T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

SMS sporočilo SONCEK na 1919


S poslanim SMS sporočilom omogočite skupne počitnice otrok in mladostnikov z in brez invalidnosti

E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


SMS sporočilo SONCEK na 1919


S poslanim SMS sporočilom omogočite skupne počitnice otrok in mladostnikov z in brez invalidnosti

 
 
 
 

S poslanim SMS sporočilom omogočite skupne počitnice otrok in mladostnikov z in brez invalidnosti

01.02.2015 | Tomislav Špilak
Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo SONCEK ali SONCEK5 na številko 1919 in prispevali boste 1 EUR ali 5 EUR za počitniški program otrok in mladostnikov z in brez invalidnosti.
več >
 
 

Zimske počitnice za odrasle v Vrtičah

29.01.2015 | Danica Gašper
Naša skupina je bila letos prva, ki je uživala na zimskih počitnicah v Vrtičah. Prvi dan je imel spoznavno naravo, zato smo organizirali orientacijski pohod. Pričeli smo s spoznavanjem hiše in njene okolice. Vse, ki sami ne zmorejo smo odnesli v gornje nadstropje hiše in s tem povzročili nepopisno veselje med udeleženci tabora.
več >
 
 

S prostovoljnim prispevkom nam lahko pomagate tudi na sejmu »Turizem in prosti čas«

27.01.2015 | Tomislav Špilak
Od 28.01. do 31.01. na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka sejem »Turizem in prosti čas«. Tam je prisotno tudi GOSPODARSKO INTERESNO ZDRUŽENJE, SLOVENSKA ZELENJAVA, ki svojim obiskovalcem na svojem razstavnem prostoru pripravlja sveže zelenjavne jedi. Ob tem pa vsem obiskovalcem omogoča, da s svojim prostovoljnim prispevkom podprejo delovanje Zveze Sonček.
več >
 
 

Zveza Sonček prejela donacijo v višini 10.000 EUR

22.01.2015 | Tomislav Špilak
Po zaključku izredno zahtevnega poslovnega leta 2014, se je leto 2015 za Zvezo Sonček pričelo z vsaj eno pozitivno novico. Ob nadaljevanju upadanja sredstev iz javnih virov je bila naša organizacija v mesecu januarju deležna donacije v višini 10.000 EUR.
več >
 
 

Zlato priznanje Zvezi Sonček so.p.

20.01.2015 | Maja Bonar
20. januar 2015 - V središču Ljubljane, v osrednji sobi mestne hiše, je potekala nekoliko bolj neformalna »seja«. Zavod Nefiks je namreč že četrtič organiziral podelitev posebnih priznanj, namenjenih tako posameznikom, kot organizacijam, ki neformalno pridobljeno znanje beležijo z Nefiksom.
več >

Novice

 
 
 

Večerova donacija za Sončkovo streho

Večer, 19.01.2015
Medijska hiša Večer je v okviru svoje akcije Stopimo skupaj! s pomočjo Večerovih bralcev od oktobra do decembra 2014 zbirala donacijska sredstva za Varstveno-delovni center (VDC) Sonček Maribor. Trimesečni izkupiček, 1140 evrov, je v ta namen nakazala Zvezi Sonček. Večer je Zvezi Sonček doniral skupno 1140 evrov, to je 10 odstotkov prihodkov, pridobljenih s promocijsko prodajo časnika in revij pri Večerovem vozičku v zadnjih treh mesecih preteklega leta.
več >
 
 

Cerebralna paraliza ni bolezen, ampak stanje

Revija Reporter, 12.01.2015
Sprejemanje drugačnosti in prilagajanje okolja osebam s posebnimi potrebami, ne pa obratno, je vodilo Sončka – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije. Direktor in pred tem dolgoletni predsednik Iztok Suhadolnik je spregovoril o izzivih svoje organizacije, o odnosu družbe in države do drugačnosti, o stiskah in strahovih staršev otrok s posebnimi potrebami in o težnji po enaki obravnavi in večji samostojnosti invalidnih oseb.
več >
 
 

Predstavitev Vodnika po pravicah otrok s posebnimi potrebami

Državni svet, 07.01.2015
Spletna povezava do Državnega sveta oziroma predstavitve Vodnika po pravicah otrok s posebnimi potrebami, ki ga je napisala dr. Jasna Murgel.
več >
 
 
 

VABILO na pustno rajanje veselih maškar

29.01.2015 | Sonček, društvo za cerebralno paralizo Ptuj – Ormož
Vabimo Vas na 6. tradicionalno pustno - družabno srečanje invalidskih organizacij. V sredo, 11. februarja 2015 od 10. 00 do 14. 00 ure v Karnevalski Dvorani na Ptuju, Vičava 1. Program: - rajanje pustnih maškar z živo glasbo in DJ-em; animacija z Urško Vučak (Slavica iz TV Čista desetka); - nastop posameznih članov različnih društev; - izbor in podelitev nagrad najlepših ter najbolj izvirnih posameznih in skupinskih mask.
več >
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

30.01.2015 | Tomislav Špilak
02.-07.02.
  • Zimovanje za odrasle, Zveza Sonček, Center Sonček Vrtiče
04.–08.02.
  • 1. Festival strpnosti, FSD, UL, Ljubljana
05.–07.02. in 27.–28.02.
  • Intenzivno 5 dnevno usposabljanje za mentorje – Vloga mentorja v organiziranem prostovoljstvu,  Slovenska Filantropija (vsak dan med 9. in 17. uro) Mladinski center Krško, Cesta krških žrtev 105, Krško

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke