T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

 
 
 
 

Področno prvenstvo v šahu

09.02.2016 | Tomislav Špilak
V soboto, 06.02. je v Stranicah potekalo področno prvenstvo v šahu. Na tekmovanju, ki se ga je udeležilo 16 tekmovalcev, je brez izgubljene točke zmagal Mark Bordonček. Na drugo mesto se je uvrstil Ivan Vidmar, tretje mesto pa je dosegel Tomislav Špilak.
več >
 
 

Lažno zbiranje prostovoljnih prispevkov na območju Zasavja v imenu Zveze in društev Sonček

30.01.2016 | Iztok Suhadolnik
Zveza Sonček je prejela obvestilo, da je v petek 29. in soboto 30. januarja 2016 neznani moški na območju Zasavja zbiral po stanovanjih in stanovanjskih hišah prostovoljne prispevke domnevno za neko družino Marolt iz Zagorja, ki naj bi potrebovala finančna sredstva za nakup invalidskega vozička za družinskega člana. Neznani gospod je prostovoljne prispevke zbiral v Izlakah, Kisovcu in Zagorju ob Savi. 
več >
 
 

Zahvala za donacijo podjetja AVTO G

29.01.2016 | Petra Kušar Stojakovič
V varstveno delovnem centru Sonček Rožanska smo z mesecem januarjem novejši za čudovito vgradno omaro. Nova vgradna omara nam bo omogočila bolj kakovostno delo in polepšala naše prostore. Direktorju podjetja AVTO G, g. Mujezinoviću se iskreno zahvaljujemo za ponovno donacijo, pripravljenost sodelovanja in skrb za nov in lepši videz našega varstveno delovnega centra Rožanska.
več >
 
 

Petrolova akcija »Naša energija povezuje« je potekala tudi v letu 2015

15.01.2016 | Tomislav Špilak
V okviru te akcije je Zveza Sonček tudi letos prejela donacijo. Tokrat sta ji z donacijo v skupni vrednosti 400 EUR na pomoč priskočila ljubljanska bencinska servisa na Celovški cesti 226 in Celovški cesti 251. Za donaciji, ki jo bomo namenili za nakup goriva, se Petrolu d.d. iskreno zahvaljujemo.
več >
 
 

Razpis za zimovanje 2016

31.12.2015 | Zdenka Ketiš in Matej Ogrizek
Zveza Sonček organizira počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v času zimskih počitnic od 15.2. do 20.2.2016 in od 22.2. do 27.2.2016 ter počitnice za odrasle od 25.1. do 30.1.2016 in od 8.2. do 13.2.2016. Udeleženci in spremljevalci bodo nastanjeni v Centru Sonček Vrtiče pri Mariboru, smučali in sankali pa se bodo na pohorskem smučišču in okolici Centra. Za izvedbo programov vabimo k sodelovanju prostovoljce, spremljevalce-negovalce in športne inštruktorje.
več >

Novice

 
 
 

Z leti je samo še težje

Zarja, 26.01.2016 | avtor: Katarina Šulek, foto: Marko Vanošek
Tu so. Med nami. Ljudje, ki so gibalno ali kako drugače ovirani. Samo s cerebralno paralizo naj bi se v Sloveniji rodili od dva do trije na tisoč rojenih otrok. Dokler so otroci in mladostniki, še nekako gre, ugotavljajo njihovi starši. Družba jim omogoča šolanje, tudi tako, da hodijo v običajne šole, in jim plačuje različne dodatne dejavnosti ter terapije, ki jim lajšajo bolečine, pomagajo pri razvoju ali pa vsaj vplivajo na to, da se stanje ne slabša. A brž ko odrastejo, se razumevanje in podpora skupnosti občutno spremenita.
več >
 
 

Smeh, žalost, ovacije

Večer, 11.01.2016 | avtor: Iza Verdel, foto: Jure Vilčnik
Sončkova (Društvo za cerebralno paralizo Maribor in Zveza Sonček) gledališka predstava Razstava src, avtorja Roka Vilčnika, ki jo je v hrvaški jezik kot Izložbo src prevedel znameniti Luko Paljetak, je minulo soboto na odru Hrvaškega narodnega gledališča Varaždin navdušila publiko in, kakor vsakič doslej, spet privedla do eksplozije čustev.
več >
 
 
 

Kako vzpodbujati kreativno razmišljanje naših otrok?

04.02.2016 | mag. Mojca Vaupotič
Razmišljanje je osnovni človeški vir. Največja ovira razmišljanja je zmeda. Preveč stvari želimo naenkrat. Kot bi žonglirali s preveč žogicami. Tako se počutijo tudi naši otroci. In kako jim pomagati? V okviru vsebin Družinskega centra Sonček vas vabimo na predavanje v Center Sonček Šiška, ki vam bo pomagalo odgovoriti na vprašanje KAKO VZPODBUJATI KREATIVNO RAZMIŠLJANJE NAŠIH OTROK? Predavanje bo 11.2.2016 med 17.00 in 19.00 uro v prostorih Centra Sonček Šiška, Trg komandanta Staneta 5, Ljubljana.
več >
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

05.02.2016 | Tomislav Špilak
  • 06.02. Področno tekmovanje v šahu, Sonček – ŠDCP, Stranice
  • 07.02. – 13.02. Zimovanje za odrasle z invalidnostjo, Zveza Sonček, Center Sonček Vrtiče
  • 11.02. Predavanje “Spodbujanje kreativnega razmišljanja” – mag. Nastja Mulej v Centru Sonček Šiška

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke