T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


 
 
 
 

Razpis za prvo področno tekmovanje v Bocci 2018 za posameznike

23.02.2018 | Maja Bobnar
Tekmovanje posameznikov v organizaciji Zveze Sonček in Sončka ŠDCP bo potekalo v soboto, 10. marca 2018 ob  9. uri v CIRIUS Kamnik, Novi trg 43a, 1241 Kamnik. Prijave zbiramo do petka, 2. marca 2018. Za informacije se lahko obrnete na e-mail:  delegat@boccia.si (Maja Bobnar) ali na speedy1806@gmail.com (Bojan Poredoš).
več >
 
 

Državno prvenstvo invalidov v veleslalomu

23.02.2018 | Maja Bobnar
V soboto, 17. februarja 2018 je na smučišču Poseka v Ravnah na Koroškem potekalo Državno prvenstvo invalidov v veleslalomu. Tekmovanje je potekalo v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK), tekmo pa je izvedlo Invalidsko Športno Društvo Samorastnik iz Raven na Koroškem. Tekmovanja se je udeležila tudi Domžalčanka Simona Pivar, ki je tekmovala za Sonček – Zvezo društev za cerebralno paralizo Slovenije ter osvojila zlato medaljo
več >
 
 

Donacija Kmetijske zadruge Agraria Koper, z.o.o.

30.01.2018 | Tomislav Špilak
KZ AGRARIA Koper, z.o.o. je v konec preteklega leta organizirala humanitarno akcijo prodaje koledarjev. S pomočjo svojih zvestih kupcev so tako zbirali sredstva za Zvezo Sonček so.p.. Skupaj so zbrali 2.000 €, ki jih bomo namenili za nakup nujno potrebne opreme v Centru Sonček Koper.
več >

Novice

 
 
 

Na Bučki bo zaživela eko-socialna kmetija

22.02.2018 | vir: 4d.rtvslo.si, foto: lokalno.si
Prispevek radia Slovenija o projektu Občine Škocjan, ki bo v sodelovanju z Društvom za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine Sonček na Bučki uredila eko-socialno kmetijo na kateri bo bivalo šest odraslih invalidov. Projekt so potrdili na prvem dogovoru regije JV Slovenije ...
več >
 
 

Parkirišča, namenjena invalidom, so voznikom še vedno najbolj mamljiva

21.02.2018 | vir: Preverjeno!
Veliko voznikov kljub nenehnemu opozarjanju in globam še vedno brezobzirno parkira na parkiriščih za invalide. Več kot polovico teh parkirišč zasedejo vozniki, ki niso invalidi, in to pogosto tudi takrat, ko je dovolj drugih prostih mest. Ekipi oddaje Preverjeno so nekateri izmed njih med snemanjem celo grozili.
več >
 
 

Vlada sprejela Zakon o socialnem vključevanju

15.02.2018 | vir: www.mddsz.gov.si
Vlada RS je danes sprejela Predlog Zakona o socialnem vključevanju invalidov. Novi zakon bo nadomestil Zakon o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb in omogočil boljše pogoje za življenje invalidov v skupnosti. Širi se tudi krog invalidov, ki dobijo pravice po zakonu. S tem zakonom bomo nadomestili Zakon o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb iz leta 1983 in zaokrožili zakonodajo na področju invalidskega varstva s ciljem zagotavljanja neodvisnega življenja invalidov v skupnosti.
več >
 
 
 

Vabilo

19.02.2018 | vir: ZŠIS - POK
Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite v sklopu projekta Change Your Mindset – Sport4Everyone, Erasmus+ program, z namenom promocije športne aktivnosti med mladimi invalidi in s tem socialnega vključevanja ter izboljšanja njihovega življenjskega sloga, pripravlja izobraževalno delavnico 
Učinki športne aktivnosti na zdravje in kvaliteto življenja pri mladih s posebnimi potrebami,  ki bo 7.3.2018 v kletni predavalnici na URI-Soča, Linhartova cesta 51, Ljubljana.
več >
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

23.02.2018 | Tomislav Špilak
  • 24.02. Seminar za zapisnkarje in sodnike za tekmovanje v Boccia, Zveza Sonček, Center Sonček Šiška
  • 24.02. Državno prvenstvo v para karateju, ZŠIS-POK, Velenje
  • 26.02. – 03.03. Sončkove počitnice za otroke, Zveza Sonček, Center Sonček Vrtiče

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke