T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


 
 
 
 

Donacija Kmetijske zadruge Agraria Koper, z.o.o.

30.01.2018 | Tomislav Špilak
KZ AGRARIA Koper, z.o.o. je v konec preteklega leta organizirala humanitarno akcijo prodaje koledarjev. S pomočjo svojih zvestih kupcev so tako zbirali sredstva za Zvezo Sonček so.p.. Skupaj so zbrali 2.000 €, ki jih bomo namenili za nakup nujno potrebne opreme v Centru Sonček Koper.
več >

Novice

 
 
 

Vlada sprejela Zakon o socialnem vključevanju

15.02.2018 | vir: www.mddsz.gov.si
Vlada RS je danes sprejela Predlog Zakona o socialnem vključevanju invalidov. Novi zakon bo nadomestil Zakon o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb in omogočil boljše pogoje za življenje invalidov v skupnosti. Širi se tudi krog invalidov, ki dobijo pravice po zakonu. S tem zakonom bomo nadomestili Zakon o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb iz leta 1983 in zaokrožili zakonodajo na področju invalidskega varstva s ciljem zagotavljanja neodvisnega življenja invalidov v skupnosti.
več >
 
 

Nepravičen sistem financiranja

Tednik, 08.01.2018 | 4d.rtvslo.si
V Sloveniji je v varstveno-delovne centre in centre za usposabljanje, delo in varstvo vključenih približno 3800 ljudi s posebnimi potrebami. Njihove zdravstvene težave so seveda različne, a višina zneska za zdravstveno nego, ki jo posamezna ustanova dobi, ni odvisna od potreb uporabnikov, pač pa od tega, v katerem kraju je ustanova. Najbolj prikrajšani zaradi tega nepravičnega sistema financiranja so seveda uporabniki.
več >
 
 
 

Razpis usposabljanja Planinstvo za invalide/OPP

10.02.2018 | vir: DS – »planinstvo za invalide/OPP«
Delovna skupina planinstvo za invalide/OPP razpisuje 3 usposabljanja v letu 2018. Vsa tri usposabljanja bodo na planinskem domu na Uštah. Vabimo vse zainteresirane, ki želijo pridobiti, nadgraditi svoje znanje in izkušnje, da se nam pridružijo: 13. do 15. aprila 2018 ...
več >
 
 

Seminar za zapisnikarje in sodnike za tekmovajna v Bocci

11.02.2018 | Maja Bobnar
Sobota, 24. februarja 2018 ob 9.00 uri v prostorih Centra Sonček Šiška, Trg komandanta Staneta 5 v Ljubljani. Vabljeni ste vsi zainteresirani, ki bi se želeli v bodoče preizkusiti v vlogi sodnika ali zapisničarja na naših ligaških tekmovanjih in državnih prvenstvih. Prijave se sprejemajo do 22.2.2018 na mail: delegat@boccia.si.
več >
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

16.02.2018 | Tomislav Špilak
  • 17.02. Odprto državno prvenstvo invalidov v veleslalomu, ZŠIS-POK, Ravne na Koroškem
  • 19.02. – 24.02. Sončkove počitnice za otroke, Zveza Sonček, Center Sonček Vrtiče
  • 24.02. Seminar za zapisnkarje in sodnike za tekmovanje v Boccia, Zveza Sonček, Center Sonček Šiška

več >
 
 

Vabilo

19.02.2018 | vir: ZŠIS - POK
Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite v sklopu projekta Change Your Mindset – Sport4Everyone, Erasmus+ program, z namenom promocije športne aktivnosti med mladimi invalidi in s tem socialnega vključevanja ter izboljšanja njihovega življenjskega sloga, pripravlja izobraževalno delavnico 
Učinki športne aktivnosti na zdravje in kvaliteto življenja pri mladih s posebnimi potrebami,  ki bo 7.3.2018 v kletni predavalnici na URI-Soča, Linhartova cesta 51, Ljubljana.
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke