T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

 
 
 
 

Samo skupaj bomo zmogli!

24.11.2014 | Jelka Bratec
Predstavniki regijskih društev za cerebralno paralizo in zaposlenih v Zvezi Sonček smo na posvetu 20. in 21. novembra v Centru Sonček v Elerjih, ocenili, da bomo »Samo skupaj zmogli!« odgovarjati na trenutne in prihodnje izzive – tako znotraj organizacije kot širše v družbi. Poleg team buildinga ali po domače boljšega medsebojnega spoznavanja ter utrjevanja medsebojnih vezi, smo se vsebinsko posvetili dvema osnovnima temama.
več >
 
 

Počitnice za odrasle Elerji 3.-7.11.2014

13.11.2014 | Maja Bobnar
V petih dneh smo doživeli marsikaj. Od močnih nalivov, močnega vetra, toplega sonca, čudovitega vonja po morju, potiskanja in vžiganja avtomobila, klepetanja, bowlinga, prejetja keglja za najboljšo bowling skupino, smejanja, jahanja, učenja italijanščine, angleščine, odštekanega spontanega plesa, karaok, ogleda nogometne tekme in seveda navijanja, žongliranja, presenečanja ljudi, obdarovanja ljudi, veliko selfijev je bilo posnetih ;).
več >
 
 

Zakon o izenačevanju možnosti invalidov, Pravilnik - tolmačenje MDDSZ

10.11.2014 | Iztok Suhadolnik
Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo je Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti oziroma ministrici dr. Anji Kopač Mrak dne 14.10.2014 zastavila vprašanje o upravičenosti do povračila stroškov prilagoditve vozila za vstop in varen prevoz gibalno ovirane osebe.
več >
 
 

Sončki smo uživali v Božičih

04.11.2014 | Violeta Suhadolnik
Prejšnji teden je v Božičih nad Ankaranom potekala kolonija Sončkov, od starosti 8 do 25 let, s sorojenci. Uživali smo na soncu, saj je bilo vreme cel teden lepo. Zjutraj smo se prebujali na telovadbi, nato pa ustvarjali na delavnicah, igrali nogomet, jahali, streljali z lokom, izvedli nekaj pohodov (celo nočnih), se sproščali pri feldenkraisu in delali na delovni terapiji. V torek smo se odpravili na izlet v Piran
več >
 
 

25 let Društva Sonček Ptuj Ormož

04.11.2014 | Jelka Bratec
SONČEK – Društvo z cerebralno paralizo Ptuj Ormož je 23. oktobra 2014, v dvorani Izobraževalnega centra Ptuj, svečano obeležilo 25 letnico svojega delovanja. “Takrat pred 25. leti so se moji prijatelji odločili, da bodo postali SONČKI  in začeli odganjati sence. Skupina staršev otrok s cerebralno paralizo se je odločila, da ustanovimo društvo, kjer se bomo srečevali vsi, ki smo tako ali drugače povezani z »našimi sončki«.
več >

Novice

 
 
 

Podarimo stojko

11.11.2014
Podarimo stojko GAZELA; za otroke višine od 80 do 130 cm. Kontakt na elektronsko pošto roman.stanonik@telemach.net ali na tel.: 041 312 072 (Mojca).
več >
 
 

Večerova donacija za Sončkovo streho

Večer, 07.11.2014
Medijska hiša Večer je v okviru svoje akcije Stopimo skupaj! s pomočjo Večerovih bralcev v dobrem mesecu zbrala 705 evrov za novo streho Varstveno-delovnega centra (VDC) Sonček Maribor. Donacijo je v teh dneh, ko se začenja menjava dotrajane strehe, nakazala Zvezi Sonček.
več >
 
 

Antonova leta pri Sončku

Večer, 07.11.2014
"Po Ptuju se najraje odpravim peš ali s kolesom, sicer pa sem življenje, lahko bi rekel, lepo prevozil. Z avtomobili. Najprej tovornimi, saj sem se iz avtomehanika prekvalificiral v poklicnega šoferja, vozil in inštruiral pa že v vojski," se spominja Anton Mahorič, možakar pri sedeminsedemdesetih, ki ima za sabo pestro življenjsko zgodbo, a je najbolj ponosen na čase, ki jih je kot prostovoljec preživel s ptujskim Sončkom.
več >
 
 
 

Potopisno predavanje Gambija

17.11.2014 | Maja Bobnar
Vabimo vas, da se v četrtek, 27. novembra 2014 ob 19.00 v Centru Sonček Šiška, Trg komandanta Staneta 5, udeležite potopisnega predavanja po Gambiji. Vstop je prost!
več >
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

21.11.2014 | Tomislav Špilak
22.11.
  • Državno prvenstvo v dvoranskem balinanju, Sonček ŠDCP  v Kamniku
22.11.
  • Državno prvenstvo v pikadu ZŠIS-POK
22.11.
  • ob 15 uri., 36 Annual General Meeting of the ICPS, Paris (France)

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke