T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Dogajanje v društvih Sonček

 
 

Enodnevna ekskurzija na Jezersko

13.07.2017 | Sonček Zgornje Gorenjske - društvo za cerebralno paralizo
V prelepem sončnem dnevu smo se v soboto 8. julija 2017 v jutranjih urah odpravili proti Jezerskem. Zeleno gorsko dolinico, ki jo obdaja prekrasen venec visokih gora je pred mnogimi, mnogimi leti ustvaril mogočen ledenik med Karavankami in Kamniško - Savinjskimi Alpami. Ko se je ledenik v zadnji ledeni dobi umaknil je zapustil jezero, ki je pozneje usahnilo.
več >
 

Sončki z novim vozičkom

13.07.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
Tako kot v preteklih letih, tudi v letošnjem letu Društvo Sonček Posavje veliko razmišlja, kako bi izvedlo čim več novih projektov glede gibalne oviranosti, se družili in tako polepšali dneve otrokom, mladostnikom, odraslim osebam z motnjami v razvoju, kot tudi sorojencem in seveda staršem. V soboto 8. julija, so tako na mirni lokaciji ob Krki (Boršt), izvedli aktivni športni dan k vodnim aktivnostim po meri invalidov, kateri je potekal v sklopu projekta Občuti svobodo vode in v sodelovanju s SUP Čatež.
več >
 

Druga zdravstveno terapevtska kolonija Društva Sonček Posavje

10.07.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
Društvo Sonček Posavje, je konec junija organiziralo zdravstveno terapevtsko kolonijo na Pašmanu. Program je zajemal razbremenitev družin vsakodnevnih skrbi in jim omogočal, da se posvetijo sebi in svojemu otroku z motnjami v razvoju, vzpostaviti dobro interekcijo in komunikacijo med terapevti in družino, navezati prijateljske, trajne stike med družinami, integracija in inkluzija otrok z motnjami v razvoju, okrepitev zdravja, med ostalimi tudi učenje rekreativnih in sprostitvenih dejavnosti.
več >
 

Občutili svobodo vode

28.06.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
V četrtek, 15. junija, so bilo pod okriljem Občine Brežice v Kajak kanu klubu Čatež in Športnem društvu Muha, ponovno izvedli projekt Občuti svobodo vode, z vodnimi aktivnostim po meri invalidov. Po nagovoru župana in Občine Brežice Ivana Molana in podžupanje,katera je tudi vodja projekta Katje Čanžar, so svoje videnje ali projekte predstavili še predstavniki Kajak kluba Čatež, predstavniki Športnega društva Muha in Društvo za boljši svet Vilinski Ključ.
več >
 

Vadba za gibalno ovirane

19.06.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
V Društvu Sonček Posavje so se odločili, da naredijo korak naprej, da poleg vseh aktivnosti katera izvajajo, omogoči vsem članov društva tudi čim več vadbe za gibalno ovirane. Vadbo je vodila invalidka Barbara Šamperl, ki je že od rojstva na invalidskem vozičku, vendar je kljub uporabi invalidskega vozička samostojna. Z vadbo so se učili razumevanja uporabe svojega telesa, ohranjanja gibljivosti in moči, ter se na različne načine raztezali, ki je zaradi stalnega sedenja še kako pomembno.
več >
 

O češnjah in družabnem srečanju s piknikom

07.06.2017 | Sonček Zgornje Gorenjske - društvo za cerebralno paralizo
V soboto 3. junija 2017 smo se v jutranjih urah odpravili na pot proti Goriškim brdom. Naš prvi postanek smo naredili na Bencinskem servisu Lom - AC Zahod Dolenj Logatec, kjer so nam pripravili tople napitke ( kava, čaj ). Pot smo nadaljevali do Šmartnega, kjer nas je pred obzidjem prisrčno sprejela vodička Mira. Skupaj smo si ogledali slikovito obzidano vas s petimi ohranjenimi stolpi, ki jo je videti v Brdih od vsepovsod, saj kot orlovsko gnezdo ( kakor bi rekel pesnik Alojz Gradnik ) čepi na izjemno razgledni vzpetini.
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke