T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Pošljite SMS s ključno besedo POSEBNI5 na številko 1919

in nam pomagajte pri vključevanju oseb s posebnimi potrebami

Sončkovi izdelki 2016/17


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Pošljite SMS s ključno besedo POSEBNI5 na številko 1919

in nam pomagajte pri vključevanju oseb s posebnimi potrebami

 
 
 
 

Ameriški študentje v Sončku

29.06.2017 | Jelka Bratec
Včeraj, 28. junija, so nas v Centru Sonček v Šiški obiskali visokošolski učitelji in študenti Augsburg College iz Minnesote, ki so na obisku v Sloveniji. Predstavniki Augsburg College sodelujejo v Mednarodni poletni šoli socialnega dela 2017 z naslovom “Konstruktivno socialno delo kot gibalo soustvarjalnega dialoga – mednarodna perspektiva”, katere organizatorica je Fakulteta za socialno delo iz Ljubljane.
več >
 
 

KORAK K SONČKU in PARAOLIMPIJSKI ŠPORTNI DAN družno v novo šolsko leto

19.06.2017 | mag. Mojca Vaupotič
V šolskem letu 2017/2018 bomo združili projekt KORAK K SONČKU v organizaciji Zveze Sonček so.p. in projekt Paraolimpijski šolski dan v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite. Skupni cilj obeh projektov je spoznavanje drugačnosti, njeno razumevanje in polnopravna vključenost oseb s posebnimi potrebami v vseh družbenih segmentih.
več >
 
 

Prvi termin poletnih počitnic za odrasle v Centru Sonček Elerji

15.06.2017 | Nina in Danica
Od 05.06. do 10.06.2017 smo v Elerjih nad Ankaranom na obeh Sončkovih lokacijah preživeli prve poletne počitnice za odrasle. Vreme je bilo junijsko; sončno vendar z nekaj nevihtami. Kljub temu se nismo dali motiti in smo ob dopoldnevih jahali in veslali, popoldneve pa izkoristili za kopanje, delavnice in uživanje.
več >
 
 

Ker mi ni vseeno, kupujem tukaj!

14.06.2017 | Helena Kos
Skupna prodajalna izdelkov ljubljanskih varstveno delovnih centrov. Verjamemo, da smo skupaj močnejši in bolj vidni, zato smo se povezali – in sicer štirje varstveno delovni centri: VDC Sonček, VDC Tončke Hočevar, Delovni in zaposlitveni center Janeza Levca, VDC Želva. Vsi štirje lahko ponudimo estetsko dodelane izdelke darilnega programa. Lokacija: Razstavni prostor Mestne občine Ljubljana, Mačkova ul. 1 v Ljubljani. Čas poskusnega projekta prodaje izdelkov: od 15. junija do 15. septembra 2017.
več >
 
 

Predpoletne delavnice za nove sodelavce

14.06.2017 | Helena Kos
Pred začetkom poletnih programov bomo organizirali tri termine delavnice za nove sodelavce. Udeležba na izobraževanju je obvezna za vse, ki sodelujejo ali bodo sodelovali v programih Zvez Sonček (redno zaposleni, honorarni sodelavci in študentje, prostovoljci in drugi) in je na voljo tudi sodelujočim v programih društev Sonček. 
več >

Novice

 
 
 

Cerebralna paraliza
 ne mine z odraslostjo

Slovenske novice, 31.5.2017 | avtor: Natalija Mljač
V Sloveniji je za otroke s cerebralno paralizo dokaj dobro poskrbljeno, kar pa ne moremo trditi za odraščajoče in odrasle osebe s to kronično telesno okvaro. Na to že dlje opozarjajo tako zdravstveni in medicinski strokovnjaki kot Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije. Na posvetu Odrasli s cerebralno paralizo so znova opozorili na nujnost celostne zdravstvene oskrbe.
več >
 
 

Mariborsko društvo Sonček praznuje 35 let

Večer v Nedeljo, 28.5.2017 | avtor in foto: Miha Dajčman
Obiskovalce so z nastopi zabavali domači ustvarjalci, člani Zveze Sonček in Rebeka Dremelj. V Centru Sonček v Vrtičah pri Kungoti je včeraj Mariborsko društvo za cerebralno paralizo Sonček obeležilo 35 let delovanja in ob tem pripravilo vseslovensko srečanje društev zveze Sonček. Tudi mariborsko združenje je bilo pred 34 leti soustanovitelj zveze Sonček, ki ima sedaj štiri tisoč članov.
več >
 
 

Odrasli s cerebralno paralizo: Brez izbire na plečih staršev

Dnevnik, 26.5.2017 | avtor: Ingrid Mager, foto: Luka Cjuha
Dokler se otroci in mladostniki z motnjami v telesnem ali duševnem razvoju šolajo, zdravstvena in socialna stroka sistematično bedita nad njimi. Ko pa šolanje končajo, je te skrbi in storitev nenadoma konec. Sploh ne vemo, koliko je pri nas odraslih ljudi s cerebralno paralizo.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

23.06.2017 | Tomislav Špilak
  • Junij, Terapevtska kolonija – 5. termin, Sonček Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo, Pineta
  • Junij, Terapevtska kolonija – 6. termin , Sonček Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo, Pineta
  • 23.06. Delavnica z naslovom »Gluhi zmorejo vse, razen slišati«, RACIO, URI SOČA Ljubljana

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke