T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Sončkovi izdelki 2016/17


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2016/17


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


 
 
 
 

Okrasimo praznike in podarimo ”nekaj več“

02.12.2016 | Helena Kos
Skupna prodajna razstava štirih ljubljanskih varstveno delovnih centrov. VDC-ji si že več let prizadevamo za skupno promocijo in za skupno prodajalno naših izdelkov. Ti nastajajo izpod rok oseb, ki se zaradi različnih oviranosti ne morejo zaposlovati v rednih zaposlitvah. Kljub intelektualni ali telesni oviranosti so lahko ustvarjalni ter s pomočjo mentorjev in inštruktorjev izdelujejo različne ročno izdelane uporabne in okrasne izdelke.
več >
 
 

Državno prvenstvo bocci

21.11.2016 | Maja Bobnar
V soboto 19.11.2016 smo uspešno zaključili sedmo sezono boccie-balinanja za osebe z invalidnostjo. V Kamniku (telovadnica CIRIUS Kamnik) je potekalo državno tekmovanje, na katerem se je med seboj po kategorijah pomerilo sedemnajst klasificiranih, štirje neklasificirani tekmovalci ter štiri ekipe, ki so dosegli najvišje število točk na dveh ligaških tekmovanjih za posameznike in enem za ekipe.
več >
 
 

Umrla je dr. Hilda Šavrič Veličkov

10.11.2016 | Jelka Bratec
Dr. Hilda Šavrič Veličkov je bila ena tistih zdravnic, ki so orali ledino in dolga leta z veliko osebno angažiranostjo in požrtvovalnostjo vztrajali na področju zgodnje obravnave otrok s cerebralno paralizo. Svojo dolgoletno strokovno pot je začela in zaključila v Bolnišnici za predšolsko invalidno mladino v Stari Gori, kot oddelku Splošne bolnišnice »Dr. Franca Derganca Nova Gorica, kjer so leta 1970 prvič izdelali program obravnave otrok s cerebralno paralizo za Slovenijo, ko se je postavljala indikacija bolnišničnega zdravljenja ter vzpostavljala mreža ambulantne obravnave otrok s cerebralno paralizo.
več >

Novice

 
 
 

Korak k sončku

18.11.2016 | vir: KOR TV
Na OŠ Vuzenica je bila letos znova prireditev projekta Korak k sončku, katerega ustanovitelj je Zveza Sonček. Letos je OŠ Vuzenica že petič sodelovala pri tem projektu, katerega namen je spoznavanje drugačnosti in sprejemanje le-te.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

02.12.2016 | Tomislav Špilak
  • 03.12. – 04.12. Posamično DP slepih in slabovidnih Slovenije v pospešenem šahu, ZŠIS-POK, Dom oddiha - Okroglo
  • 05.12. Srečanje za klubovce Društva Sožitje Ljubljana, Sožitje Ljubljana, Ljubljana
  • 05.12. Forum o prostovoljstvu – Beleženje in priznavanje kompetenc, pridobljenih s prostovoljnim delom, Slovenska filantropija, Ljubljana

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke