T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

E-trgovina


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov VDC Sonček ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali mladim s cerebralno paralizo.

Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


 
 
 
 

Vabilo na srečanje članov društev Zveze Sonček

30.04.2016 | Iztok Suhadolnik
Vabimo vas, da se nam pridružite na tradicionalnem Letnem srečanju članov društev vključenih v Zvezo Sonček ter prijateljev in podpornikov Zveze Sonček so. p., ki bo organizirano zadnjo soboto v maju in sicer 28. maja 2016 v Centru Sonček Elerji na lokaciji Premančan 1 – naš prvi rekreacijski center Sonček.
več >
 
 

Razpis za obnovitveno rehabilitacijo in poletne počitnice 2016

04.04.2016 | Zdenka Ketiš
Zveza Sonček bo tudi v letu 2016 organizirala obnovitveno rehabilitacijo za odrasle osebe s cerebralno paralizo v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Centru Sonček Elerji nad Ankaranom, Zavodu Marianum Veržej in CŠOD Burja (Portorož), počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Centru Sonček Elerji nad Ankaranom in v Zavodu Marianum Veržej.
več >
 
 

Razpis za zdravstveno terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki 2016

11.04.2016 | mag. Mojca Vaupotič
Ob rojstvu otroka, ki se rodi z določenimi posebnostmi, začutimo strah, jezo, nemoč. Srečanje z ugotovitvijo, da se otrok razvija drugače od ostalih otrok, sproži pri starših vrsto vprašanj, ki zahtevajo odgovore. Zdi se nam, da smo prepuščeni sami sebi. A ni nujno, da je temu tako. V Zvezi Sonček iz lastnih izkušenj vemo, kako je v takšnih trenutkih, zato že več let izvajamo zdravstveno terapevtske kolonije (v nadaljevanju: ZTK) za družine s predšolskimi otroki.
več >
 
 

Nova sezona Boccie - prilagojenega balinanja!

28.04.2016 | Maja Bobnar
Odpira se nova sezona Boccie, ki prinaša kar nekaj novosti: Nova kategorija BC5, tekmovalne kategorije bodo razdeljene v dva časovna sklopa. Tekmovalci, ki niso bili klasificirani 23.4. naj pridejo na klasifikacije 14.5. ob 13h. Prvo tekmovanje za posameznike bo potekalo 14.5., prijave zbiramo do ponedeljka, 9.5. Vse dodatne informacije so navedene v razpisu.
več >
 
 

Novi prostori v stanovanjski skupini na Pragerskem

21.04.2016 | Tomislav Špilak
Leta  2009 smo na  Pragerskem, na Trubarjevi 9, svečano odprli nov objekt, v katerem je v pritličnem delu zaživela nova stanovanjska skupina z osmimi odraslimi osebami z invalidnostjo. V letu 2013 smo s pomočjo donatorjev v prvem nadstropju hiše adaptirala štiri sobe, kopalnico in hodnik s stopniščem. Ta adaptacija je bivanje omogočila dodatnim štirim stanovalcem z invalidnostjo.
več >

Novice

 
 
 

Evropska kartica ugodnosti za invalide

11.04.2016 | vir: www.mddsz.gov.si
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (v nadaljnjem besedilu MDDSZ) sodeluje v projektu, ki je financiran iz evropskih sredstev. Partner projekta je Nacionalni svet invalidskih organizacij (NSIOS). Vrednost projekta je 511.775,00 EUR, pri čemer EU sredstva predstavljajo 80% vrednosti projekta, delež MDDSZ pa 20%. Projekt se je začel izvajati 1.2.2016 in bo trajal 18 mesecev. Ob koncu projekta bodo Upravne enote po Sloveniji začele izdajati kartico, ki jo bodo načeloma lahko prejeli vsi invalidi.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

29.04.2016 | Tomislav Špilak
  • 04.05. – 07.05. 13. Odprto prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu za športnike invalide, ZŠIS-POK, Thermana Laško
  • 09.05. – 14.05. Pomladanske počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo, Zveza Sonček, Center Sonček Elerji
  • 09.05. Usklajevalni sestanek o zakonu o FIHO in FŠO, MIZŠ, Ljubljana

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke