T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Sončkovi izdelki 2016/17


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


 
 
 
 

Sprejet Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami

19.07.2017 | Iztok Suhadolnik
Državni zbor Republike Slovenije je še pred parlamentarnimi počitnicami sprejel dolgo pričakovani Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami. Dolgoletna prizadevanja Zveze Sonček in Zveze Sožitje za zakonsko ureditev zgodnje obravnave so bila uresničena s prizadevanji in vložitvijo predloga zakona prvopodpisane poslanke dr. Jasne Murgel.
več >
 
 

Sončnik št. 2017/2 julij

09.07.2017 | Tomislav Špilak
Izšla je julijska izdaja Sončnika v katerem si med drugim lahko preberete:
  • Mariborsko društvo je praznovalo delovno
  • Bistvo je v sprejemanju
  • Končno več prostora na Ptuju
  • Odrasli s cerebralno paralizo

več >
 
 

Ameriški študentje v Sončku

29.06.2017 | Jelka Bratec
Včeraj, 28. junija, so nas v Centru Sonček v Šiški obiskali visokošolski učitelji in študenti Augsburg College iz Minnesote, ki so na obisku v Sloveniji. Predstavniki Augsburg College sodelujejo v Mednarodni poletni šoli socialnega dela 2017 z naslovom “Konstruktivno socialno delo kot gibalo soustvarjalnega dialoga – mednarodna perspektiva”, katere organizatorica je Fakulteta za socialno delo iz Ljubljane.
več >
 
 

Čez poletje iščemo sodelavce

31.05.2017 | Zdenka Ketiš
Iščete delo ter nove izkušnje? Sodelujte z nami kot prostovoljec, spremljevalec, športni inštruktor, sodelavec za izvajanje umetniških, kreativnih delavnic, delovni terapevt, specialni pedagog, logoped, ali fizioterapevt na naših poletnih programih!
več >
 
 

Letopis 2016

09.06.2017 | Tomislav Špilak
Vabimo vas, da si v letopisu Sončka - Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. preberete poročilo o dogodkih, programih in delovanju organizacije v letu 2016.
več >

Novice

 
 
 

Osebno z Lojzetom Tomaževičem: Predsednik zavoljo sina

Delo, 24.7.2017 | avtor: Brigite Ferlič Žgajnar, foto: Leon Vidic
Pripomogel je k sprejetju zakona, ki bo družinam otrok s posebnimi potrebami olajšal marsikatero stisko. Neprofesionalni predsednik Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije Sonček, ki je pomagal, da je po devetnajstih letih uspelo do sprejema pripeljati zakon, ki bo družinam otrok s posebnimi potrebami olajšal marsikatero stisko. Tudi njemu bi jo, ko se je njihova družina pred 27 leti povečala - rodil se je Jan, ki ima cerebralno paralizo.
več >
 
 

Razpis za obnovitveno rehabilitacijo in poletne počitnice 2017

09.04.2017 | Zdenka Ketiš
Zveza Sonček bo v letu 2017 organizirala obnovitveno rehabilitacijo za odrasle osebe s cerebralno paralizo v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Centru Sonček Elerji nad Ankaranom in CŠOD Burja (Portorož), počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Centru Sonček Elerji nad Ankaranom in v Zavodu Marianum Veržej. Vabljeni k prijavi!
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke