T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Aktualno

 
 

Dobrodelni projekt Jolly in papirnic Office&More: Z BARVICAMI DO NASMEHA

21.05.2019 | Klemen Porenta
Kupite 1 komplet barvic Jolly – in Jolly ter Office&More 1 dodaten komplet podarita Sončku – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije! Zagotovo se zavedate, da tudi v vaši bližini živijo otroci, ki čutijo pomanjkanje v vseh sferah svojega življenja. Barvice in ostale šolske drobnarije so zaradi težkih razmer običajno nekje pri koncu seznama nujnih življenjskih potrebščin.
več >
 

Donacija off road cluba obala

20.05.2019 | Klemen Porenta
Društvo ljubiteljev terenskih vozil off road club obala je 15.12.2018 organiziralo dogodek »Dobrodelni avto moto show Koper 2018«. Obiskovalci so imeli na dogodku možnost vožnje kot sovozniki v rally in drift avtomobilih, v zameno za dobrodelne prispevke, s pomočjo katerih so zbrali sredstva, ki so jih podarili Zvezi Sonček so.p..
več >
 

Vabilo na letno srečanje članov društev Zveze Sonček so.p., ob 30. obletnici Sončka – Društva za cerebralno paralizo Ptuj–Ormož in 20. obletnici VDC Sonček Ptuj

15.05.2019 | Klemen Porenta
Vabimo vas na srečanje članov društev Zveze Sonček so.p., ob 30. obletnici Sončka – Društva za cerebralno paralizo Ptuj–Ormož in 20. obletnici VDC Sonček Ptuj, ki bo v soboto 1. junija 2019, s pričetkom ob 10. uri, v Moškanjcih – Letališče Moškanjci, Moškanjci 95 a, Gorišnica.
več >
 

Umrl je Davor Dominkuš, dolgoletni podpredsednik in zunanji sodelavec Zveze Sonček.

14.05.2019 | Jelka Bratec
Davor Dominkuš je dolga leta aktivno sodeloval z Zvezo Sonček in deloval v njenih organih, najbolj intenzivno v času njegovega vodenja takratnega Zavoda za invalidno mladino Kamnik (ZUIM Kamnik) in kasneje, ko je delal na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
več >
 

Kongruentna nega se predstavi

13.05.2019 | Klemen Porenta
V sredo, 13. maja je bilo v Centru Sonček Šiška v Ljubljani na sporedu interno izobraževanje z naslovom »Kongruentna nega», ki je bilo namenjeno zaposlenim v Zvezi Sonček so.p., ki izvajajo osebno nego. Koncept kongruentne oz. odnosne nege je nastal zaradi potreb po deinstitucionalizaciji. Eden izmed ciljev je, da manjše število zaposlenih skrbi za manjše število oseb.
več >
 

Vabilo na delavnico za nove sodelavce

11.05.2019 | Helena Kos
V treh terminih: 15. maja, 20. junija in 4. julija 2019 bomo v Centru Sonček Šiška, Trg komandanta Staneta 5 v Ljubljani organizirali delavnico za nove sodelavce. Izobraževanje je brezplačno. Prijave zbiramo na: administracija@soncek.org (navedite tudi datum na katerega se prijavljate).
več >
 

Ali je inkluzija res le iluzija?

11.05.2019 | Klemen Porenta
V petek, 10. maja je bil v Moderni galeriji v Ljubljani simpozij z zanimivim naslovom »Ali je inkluzija iluzija?«, ki ga je v okviru evropskega projekta JOIN IN & make a change organiziralo Društvo ustvarjalcev Taka Tuka. Namen simpozija je bil izmenjava mnenj in praktičnih izkušenj na področju vključujočega učenja, predstavitev primerov dobre prakse ter spoznavanje tehnik Drame v izobraževanju kot učinkovitega učnega orodja za spodbujanje vključujočega učenja.
več >
 

Žalostna novica – umrl Matej Orel

10.05.2019 | Helena Kos
Spoštovani,
sporočamo žalostno novico. Umrl je Matej Orel, ki je v Zvezi Sonček so.p. delal kot prostovoljec in sodelavec v počitniških programih, zadnje mesece pa je bil zaposlen kot osebni asistent. Zapustil nas je mnogo prezgodaj. Ohranili ga bomo v lepem spominu.
več >
 

Razpis za obnovitveno rehabilitacijo in poletne počitnice 2019

09.04.2019 | Maja Bobnar in Zala Kaiser
Zveza Sonček bo v letu 2019 organizirala obnovitveno rehabilitacijo za odrasle osebe s cerebralno paralizo v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti in Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti in Centru Sonček Elerji nad Ankaranom. Vabljeni k prijavi.
več >
 

Razpis za zdravstveno terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki 2019

Marec | mag. Mojca Vaupotič
Ob rojstvu otroka, ki se rodi z določenimi posebnostmi, začutimo strah, jezo, nemoč. Srečanje z ugotovitvijo, da se otrok razvija drugače od ostalih otrok, sproži pri starših vrsto vprašanj, ki zahtevajo odgovore. Zdi se nam, da smo prepuščeni sami sebi. A ni nujno, da je temu tako. V Zvezi Sonček iz lastnih izkušenj vemo, kako je v takšnih trenutkih, zato že več let izvajamo zdravstveno terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki.
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke