T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


 
 
 
 

Vabilo na prednovoletno srečanje

December | Iztok Suhadolnik
Vljudno vabljeni na Sončkovo prednovoletno srečanje zaposlenih in uporabnikov. Zabava bo v četrtek, 21. 12. 2017 ob 16.00 uri v Centru Sonček Šiška na Trgu komandanta Staneta 5. Glasbena gosta bosta Manca Špik in raper Zlatko. Poskrbeli bomo tudi za plesno glasbo. Prosim, da število udeležencev iz vaše enote do ponedeljka, 18. 12. javite Dragici Kustec (na e-mail: dragica.kustec@soncek.org).
več >
 
 

Zahvala MORS: Sonček nas je tudi letos razveselil s svojo razstavno prodajno stojnico

14. december 2017
Zanimanje za današnjo razstavno prodajno stojnico – prvič je bila izvedena lani decembra -  Sončka - Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije  je bilo veliko. Sodelavci in uporabniki Zveze Sonček se zahvaljujejo Ministrstvu za obrambo za dovoljenje in sodelovanje pri sami izvedbi stojnice v preddverju Vojkove 55, mi zaposleni pa smo seveda veseli, da so nas razveselili s svojimi res lepimi izdelki.
več >
 
 

Center Sonček Elerji bogatejši za novo kmetijsko mehanizacijo

08.12.2017 | Tomislav Špilak
Zagotavljanje osnovnih pogojev za izvajanje programov in storitev je za nevladne organizacije velik izziv. Z njim se srečujemo tudi na Zvezi Sonček, kjer to težavo postopno rešujemo tudi s pomočjo donatorjev. Tokrat so nam na pomoč priskočili z donacijo kmetijske mehanizacije, ki jo nujno potrebujemo za obdelavo kmetijskih površin v Centru Sonček Elerji. S pomočjo novo pridobljene mehanizacije bomo lažje obdelovali tamkajšnje kmetijske površine in s tem pridelali več zelenjave in lavande.
več >
 
 

ROLTEK svečano predal ček z donacijo za Veverička posebne sorte

07.12.2017 | Zveza Sonček
Podjetje ROLTEK d.o.o je Zvezi Sonček že ob koncu leta 2016 namenilo donacijo v višini 3.500 Eur za drugi ponatis slikanice Veveriček posebne sorte, katere ček je na letošnjem prednovoletnem srečanju za otroke zaposlenih, iz rok direktorja ROLTEKA, gospoda Janeza Kosca, svečano prevzel direktor Zveze Sonček, Iztok Suhadolnik.
več >
 
 

Miklavžev bazar 2017

04.12.2017 | Tomislav Špilak
Za nami je že peti Miklavžev bazar, ki smo ga 1. decembra v Centru Sonček Šiška organizirali VDC Tončke Hočevar, VDC Želva, DZC Janeza Levca in VDC Sonček. Tokratni bazar smo posvetili predstavitvi skupnega projekta »Skrbovin'ca«. Gre za projekt, ki je skupno delo Mestne občine Ljubljana in štirih ljubljanskih Varstveno delovnih centrov.
več >

Novice

 
 
 

O otrocih s posebnimi potrebami

16.11.2017 | 4d.rtvslo.si
Vabljeni k ogledu na RTV 4D: http://4d.rtvslo.si/arhiv/po-sloveniji/174502928
več >
 
 

Planinstvo za invalide v Tedniku na TV Slovenija

14.11.2017 | Maja Bobnar
Dan, kot na dlani, sonce, prečudoviti razgledi na vrhove in doline, dobra volja, v zraku je bilo čutiti veselje, pohodniki v pričakovanju doživetij, spremljevalci in strokovni delavci navdušeni, da lahko dan preživimo zunaj v naravi, v hribih v dobri družbi. Hoja po šelestečem listju, topli sončni žarki, nasmejani obrazi ... Težko je opisati vse občutke, poglede in lepote narave obarvane v barvito jesen, ki smo jih videli, zaobjeli in doživeli.
več >
 
 

Kjer je svet narobe obrnjen

Večer v Nedeljo, 16.10.2017 | avtor: Iza Verdel, foto: Iza Verdel in Jure Vilčnik
Razstava src je z našimi sončki gostovala v Beogradu in (vnovič) navdušila občinstvo. V današnjem nestrpnem svetu, kjer vlada stremenje k popolnosti, si družine z osebami s posebnimi potrebami zaslužijo posebno pohvalo in občudovanje, saj zahteva njihovo življenje ogromno prilagajanja in žrtvovanja. Minili sta dve leti, odkar sem bila skupaj s sončki (Društvo za cerebralno paralizo Maribor in Zveza Sonček) na nepozabnem štiridnevnem obisku Bosne in Hercegovine, kjer so v Zenici in Kaknju nastopili s svojo nesmrtno gledališko predstavo Razstava src.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

15.12.2017 | Tomislav Špilak
  • 16.12. Novoletno srečanje Sončka – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Hotel Dolenj'c – Novo mesto
  • 19.12.2017 - projekt Korak k Sončku - Paraolimpijski šolski dan na OŠ Podzemelj
  • 21.12. Prednovoletna zabava Zveze Sonček, Center Sonček Šiška

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke