T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

ENA ŠOLA ZA VSE!


Izobraževalne ustanove prilagojene osebam z invalidnostmi


Spoštovani,

V Zvezi Sonček se zavzemamo za enake možnosti vseh prebivalcev, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po njihovi predstavi, v sožitju z vsemi prebivalci. Ključ do enakopravnega življenja je univerzalna dostopnost javnih objektov, blaga in storitev. Še vedno pogosta nedostopnost javnih storitev je povsem nesprejemljiva. Zato v okviru letošnjega Svetovnega dne cerebralne paralize dan odprtih vrat Centrov Sonček  posvečamo pomenu inkluzije – »Ene šole za vse!«. V okviru tega dogodka bomo govorili o izkušnjah dosedanje inkluzije. Osebe z invalidnostjo bodo govorile dobrih in slabih straneh inkluzivnega šolanja. V nekaterih centrih pa se nam bodo v razpravi s svojimi izkušnjami pridružili tudi učitelji, ki so se že soočili s poučevanjem učencev z invalidnostmi.

Ker si pa želimo družbo vključevanja in ne izključevanja, bomo z akcijo osveščanja izobraževalnih ustanov nadaljevali tudi po zaključenem dnevu odprtih vrat. Akcijo želimo nadgraditi z izdelavo seznama izobraževalnih ustanov, ki so arhitektonsko dostopne uporabnikom invalidskih pripomočkov in so v svoje programe že vključevale otroke/učence z invalidnostmi.  Ker pa tovrstnega pregleda ne moremo izdelati sami, se za pomoč obračamo na posamezno izobraževalno ustanovo (vrtec, osnovno in srednjo šolo). Predstavnike navedenih ustanov tako prosimo, da v spodnja polja vnesejo osnovne podatke in podatke o dostopnosti svoje ustanove.

V upanju, da s skupnimi močmi spremenimo družbo in hkrati ustvarimo orodje, ki bo v pomoč staršem otrok z invalidnostmi, vas vabimo k sodelovanju.

Veseli bomo sodelovanja z vami.


Nova lokacijaNaziv:


Naslov:


Ravnatelj:


E-pošta:


Spletna stran:


Telefon:Kriteriji:


Dostop do šole:

da
ne

Dostop do učilnice:
da
ne

WC in prostor za urejanje učenca:
da
ne

Ste že vključevali otroke/učence z invalidnostmi:
da
ne

Opis:


Spodnji podatki o predstavniku ne bodo objavljeni na spletni strani.


Sem uradni predstavnik šole:
da
ne

Vaše ime:

Vaš e-naslov:


 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke