T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

SMS Donacija - za Zvezo Sonček


S poslanim SMS sporočilom omogočite skupne počitnice otrok in mladostnikov z in brez invalidnosti.

Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

 
 
 
 

Jesenske počitnice za otroke in mladostnike v Vrtičah

29.10.2014 | Zala Kaiser
V Vrtičah smo ta teden ustvarjalni, slikamo na hišico za vzgajanje mladih rastlin, na novo hišico za ovce, poleg tega pa se športno udejstvujemo na krompirjevih športnih igrah ter uživamo na soncu.
več >
 
 

Kdo si je zaslužil vstopnico na državno prvenstvo v bocci

27.10.2014 | Daša Goričan
Jesen je že tradicionalno zapolnjena z boccio. Po septembrskem tekmovanju za ekipe, je v soboto, 18. oktobra, v telovadnici CIRIUS Kamnika potekalo letošnje drugo in obenem zadnje področno tekmovanje  za posameznike. V kategoriji klasificiranih tekmovalcev se je pomerilo 15 športnikov, v kategoriji neklasificiranih pa osem.
več >
 
 

Zaposleni iz dm drogerie markt v stanovanjski skupini Štore

20.10.2014 | Katarina Kramer
Petkov dan v stanovanjski skupini Štore je bil izdatno sončen in nasmejan, pa tudi delaven. Obiskale so nas zaposlene iz dm drogerie markt, ki so se v okviru njihovega projekta »Dan za nasmeh« za ta dan prelevile v prostovoljne pleskarke. Čeprav je večina deklet prvič samostojno belila ali celo držala valjček v rokah, so se dela lotile pogumno, zavzeto in natančno.
več >
 
 

Dom za vse

15.10.2014 | Jelka Bratec
V Oslu je 9. in 10. oktobra potekala še ena mednarodna konferenca EASPD – Evropskega združenja izvajalcev socialnih storitev, tokrat na temo bivanja in servisov – služb za ljudi, ki potrebujejo pomoč oz. podporo (»Housing and Services for People with support needs«). Naslov konference »Dom za vse« je dejansko izražal tudi njeno vsebino.
več >
 
 

V Pravilniku o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila spregledali mladoletne osebe s posebnimi potrebami, ki še nimajo urejenega status po ZDVDTP

14.10.2014 | Jelka Bratec
Ob uveljavitvi novega Pravilnika o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila, ki kot pišejo mediji »prvič doslej invalidom daje pravico do brezplačnih ali pa skoraj brezplačnih tehničnih pripomočkov in prilagoditev vozil«, se nam postavlja vprašanje dostopnosti le-teh za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami.
več >

Novice

 
 
 

Velik korak k izenačevanju možnosti invalidov

MDDSZ, 13.10.2014
Z današnjim dnem začne veljati pravilnik, ki prvič doslej invalidom daje pravico do brezplačnih ali pa skoraj brezplačnih tehničnih pripomočkov in prilagoditev vozil. Gre za zelo pomembno novost in veliko pridobitev za invalide. Na ta način jim bo olajšan, marsikomu pa šele prvič omogočen dostop do pripomočkov, ki jih potrebujejo v vsakdanjem življenju.
več >
 
 

Varčevanje pri zdravju otrok

RTV 4 - Tednik, 6.10.2014
Tokrat smo pod drobnogled postavili dodatek za nego in varstvo otroka. Tega družine z bolnimi otroki prejemajo glede na presojo zdravniških komisij in teh nam v Sloveniji res ne manjka. Družine, predvsem otrok s cerebralno paralizo opozarjajo,da te vse bolj varčujejo na plečih njihovih bolnih otrok. Višjega dodatka, ki bi staršem v nadaljevanju omogočil tudi nadomestilo za izgubljeni dohodek, saj otroke negujejo doma, pa skoraj ni več mogoče pridobiti, pravijo.

več >
 
 

Ob rojstvu je slabo kazalo

Večer, 04.10.2014 | Katarina Šulek
Še vedno velja, da se v Sloveniji s CEREBRALNO PARALIZO rodijo dva, trije otroci na tisoč rojenih. Hiša pri Verbkovih v Rogozi je rumena. Sončne barve torej. Tisti dan, ki ga svet zaznamuje kot mednarodni dan cerebralne paralize, jo je svetloba prav poletno zaobjela, da je še polneje žarela. Na terasi je prijetno grelo, za mizo pa: dvojčka, petnajstletnika Aljaž in Nejc, njuna 25-letna sestra Ana pa mama Dušanka in oče Silvo.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

31.10.2014 | Tomislav Špilak
05.11.
  • Izobraževanje na temo »Dvojna diagnoza – dvojni problem?«, SVDCS, Ljubljana
13.-15.11.
  • delavnica na temo »Vloga mentorja v organiziranem prostovoljstvu«, Slovenska filantropija, Ajdovščina
15.11.
  • Državno prvenstvo v sedeči odbojki, ZŠIS-POK, Ravne na Koroškem

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke