T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Čez poletje iščemo sodelavce


Sodelujte z nami kot prostovoljec, spremljevalec, športni inštruktor, sodelavec za izvajanje umetniških, kreativnih delavnic, delovni terapevt ...

E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Čez poletje iščemo sodelavce


Sodelujte z nami kot prostovoljec, spremljevalec, športni inštruktor, sodelavec za izvajanje umetniških, kreativnih delavnic, delovni terapevt ...

 
 
 
 

Vabilo na srečanje članov društev Zveze Sonček

30.04.2016 | Iztok Suhadolnik
Vabimo vas, da se nam pridružite na tradicionalnem Letnem srečanju članov društev vključenih v Zvezo Sonček ter prijateljev in podpornikov Zveze Sonček so. p., ki bo organizirano zadnjo soboto v maju in sicer 28. maja 2016 v Centru Sonček Elerji na lokaciji Premančan 1 – naš prvi rekreacijski center Sonček.
več >
 
 

Seznam poletnih taborov in kolonij 2016

24.05.2016 | mag. Mojca Vaupotič
Zveza Sonček ter regijska društva bodo tudi v letošnjem poletnem času organizirala vrsto poletnih taborov in kolonij: obnovitveno rehabilitacijo za odrasle, počitnice za odrasle, zdravstveno terapevtske kolonije za otroke in mladostnike ter zdravstveno terapevtske kolonije za družine. Vabimo vas, da si ogledate vse razpoložljive termine in se prijavite!
več >
 
 

Boccia turnir za posameznike

23.05.2016 | Maja Bobnar
V soboto, 14. 5. 2016 je v Ciriusu Kamnik potekalo tekmovanje v prilagojenem balinanju – Bocci. Tekme se je udeležilo 42 tekmovalcev v 6 kategorijah, letošnja novost je kategorija BC5. V kategoriji BC1 ni bilo tekmovalcev, v kategoriji BC2 so prva tri mesta zasedli 1. Natalie Finkšt, 2. Fabio Rizzi, 3. Urban Mikuž.
več >
 
 

Zaključek Mercatorjeve akcije »Radi delamo dobro«

09.05.2016 | Tomislav Špilak
Mercator vidi svojo odgovornost do kupcev tako v zagotavljanju najbolj kakovostne in konkurenčne ponudbe kot tudi v vračanju v okolje, v katerem deluje. V Sloveniji delujejo številna društva in organizacije, ki združujejo posameznike iz lokalnega okolja in so zato posebnega pomena za kraj in okolico. Kot najboljši sosed jim je Mercator v okviru letošnjega projekta Radi delamo dobro namenil donatorska sredstva v skupni višini 130.000€.
več >
 
 

Čez poletje iščemo sodelavce

09.05.2016 | Zdenka Ketiš
Iščete delo ter nove izkušnje? Sodelujte z nami kot prostovoljec, spremljevalec, športni inštruktor, sodelavec za izvajanje umetniških, kreativnih delavnic, delovni terapevt, specialni pedagog, logoped, ali fizioterapevt na naših poletnih programih!
več >

Novice

 
 
 

Bralno značko Petra Klepca prejelo 37 bralcev

Posavje.info | avtor: P. P.
V prostorih Centra Sonček Krško so v četrtek pripravili podelitev bralnih značk Petra Klepca, ki jo je že sedmo leto pripravila Valvasorjeva knjižnica Krško. Letos jo je prejelo 37 bralcev. Kot je v imenu Valvasorjeve knjižnice povedala Polona Brenčič, so odprti za potrebe različnih generacij in ciljnih skupin, zato se že pred leti pričeli s projektom »Živim in se veselim s knjižnico«, v katerem sodelujejo z ustanovami in društvi, ki nudijo prilagojene programe uporabnikom, njegova dolgoletna izvajalka pa je knjižničarka Antonija Amon.
več >
 
 

Z donacijo bližje zamenjavi talne obloge v Centru Sonček na Rožanski

MMC RTV SLO, 11. 5. 2016 | avtor: V. P.
Zveza Sonček je z namenom zagotavljana socialne vključenosti tudi težje gibalno oviranim odraslim osebam že leta 1990 odprla prvi dnevni Center Sonček v Ljubljani, osem let kasneje pa je za izvajanje dejavnosti Varstveno delovnega centra pridobila tudi koncesijo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Zveza Sonček v enajstih enotah pod posebnimi pogoji zaposluje 185 oseb, ki zaradi svoje invalidnosti niso zaposljive na odprtem trgu dela.
več >
 
 

Gre za nič drugačne mame

Svet24.si, 30.04.2016 | avtor: Rajka Meše, foto: Svet24
Mojca Vaupotič je magistra sociologije, predsednica strokovnega sveta pri Zvezi Sonček, zagovornica nujne sistemske ureditve zgodnje obravnave, inkluzije, Ene šole za vse, predvsem pa mama treh sinov, med katerimi ima najmlajši cerebralno paralizo. Na Zvezi Sonček se posveča družinskemu centru; prijatelji jo nemalokrat opomnijo, da nosi preveč »rožnata« očala, a ostaja velika optimistka.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

20.05.2016 | Tomislav Špilak
  • 20.05. 10. sekcija direktorjev VDC, SVDCS, VDC Tončke Hočevar - Ljubljana
  • 21.05. Srečanje zaposlenih v VDC, VDC Krško Leskovec, OŠ Leskovec
  • 21.05. 9. tradicionalni pohod »KORAKI ZA KORAKCE«,  Koraki za korakce, Kungota

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke