T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Sončkovi izdelki 2016/17


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


 
 
 
 

Vabilo na srečanje članov društev Zveze Sonček

27.04.2017 | Iztok Suhadolnik
Pozdravljeni člani društev, organov zveze in društev, prijatelji, podporniki in znanci. Tradicionalno Letno srečanje članov društev vključenih v Zvezo Sonček, ki bo tudi obeležitev 35 obletnice ustanovitve Sončka – Mariborskega društva za cerebralno paralizo, bo v soboto 27. maja 2017 v Centru Sonček Vrtiče, Spodnje Vrtiče 8, 2201 Zgornja Kungota. Okrogla obletnica Mariborskega Sončka, pester program in po nekaj letih ponovno srečanje v Vrtičah so tehten razlog za vašo udeležbo.
več >
 
 

Vabilo na otvoritev novih prostorov Centra Sonček Ptuj

26.04.2017 | Tomislav Špilak
Vabimo vas, da se nam pridružite na slovesnem odprtju naših novih prostorov Centra Sonček Ptuj, ki se nahajajo v atriju Poslovnega centra Drava na naslovu Osojnikova 9 na Ptuju. Slovesno odprtje bo v sredo, 10. maja 2017, s pričetkom ob 12. uri. Zaradi povečanja števila vključenih oseb v VDC smo morali razširiti prostore delovanja Centra Sonček Ptuj. Ob tem pa smo v spodnjem delu trgovskega kompleksa uredili tudi manjšo trgovino, v kateri prodajamo izdelke iz Sončkovih delavnic in rabljene predmete. V trgovini smo uredili tudi fotokopirnico.
več >
 
 

S pomočjo donatorjev do novega konja v Centru Sonček Elerji

26.04.2017 | Tomislav Špilak
Poletni meseci so na Zvezi Sonček rezervirani za počitniške in rehabilitacijsko terapevtske programe. V počitniške programe letno vključimo okoli 200 otrok in mladostnikov. V rehabilitacijsko terapevtske programe pa kar okoli 750 otrok, mladostnikov in odraslih z invalidnostjo. Pretežni del teh programov v sodelovanju z društvi vključenimi v Zvezo Sonček izvedemo v Centru Sonček Elerji.
več >
 
 

Spoprijemanje z vedenjskimi težavami

21.04.2017 | Helena Kos
Vabilo na interno izobraževanje na temo: Spoprijemanje z vedenjskimi težavami, ki bo v četrtek, 4. maja 2017, od 14.00 do 17.00 v prostorih Centra Sonček Šiška na Trgu komandanta Staneta 5 v Ljubljani.
več >
 
 

Iščemo prostovoljce za delo v klicnem centru

18.04.2017 | Zveza Sonček
Zveza Sonček so. p. skupaj z Društvom za downov sindrom in Zvezo Sožitje organizira dobrodelni koncert v Cankarjevem domu z naslovom Lahko sem srce, ki bo na TV Slovenija predvajan v  ponedeljek, 08. maja 2017, ob 21.00 uri, na 2. programu TV Slovenija. Za potrebe delovanja klicnega centra, ki bo zbiral donatorska sredstva, potrebujemo  v ponedeljek 08. maja 2017 večje število prostovoljcev, ki bodo sprejemali telefonske klice gledalcev, kateri bodo darovali prostovoljne prispevke za vse tri organizacije.
več >

Novice

 
 
 

Iščemo prostovoljce za izvedbo Zdravsteno terapevtske kolonije za družine

12.04.2017 | mag. Mojca Vaupotič
Zveza Sonček bo tudi v letu 2017 organizirala Zdravstveno terapevtsko kolonijo za družine med 19.8. in 26.8.2017 v Centru Sonček Elerji. Za izvedbo programa vabimo k sodelovanju prostovoljce. Vaša naloga bo pomoč pri varstvu otrok ter sodelovanje pri različnih aktivnostih v sklopu programa.
več >
 
 

Razpis za obnovitveno rehabilitacijo in poletne počitnice 2017

09.04.2017 | Zdenka Ketiš
Zveza Sonček bo v letu 2017 organizirala obnovitveno rehabilitacijo za odrasle osebe s cerebralno paralizo v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Centru Sonček Elerji nad Ankaranom in CŠOD Burja (Portorož), počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Centru Sonček Elerji nad Ankaranom in v Zavodu Marianum Veržej. Vabljeni k prijavi!
več >
 
 

Sonček bo vrata odprl maja

Delo, 21.03.2017 | avtor: Andreja Žibret, foto: Tomi Lombar
Ljubljana – V Hiši Sonček v Vinčarjevi ulici na Viču, ki jo je JSS MOL s podpisom pogodbe predal v posest zvezi Sonček, bo prostora za 14 stanovalcev stanovanjske skupine zveze Sonček v Ljubljani. Hiša je še prazna, prvih enajst stanovalcev pa se bo vselilo predvidoma maja. Trenutno zbirajo sredstva za opremo in iščejo donatorje, je povedal direktor Sončka – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije so. p. Iztok Suhadolnik. Uporabili bodo nekaj stare opreme, za novo pa potrebujejo še od 20.000 do 25.000 evrov. Dve kuhinji jim bo opremila Lesnina.
več >
 
 
 

Kdaj, kaj, kje, kdo

28.04.2017 | Tomislav Špilak
  • 26.04. – 02.05. Odprto posamično državno prvenstvo slepih in slabovidnih v šahu za leto 2017, ZŠIS-POK, Izola
  • 03.05. – 05.05. Delovni tabor v Centru Sonček Vrtiče, Zveza Sonček
  • 04.05. Izobraževanje o vedenjskih težavah uporabnikov – Damjana Šmid, Zveza Sonček, Center Sonček Šiška

več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke