T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

SMS sporočilo SONCEK na 1919


S poslanim SMS sporočilom omogočite skupne počitnice otrok in mladostnikov z in brez invalidnosti

E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


 
 
 
 

Objavljamo prosto delovno mesto v enoti Koper (VDC / SS)

24.08.2015 | Irena Grm
Delovno mesto – varuh oseb s osebnimi potrebami. Del. čas – 40 ur/teden, delo je eno ali dvo in tro izmensko. Pogodba se bo sklepala za določen čas – 3 mesece z možnostjo podaljšanja. Pogoj je sposobnost za delo z ljudmi s posebnimi potrebami, V. st. izobrazbe katere koli smeri, zaželena je zdravstvena izobrazba, ki pa ni pogoj, dobra psihična in fizična kondicija, vozniški izpit B kategorije in pripravljenost za vožnjo kombija ter nekaznovanost.
več >
 
 

Bilo je lepo

21.08.2015 | Danica Gašper
Čeprav je že kar nekaj dni za nami je bil peti termin obnovitvene rehabilitacije skoraj idiličen. Vreme je bilo ravno pravo. Kaj to pomeni? Da smo lahko počeli vse kar smo planirali hkrati, pa nam ni bilo prevroče in smo imeli drugi in peti dan tudi čas za spoznavanje in počitek. Predvsem, pa smo se lahko čez noč naspali in nabrali moči za naslednji dan.
več >
 
 

Lažno zbiranje denarja v imenu Zveze Sonček

11.08.2015 | Tomislav Špilak
Danes smo prejeli obvestilo, da prihaja na območju Maribora (Pobrežje) do zlorabe imena naše organizacije. Neznanka  naj bi tam v imenu Sončka zbirala denarna sredstva. To počne tako, da hodi od vrat do vrat in v imenu Sončka prosi za denarna sredstva. Pri tem se identificira z lažno izkaznico ter predstavlja pod priimkom ARNUŠ. Več informacij o dogodku še zbiramo.
več >
 
 

Počitnice v Zavodu Marianum Veržej

04.08.2015 | Gordana Bači
V času od 27. julija do 1. avgusta smo Sončki preživeli nekoliko drugačne počitnice, kot smo jih vajeni. Vključili smo se v Oratorij, ki je potekal v centru Marianum Veržeju. Na oratoriju je sodelovalo čez 40 otrok s svojimi animatorji. Začetni radovedni pogledi so se hitro spremenili v prijateljstva. Delovali smo kot res prijetna skupina, ki je skupaj ustvarjala zanimivo zgodbo oratorija.
več >

Novice

 
 
 

Delovno in zabavno je ...

Večer, 12.08.2015 | avtor: Jana Juvan, foto: Sašo Bizja
"Delovno in zabavno je. Veliko ljudi srečamo in se z njimi pogovarjamo. Dobro je, da nismo zaprti med štirimi stenami, ampak smo v mestu med drugimi," nam pove Tomaž Lutarič, ki s skupino kolegov iz Centra Sonček Maribor na stojnici v središču mesta to poletje prodaja časopise in revije, ki nastajajo pod okriljem Večera.
več >
 
 

Najbolj uživajo v bazenu

Večer, 08.08.2015 | avtor: Tatjana Vrbnjak, foto: Sašo Bizjak
V centru Sonček Vrtiče pri Kungoti ta teden počitnikuje 13 otrok, skupaj s spremljevalci jih je 30. Četrti vročinski val letos, ki je v teh dneh zajel naše kraje, ne more do živega udeležencem poletnih počitniških taborov za otroke, ki jih v centru Vrtiče pri Kungoti izvaja Zveza Sonček. Otroci od 5. do 17. leta se lahko letos namreč spet ohladijo in uživajo v bazenu, saj so prenovili filtrilno dezinfekcijsko tehniko.
več >
 
 

Na obisku v Centru Sonček Vrtiče

Tele M, 05.08.2015
Na Sončkovi Kmetiji v Vrtičah pri Šentilju je te dni živahno. Na kmetiji, ki je posebaj prilagojena za bivanje otrok in odraslih s posebnimi potrebami namreč počitnikuje 30 otrok, mladostnikov in odraslih oseb z in brez invalidnosti. Veselje je toliko večje, ker lahko po več letih ponovno uporabljajo tudi bazen, s pomočjo donatorjev jim je namreč uspelo obnoviti že dotrajano bazensko filtrirno napravo.
več >
 
 
 

Kongres dolgotrajne oskrbe

13.08.2015 | vir: Inštitut za dolgotrajno oskrbo (IDO)
Vabimo vas na Kongres dolgotrajne oskrbe, četrtek 24.9.2015, hotel FOUR POINTS BY SHERATON LJUBLJANA MONS, Ljubljana.
več >
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

28.08.2015 | Tomislav Špilak
  • 15.08. – 29.08. dvanajsti termin obnovitvene rehabilitacije, Zveza Sonček, Zdravilišče Thermana Laško
  • 16.08. – 22.08. Sončkove poletne počitnice za otroke in mladostnike, Center Sonček Vrtiče
  • 22.08. – 29.08. sedmi termin obnovitvene rehabilitacije, Zveza Sonček, Center Sonček Elerji

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke