T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Razpis za spomladanske počitnice 2017


Za izvedbo programov vabimo k sodelovanju prostovoljce, spremljevalce, športne inštruktorje...


Sončkovi izdelki 2016/17


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Razpis za spomladanske počitnice 2017


Za izvedbo programov vabimo k sodelovanju prostovoljce, spremljevalce, športne inštruktorje...


 
 
 
 

Razpis za spomladanske počitnice

23.03.2017 | Zdenka Ketiš
Zveza Sonček organizira počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Elerji v času prvomajskih šolskih počitnic: od 24.4. – 29.4.2017 in počitnice za odrasle z invalidnostjo v Centru Sonček Vrtiče od 8.5. – 13.5 2017. Za izvedbo programov vabimo k sodelovanju prostovoljce, spremljevalce in negovalce ter športne inštruktorje.
več >
 
 

Zaključna prireditev fotografske razstave »Nič drugačne mame« fotografa Primoža Lavreta

24.03.2017 | mag. Mojca Vaupotič
V luči bližajočega se mednarodnega materinskega dne je bila v Državnem zboru od 20. do 24. marca 2017 na ogled razstava »Nič drugačne mame« fotografa Primoža Lavreta, ki jo je v sklopu vsebin Družinskega centra Sonček pripravila Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije – Sonček. Razstava obsega 20 fotografij "nič drugačnih mam" otrok s posebnimi potrebami, ki se vsaka s svojo zgodbo zavzemajo za odprto in vključujočo se družbo, ki ne odvrača pogledov.
več >
 
 

Zimske počitnice za odrasle v Vrtičah

20.03.2017 | Danica Gašper
Naša skupina je bila letos zadnja, ki je uživala na zimskih počitnicah v Vrtičah. Prvi dan je imel spoznavno naravo, zato smo organizirali orientacijski pohod. Pri tem smo s spoznavali hišo in njeno okolico in na koncu odšli peš v Zgornjo Kungoto. Do večerje, ki smo jo letos sami pripravljali, smo bili ravno prav lačni. Zvečer, pa še spoznavni krog, ki se je zaradi petja našega »slavčka » - eden od spremljevalcev, ki ima neverjeten posluh za petje in nas je vse navdušil ter potegnil v začaran krog prepevanja, podaljšal v prijetno druženje.
več >
 
 

Umrla je Sonja Vrhovec

15.03.2017 | Helena Kos
Včeraj, 14. 3. 2017 nas je pretresla vest, da je nenadoma, v 62. letu starosti umrla Sonja Vrhovec. Sonja je bila od leta 1997 vključena  v VDC Sonček v Ljubljani, takrat še na Vojkovi 73, zadnja leta pa v Center Sonček Šiška. Med leti 2007 in 2016 je stanovala  v stanovanjski skupini na Jakopičevi. Sonja je v mladosti diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, smer Primerjalna književnost in literarna teorija.
več >

Novice

 
 
 

Sonček bo vrata odprl maja

Delo, 21.03.2017 | avtor: Andreja Žibret, foto: Tomi Lombar
Ljubljana – V Hiši Sonček v Vinčarjevi ulici na Viču, ki jo je JSS MOL s podpisom pogodbe predal v posest zvezi Sonček, bo prostora za 14 stanovalcev stanovanjske skupine zveze Sonček v Ljubljani. Hiša je še prazna, prvih enajst stanovalcev pa se bo vselilo predvidoma maja. Trenutno zbirajo sredstva za opremo in iščejo donatorje, je povedal direktor Sončka – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije so. p. Iztok Suhadolnik. Uporabili bodo nekaj stare opreme, za novo pa potrebujejo še od 20.000 do 25.000 evrov. Dve kuhinji jim bo opremila Lesnina.
več >
 
 

Sončki in sončice po skoraj desetih letih do hiše na Viču

Dnevnik, 22.03.2017 | avtor: Darja Valenčič, foto: Jaka Gasar
Po skoraj desetletju od zamisli o stanovanjski hiši, posebej prilagojeni gibalno oviranim varovancem Zveze Sonček, je mestni stanovanjski sklad končno predal nizkoenergijsko stavbo njenim bodočim uporabnikom. Dvonadstropna Hiša Sonček na Viču že komaj čaka, da vanjo prinesejo življenje tisti, za katere je bila skrbno načrtovana. To so oskrbovanci Sončka – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije, ki v vsakdanjem življenju potrebujejo invalidski voziček in vedno več pomoči zaposlenih varuhov.
več >
 
 

Sprejet Zakon o osebni asistenci

17.02.2017 | Državni zbor RS
Državni zbor RS je v petek, 17.2.2017 v okviru 27. redni seji na tretji obravnavi sprejel Zakon o osebni asistenci (ZOA). Od prisotnih 74 poslancev, je za predlagani zakon glasovalo 70 poslancev, proti pa ni bil nihče. Štirje vzdržani poslanci so bili iz vrst Združene levice, ki so zagovarjali univerzalnost pravice do osebne asistence za vse invalide, in to brez omejitev tudi glede vstopnega praga 30 ur ali starosti 65 let. Predlog ZOA je v parlamentarno obravnavo vložila Nova Slovenija, z nekaj pozitivno naravnanimi amandmaji pa so ga dopolnile tudi stranke koalicije.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

24.03.2017 | Tomislav Špilak
  • 28.03. – 29.03. XXV. Izobraževalni dnevi – Aktualne vsebine s področja specialne in rehabilitacijske pedagogike, DSRPS, SOUS, ZRSŠ, Portorož
  • 28.03. 15. seja Izvršnega odbora Zveze Sonček, Center Sonček Šiška – Ljubljana
  • April,  Terapevtska kolonija – 1. termin, Sonček Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo, Zreče
  • 01.04. – 02.04. Državno prvenstvo slepih in slabovidnih članov in članic v Showdownu za leto 2017, ZŠIS-POK, Naklo pri Kranju

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke