T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


 
 
 
 

Vabilo na prednovoletno srečanje

December | Iztok Suhadolnik
Vljudno vabljeni na Sončkovo prednovoletno srečanje zaposlenih in uporabnikov. Zabava bo v četrtek, 21. 12. 2017 ob 16.00 uri v Centru Sonček Šiška na Trgu komandanta Staneta 5. Glasbena gosta bosta Manca Špik in raper Zlatko. Poskrbeli bomo tudi za plesno glasbo. Prosim, da število udeležencev iz vaše enote do ponedeljka, 18. 12. javite Dragici Kustec (na e-mail: dragica.kustec@soncek.org).
več >
 
 

Center Sonček Elerji bogatejši za novo kmetijsko mehanizacijo

08.12.2017 | Tomislav Špilak
Zagotavljanje osnovnih pogojev za izvajanje programov in storitev je za nevladne organizacije velik izziv. Z njim se srečujemo tudi na Zvezi Sonček, kjer to težavo postopno rešujemo tudi s pomočjo donatorjev. Tokrat so nam na pomoč priskočili z donacijo kmetijske mehanizacije, ki jo nujno potrebujemo za obdelavo kmetijskih površin v Centru Sonček Elerji. S pomočjo novo pridobljene mehanizacije bomo lažje obdelovali tamkajšnje kmetijske površine in s tem pridelali več zelenjave in lavande.
več >
 
 

ROLTEK svečano predal ček z donacijo za Veverička posebne sorte

07.12.2017 | Zveza Sonček
Podjetje ROLTEK d.o.o je Zvezi Sonček že ob koncu leta 2016 namenilo donacijo v višini 3.500 Eur za drugi ponatis slikanice Veveriček posebne sorte, katere ček je na letošnjem prednovoletnem srečanju za otroke zaposlenih, iz rok direktorja ROLTEKA, gospoda Janeza Kosca, svečano prevzel direktor Zveze Sonček, Iztok Suhadolnik.
več >
 
 

Miklavžev bazar 2017

04.12.2017 | Tomislav Špilak
Za nami je že peti Miklavžev bazar, ki smo ga 1. decembra v Centru Sonček Šiška organizirali VDC Tončke Hočevar, VDC Želva, DZC Janeza Levca in VDC Sonček. Tokratni bazar smo posvetili predstavitvi skupnega projekta »Skrbovin'ca«. Gre za projekt, ki je skupno delo Mestne občine Ljubljana in štirih ljubljanskih Varstveno delovnih centrov.
več >
 
 

Poslanica ministrice dr. Anje Kopač Mrak ob mednarodnem dnevu invalidov

03.12.2017 | vir: mddsz.gov.si
3. december so Združeni narodi razglasili za mednarodni dan invalidov in letošnje leto Evropska unija obeležuje ta dan pod geslom: "Smo državljani EU". Slovenija se je leta 2004 odločila vstopiti v družino Evropskih državljanov in danes je Slovenija polnopravna članice Evropske Unije, ki aktivno sodeluje tudi na področju ustvarjanja invalidske politike. Evropska unija je tako kot Slovenija ratificirala Konvencijo o pravicah invalidov.
več >

Novice

 
 
 

O otrocih s posebnimi potrebami

16.11.2017 | 4d.rtvslo.si
Vabljeni k ogledu na RTV 4D: http://4d.rtvslo.si/arhiv/po-sloveniji/174502928
več >
 
 

Planinstvo za invalide v Tedniku na TV Slovenija

14.11.2017 | Maja Bobnar
Dan, kot na dlani, sonce, prečudoviti razgledi na vrhove in doline, dobra volja, v zraku je bilo čutiti veselje, pohodniki v pričakovanju doživetij, spremljevalci in strokovni delavci navdušeni, da lahko dan preživimo zunaj v naravi, v hribih v dobri družbi. Hoja po šelestečem listju, topli sončni žarki, nasmejani obrazi ... Težko je opisati vse občutke, poglede in lepote narave obarvane v barvito jesen, ki smo jih videli, zaobjeli in doživeli.
več >
 
 

Kjer je svet narobe obrnjen

Večer v Nedeljo, 16.10.2017 | avtor: Iza Verdel, foto: Iza Verdel in Jure Vilčnik
Razstava src je z našimi sončki gostovala v Beogradu in (vnovič) navdušila občinstvo. V današnjem nestrpnem svetu, kjer vlada stremenje k popolnosti, si družine z osebami s posebnimi potrebami zaslužijo posebno pohvalo in občudovanje, saj zahteva njihovo življenje ogromno prilagajanja in žrtvovanja. Minili sta dve leti, odkar sem bila skupaj s sončki (Društvo za cerebralno paralizo Maribor in Zveza Sonček) na nepozabnem štiridnevnem obisku Bosne in Hercegovine, kjer so v Zenici in Kaknju nastopili s svojo nesmrtno gledališko predstavo Razstava src.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

08.12.2017 | Tomislav Špilak
  • 09.12. Čezmejno srečanje v okviru projekta DEMENCA ACROSSLO, Zagreb - Hrvaška
  • 11.12. Predstava Društva Sožitje Ljubljana, Center Sonček Šiška
  • 12.12. Interni posvet o problematiki parkiranja na mestih, rezerviranih za invalide, UM – Fakulteta za varnostne vede, MOL, JA RS za varnost prometa, Ljubljanska mestna hiša

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke