 obiskala Center Sonček Novo mesto skupina predstavnikov nevladnih organizacij iz Republike Moldavije, ki sta jih vodili podpredsednica Slovenske filantropije, Branka Bukovec in koordinatorka projekta, Vahida Huzejrović.
več >

Novice

 
 
 

Evropska kartica ugodnosti za invalide

03.08.2017 | Iztok Suhadolnik
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v okviru evropskega projekta v katerem sodelujejo še Ciper, Finska, Belgija, Italija, Romunija, Estonija in Malta, pričelo izdajati Evropsko kartico ugodnosti za invalide. Osebe z invalidnostjo, ki so upravičenci pa Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov, lahko vlogo za kartico vložijo na kateri koli Upravni enoti v Republiki Sloveniji.
več >
 
 

Osebno z Lojzetom Tomaževičem: Predsednik zavoljo sina

Delo, 24.7.2017 | avtor: Brigite Ferlič Žgajnar, foto: Leon Vidic
Pripomogel je k sprejetju zakona, ki bo družinam otrok s posebnimi potrebami olajšal marsikatero stisko. Neprofesionalni predsednik Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije Sonček, ki je pomagal, da je po devetnajstih letih uspelo do sprejema pripeljati zakon, ki bo družinam otrok s posebnimi potrebami olajšal marsikatero stisko. Tudi njemu bi jo, ko se je njihova družina pred 27 leti povečala - rodil se je Jan, ki ima cerebralno paralizo.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

15.09.2017 | Tomislav Špilak
  • 09.09. – 16.09. Obnovitvena rehabilitacija 10. termin, Zveza Sonček, Center Sonček Elerji
  • 10.09. – 16.09. Počitnice za odrasle, Zveza Sonček, Center Sonček Elerji
  • 18.09. Sestanek sodelujočih v projektu skupne prodaje na MOL, Zveza Sonček, VDC Tončke Hočevar

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke