T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Aktualno

 
 

Izvedeno tudi izobraževanje za uporabnike osebne asistence

22.02.2019 | Klemen Porenta
S 1. januarjem 2019 je stopil v veljavo Zakon o osebni asistenci. Zveza Sonček so.p. je kot eden izmed izvajalcev osebne asistence v ta namen 7. februarja izvedla program izobraževanja za osebne asistente. Dva tedna kasneje je bilo v Centru Sonček Šiška na sporedu še izobraževanje za uporabnike osebne asistence. Izobraževanja se je udeležilo 39 udeležencev, poleg uporabnikov so bili prisotni tudi zakoniti zastopniki.
več >
 

Izbrana predstavnica NVO v delovno skupino za pripravo podzakonskega akta

21.02.2019 | Klemen Porenta
Zaključil se je postopek izbora predstavnika NVO v Delovno skupino za pripravo podzakonskega akta, ki ureja področje predstavnika družine na podlagi Zakona o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami (Uradni list RS, št. 41/17).  Dne 19. 2. 2019 je potekala javna predstavitev kandidatov, na kateri je med kandidatkama prišlo do soglasja, da se za predstavnico imenuje mag. Mojca Vaupotič iz Zveze Sonček so.p.
več >
 

Posvet »Podpora družini«

21.02.2019 | mag. Mojca Vaupotič
Eden izmed programov Zveze Sonček je tudi podpora družini. Družina je kot svet, človeštvo in družba v malem, v katerem se prepletajo vloge moškega in ženske, staršev in otrok. Kadar v družino stopi drugačen otrok nedvoumno pusti sled, ki družino spremlja vedno in povsod. Porušena so pričakovanja staršev in prisotni občutki krivde in sramu.
več >
 

Objavljamo prosto delovno mesto VARUH I - M/Ž

18.02.2019 | Klemen Porenta
Iščemo dva (2) varuha za delo v stanovanjski skupini Ljubljana. Zaposlitev za določen čas do vrnitve začasno odsotnih delavcev. Prijave sprejemamo do vključno 27.2.2019, na mail: kadrovska@soncek.org.
več >
 

Izvedeno izobraževanje za osebne asistente

12.02.2019 | Klemen Porenta
S 1. januarjem 2019 je stopil v veljavo Zakon o osebni asistenci. Zveza Sonček so.p. je kot eden izmed izvajalcev osebne asistence v ta namen izvedla program izobraževanja za osebne asistente, ki je  potekalo v prostorih Centra Sonček Šiška v Ljubljani. Izobraževanja se je udeležilo 27 udeležencev. Slednje je vsebovalo podrobno predstavitev programa ter posamične sklope ...
več >
 

Slikanica z dobrodelno noto že v prodaji!

30.01.2019 | Klemen Porenta
Decembra 2018 je izšla nova otroška slikanica »Martinček pobalinček«, ki je nekaj posebnega. Ima svoje sporočilo, osvešča ter poučuje, hkrati pa je njena izdaja tudi dobrodelna. V njej avtorica Urša Fister na osnovi resničnega dogodka predstavlja martinčka, ki je zares zaščitena primorska kuščarica. V njej nastopa tudi Nejc, ki obiskuje VDC Sonček v Ljubljani.
več >
 

Martinček pobalinček se predstavi

25.01.2019 | Klemen Porenta
V četrtek, 24. januarja 2019 je bila v Centru Sonček Šiška predstavitev otroške slikanice »Martinček pobalinček«. Avtorica je Urša Fister, kateri je kot navdih služila tudi življenjska zgodba njenega brata Nejca, ki je uporabnik VDC Zveze Sonček v Ljubljani. Slikanica ima tudi izobraževalno in vzgojno sporočilo o primorski kuščarici, pomenu varovanja živali, okolja in povezanosti človeka z naravo, zato je lahko primerno vzgojno sredstvo v vrtcih in šolah ali kot darilo za otroka in družino.
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke