T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Razpis za spomladanske počitnice 2018

  • otroci in mladostniki: 30.4. do 5.5.2018, odrasle osebe z invalidnostjo: 7.5. do 12.5.2018

Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Razpis za spomladanske počitnice 2018

  • otroci in mladostniki: 30.4. do 5.5.2018, odrasle osebe z invalidnostjo: 7.5. do 12.5.2018

 
 
 
 

Razpis za spomladanske počitnice

14.03.2018 | Zala Kaiser
Zveza Sonček organizira počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Vrtiče od 30. 4. – 5. 5. 2018 ter počitnice za odrasle v Centru Sonček Vrtiče od 7. 5. – 12. 5. 2018. Za izvedbo programov vabimo k sodelovanju prostovoljce, spremljevalce in negovalce ter športne inštruktorje. Vabljeni k prijavi!
več >
 
 

Ortopedsko čevljarstvo Valek iz Zagreba

12.03.2018 | mag. Mojca Vaupotič
Ortopedsko čevljarstvo Valek iz Zagreba, ki ga obiskuje tudi veliko slovenskih otrok s cerebralno paralizo, bodo svoje usluge ponovno ponudili vsem zainteresiranim tudi v Ljubljani, s čimer želimo družinam prihraniti stroške in čas.
več >
 
 

Seminar za športne sodelavce s področja Boccie

01.03.2018 | Maja Bobnar
V soboto 24. 2. 2018 smo imeli seminar za športne sodelavce s področja Boccie. Za področna tekmovanja v Bocci-prilagojenem balinanju potrebujemo po 6 zapisnikarjev in 6 sodnikov, ker je vsakoletno potrebno obnoviti znanje in ker potrebujemo tudi nove moči, smo se na tokratnem seminarju naučili in pregledali vsa nova pravila tako v teorijo kot v praksi, preizkusili kako je biti zapisnikar in kako sodnik, kje se skrivajo pasti in na kaj je potrebno še posebej opozoriti igralce na tekmovanjih.
več >
 
 

Državno prvenstvo invalidov v veleslalomu

23.02.2018 | Maja Bobnar
V soboto, 17. februarja 2018 je na smučišču Poseka v Ravnah na Koroškem potekalo Državno prvenstvo invalidov v veleslalomu. Tekmovanje je potekalo v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK), tekmo pa je izvedlo Invalidsko Športno Društvo Samorastnik iz Raven na Koroškem. Tekmovanja se je udeležila tudi Domžalčanka Simona Pivar, ki je tekmovala za Sonček – Zvezo društev za cerebralno paralizo Slovenije ter osvojila zlato medaljo
več >

Novice

 
 
 

Neumnost je hujša od invalidnosti

05.03.2018 | vir: RTS24
Prvi letošnji zimski tabor v Vrtičah. Pretekla tedna je na Štajerskem sonce bolj redko sijalo, v Vrtičah pri Zgornji Kungoti pa je bilo kljub temu veliko »Sončkov.« Tako namreč pravijo uporabnikom storitev Sončka, Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije. Ob varstveno delovnih centrih (VDC), v katerih Sonček na vseh koncih Slovenije nudi storitve varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji odraslim osebam z invalidnostjo, ter bivalnih enotah, ki so namenjene čim bolj neodvisnemu življenju stanovalcev z invalidnostjo, je organizacija taborov eden največjih Sončkovih projektov.
več >
 
 

Na Bučki bo zaživela eko-socialna kmetija

22.02.2018 | vir: 4d.rtvslo.si, foto: lokalno.si
Prispevek radia Slovenija o projektu Občine Škocjan, ki bo v sodelovanju z Društvom za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine Sonček na Bučki uredila eko-socialno kmetijo na kateri bo bivalo šest odraslih invalidov. Projekt so potrdili na prvem dogovoru regije JV Slovenije ...
več >
 
 

Parkirišča, namenjena invalidom, so voznikom še vedno najbolj mamljiva

21.02.2018 | vir: Preverjeno!
Veliko voznikov kljub nenehnemu opozarjanju in globam še vedno brezobzirno parkira na parkiriščih za invalide. Več kot polovico teh parkirišč zasedejo vozniki, ki niso invalidi, in to pogosto tudi takrat, ko je dovolj drugih prostih mest. Ekipi oddaje Preverjeno so nekateri izmed njih med snemanjem celo grozili.
več >
 
 
 

Vabilo na otvoritev razstave

13.03.2018 | Maja Bobnar
Lepo vabljeni v četrtek, 22. 3. 2018 ob 17. uri v Center Sonček Šiška na otvoritev likovne razstave profesorice likovne pedagogike in specialistke pomoči z umetnostjo Melite Garvas: MISLIM NATE.
več >
 
 

Korak k Sončku - Paraolimpijski šolski dan

20.03.2018, Ormož
Korak k Sončku - Paraolimpijski šolski dan na Osnovni šoli Ormož
več >
 
 

Obisk Čevljarstva Valek v centru Sonček Ptuj

23.03.2018, Ptuj
Obisk Čevljarstva Valek v centru Sonček Ptuj, Zveza Sonček, Osojnikova 9, 2250 Ptuj
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke