T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Aktualno

 
 

Prestavitev posveta »Podpora družini«

17.01.2019 | Klemen Porenta
Obveščamo vas, da je napovedani posvet v soboto, 19.1.2019, ki smo ga poimenovali »Podpora družini«, zaradi objektivnih razlogov prestavljen na 14.2.2019. Za nastalo situacijo se vam iskreno opravičujemo in vas vabimo, da se nam pridružite na posvetu 14.2.2019. Vabilo bomo objavili v začetku februarja na naši internetni strani in drugih komunikacijskih kanalih. Hvala za razumevanje.    
več >
 

Vabilo na predstavitev otroške slikanice

15.01.2019 | Klemen Porenta
V četrtek, 24. januarja 2019 ob 16.00 bo v Centru Sonček Šiška predstavitev otroške slikanice »Martinček pobalinček«. Avtorica je Urša Fister, kateri je kot navdih služila tudi življenjska zgodba njenega brata Nejca, ki je uporabnik VDC Zveze Sonček v Ljubljani. Slikanica ima tudi izobraževalno in vzgojno sporočilo o primorski kuščarici, pomenu varovanja živali, okolja in povezanosti človeka z naravo, zato je lahko primerno vzgojno sredstvo v vrtcih in šolah ali kot darilo za otroka in družino.
več >
 

Zakon o socialnem vključevanju invalidov

11.01.2019 | Klemen Porenta
S 1. januarjem 2019 je stopil v veljavo Zakon o socialnem vključevanju invalidov. Slednji ureja pravice in postopek pridobitve statusa invalida osebam s trajnimi prirojenimi ali pridobljenimi okvarami, ki se zaradi invalidnosti ne morejo socialno vključevati v skupnost brez nudenja storitev socialnega vključevanja in ne morejo samostojno opravljati večine ali vseh življenjskih potreb ter si zagotavljati sredstev za preživljanje, pravico do denarnih prejemkov in možnosti, ki jim jih zagotavlja država za njihovo enakovredno vključevanje v družbo.
več >
 

Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami

10.01.2019 | Klemen Porenta
S 1. januarjem 2019 je stopil v uporabo Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami. S tem zakonom se po dveh desetletjih, odkar so invalidske organizacije pripravile osnutek Zakona o zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami, ureja celostna zgodnja obravnava otrok s posebnimi potrebami, otrok z rizičnimi dejavniki v predšolskem obdobju ter družine v predšolskem obdobju z namenom, da se zagotovi in spodbudi otrokov razvoj, okrepi zmogljivost družine ter spodbudi socialna vključenost družine ter otroka.
več >
 

O notranji motivaciji in veselju do življenja z g. Markom Juhantom

08.01.2019 | Klemen Porenta
V ponedeljek, 7. januarja je bilo v okviru programa izobraževanja in usposabljanja staršev, ki ga sofinancira MOL,  na sporedu predavanje g. Marka Juhanta z naslovom »Notranja motivacija in veselje do življenja«. Predavatelj je na zanimiv in samosvoj način poslušalce popeljal skozi različne faze in starostna obdobja otrokovega življenja, pri tem pa ni pozabil na pomembne podrobnosti in zanimive zgodbe.
več >
 

Objavljamo prosto delovno mesto VARUH I - M/Ž

07.01.2019 | Damjan Kolovrat
Iščemo dva (2) varuha za delo v stanovanjski skupini Pragersko. Zaposlitev za nedoločen čas. Prijave sprejemamo do vključno 23.1.2019, na mail: kadrovska@soncek.org.
več >
 

Razpis za zimske počitnice 2019

20.12.2018 | Zala Kaiser
Zveza Sonček organizira v Centru Sonček Vrtiče, počitnice za otroke in mladostnike z ali brez posebnih potreb v času šolskih zimskih počitnic: od 18.2. do 23.2.2019 in od 25.2. do 2.3.2019, in počitnice za odrasle: od 4.2. do 9.2.2019 in od 4.3. do 9.3.2019. Vabljeni k prijavi.
več >
 

Zveza Sonček bo izvajalec osebne asistence

19.12.2018 | Klemen Porenta
S 1 . januarjem 2019 stopi v veljavo Zakon o osebni asistenci.  S  tem zakonom se ureja pravica do osebne asistence in način njenega uveljavljanja, z namenom omogočiti uporabniku z dolgotrajnimi telesnimi, duševnimi, intelektualnimi ali senzoričnimi okvarami, ki jo v povezavi z različnimi ovirami lahko omejujejo enakopravno, polno in učinkovito sodelovanje v družbi.
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke