T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Izobraževalni modul ZNANJE ZA RAVNANJE


»Otrok s posebnimi potrebami – problem ali izziv?«


Usposabljanje spremljevalcev gibalno oviranih otrok in mladostnikov v vrtcih in šolah izvajamo vsako leto že od leta 2000 dalje. Zadnja leta se seminarjev in delavnic vse bolj udeležujejo tudi vzgojitelji, pedagoški ter svetovalni delavci, ki sodelujejo pri vključevanju otrok s posebnimi potrebami. Posamezne teme pritegnejo tudi starše in društvene delavce ter druge, saj so vsebine namenjene staršem vseh otrok z diagnozo ali brez.

Ponujene vsebine so rezultat večletnega usposabljanja in spremljanja dela spremljevalcev, potreb vrtcev in šol ter usklajevanja pričakovanj in odgovornosti staršev. Program je namenjen pridobivanju osnovnih znanj za spremljevalce ter dodatnih znanj za vzgojitelje, učitelje in druge strokovne delavce, ki jih potrebujejo za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami. Predvsem otroci s cerebralno paralizo so zaradi raznolikih specifičnosti in kombiniranih težav, velikokrat uganka vsem odraslim akterjem. Pa tudi informacije o vzgoji, razvojnih fazah, lastnih izbirah in ustvarjanju dobrih odnosov so dobrodošle za vsakogar.

Modul vsebuje različne oblike izobraževanja kot so enodnevni seminarji, ki potekajo ob sobotah in so predvsem namenjeni spremljevalcem otrok s posebnimi potrebami. Neposredno v vrtcih in šolah pa izvajamo posamezne triurne delavnice, predavanja in supervizije za pedagoške in strokovne delavce po dogovoru z vodstvom institucije. Supervizija je novejša oblika in obsega 8 - 10 srečanj ter udeležencem ponuja boljši vpogled v svoje delo, pridobitev podpore in večjo strokovno kompetenco. To je v svetu že dolgo uveljavljena metoda s ciljem razbremenitve in hkrati razvijanja možnosti za obvladovanje stresnih situacij.

Zaradi velikega zanimanja novih in dosedanjih udeležencev sedaj razpisujemo vsak seminar posebej z novimi vsebinami, tako, da se bodo seminarjev lahko udeležili tudi udeleženci, ki so nekatere seminarje že poslušali. Nekatere stalne teme za nove udeležence pa bomo ponavljali, saj je v vrtcih in šolah veliko spremljevalcev, ki se usposabljanja še niso udeležili.

Veseli bomo tudi predlogov glede vsebin predavanj ali izvajalcev ter razmišljanj o problematiki vključevanja otrok ter mladostnikov v vrtce in šole (staršev, spremljevalcev, pedagoških in vodstvenih delavcev). Vabljeni!
2017 2018 2019
februar marec april
p t s č p s n
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 
 
13.03.2018 | Maja Bobnar
Vabilo na otvoritev razstave
Lepo vabljeni v četrtek, 22. 3. 2018 ob 17. uri v Center Sonček Šiška na otvoritev likovne razstave profesorice...
več >
 
20.03.2018, Ormož
Korak k Sončku - Paraolimpijski šolski dan
Korak k Sončku - Paraolimpijski šolski dan na Osnovni šoli Ormož
več >
 
23.03.2018, Ptuj
Obisk Čevljarstva Valek v centru Sonček Ptuj
Obisk Čevljarstva Valek v centru Sonček Ptuj, Zveza Sonček, Osojnikova 9, 2250 Ptuj
več >
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke