T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Aktualno

 
 

Razpis za obnovitveno rehabilitacijo in poletne počitnice 2019

09.04.2019 | Maja Bobnar in Zala Kaiser
Zveza Sonček bo v letu 2019 organizirala obnovitveno rehabilitacijo za odrasle osebe s cerebralno paralizo v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti in Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti in Centru Sonček Elerji nad Ankaranom. Vabljeni k prijavi.
več >
 

Sončnik št. 2019/1 april

18.04.2019 | Tomislav Špilak
Izšla je aprilska izdaja Sončnika v katerem si med drugim lahko preberete:
  • Osebna asistenca je prava izbira
  • Gibanje je življenje
  • Družina potrebuje podporo
  • Zakone imamo, kaj pa praksa?

več >
 

Delovni tabor v Vrtičah

17.04.2019 | Klemen Porenta
Poletje se bliža in z njim tudi poletni programi Zveze Sonček so.p., ki vključujejo tudi počitnice za otroke, počitnice za odrasle in program obnovitvene rehabilitacije. Tudi tokrat bo ena izmed lokacij izvajanja programov Center Sonček Vrtiče na Štajerskem. V torek, 16. aprila je bil v Vrtičah organiziran delovni tabor, ki so se ga udeležili tako zaposleni kot uporabniki in prostovoljci.
več >
 

Razpis za zdravstveno terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki 2019

Marec | mag. Mojca Vaupotič
Ob rojstvu otroka, ki se rodi z določenimi posebnostmi, začutimo strah, jezo, nemoč. Srečanje z ugotovitvijo, da se otrok razvija drugače od ostalih otrok, sproži pri starših vrsto vprašanj, ki zahtevajo odgovore. Zdi se nam, da smo prepuščeni sami sebi. A ni nujno, da je temu tako. V Zvezi Sonček iz lastnih izkušenj vemo, kako je v takšnih trenutkih, zato že več let izvajamo zdravstveno terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki.
več >
 

Korak k Sončku v vrtcu Majšperk

12.04.2019 | Klemen Porenta
V četrtek, 11. aprila je bila v vrtcu Majšperk v okviru projekta »Korak k Sončku« na sporedu zaključna prireditev. V plesnih in pevskih nastopih so med drugim nastopili tudi uporabniki iz Zveze Sonček so.p., lep dogodek pa se je zaključil s čudovito mislijo mladega voditeljskega para, ki lahko služi vsem kot popotnica skozi življenje: »Ko sprejmemo različnost, ne izgubimo sebe, ampak dobimo drugega v dar«.
več >
 

Korak k Sončku v vrtcu Ig

11.04.2019 | mag. Mojca Vaupotič
»V projekt Korak k Sončku je vključen tudi vrtec Ig. Že najmlajši spoznavajo, da smo drugačni prav vsi. Danes jim je dramska skupina Sonček odigrala predstavo Zmajček Topotajček in v deževni dan prinesla sonce.«
več >
 

12 učencev OŠ Grad obiskalo naš varstveno delovni center v Murski Soboti

29.03.2019 | mag. Mojca Vaupotič
V okviru projekta Korak k Sončku je danes 12 učencev OŠ Grad obiskalo naš varstveno delovni center v Murski Soboti. Naše druženje je že tradicionalno, tako njihovi obiski v Sončku, kot naša udeležba na njihovih delavnicah. Tokrat so se učenci preizkusili v rokovanju z invalidskimi vozički in pri nekaterih ročnih spretnostih pri našem ustvarjanju Sončkovih izdelkov.
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke