T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Avstrijski gostje iz organizacije »Lebenshilfe Radkersburg« počitnikovali v Centru Sonček Elerji


27.09.2016 | Martina Kardinar

POČITNICE V ELERJIH


Skupina sedmih uporabnikov in dveh spremljevalcev, smo se 1. avgusta polni pričakovanj iz Cmureka odpravili na slovensko primorsko. Pot je bila malenkost daljša, zaradi nesreče na cesti, ampak nam ni vzela navdušenja. Ob prihodu v počitniški center Sonček v Elerjih, smo bili deležni lepe dobrodošlice v nemščini.

Tako srčna, kot je bila dobrodošlica, so bili tudi ostali dnevi. Sončno vreme, sončni ljudje (na koncu že prijatelji), zanimive aktivnosti, kratki izleti, petje in ples ob večerih in seveda kopanje v morju. Za nekatere uporabnike iz Avstrije je bil to prvi obisk morja nasploh, tako, da je navdušenje bilo še toliko večje. Poudariti je potrebno, da so se uporabniki iz Lebenshilfe Radkersburg zadnje dni prav udomačili in navezali na ta čudoviti kraj v Elerjih. Po pogovoru z njimi, jim je bilo všeč to sproščeno, igrivo in družinsko vzdušje, ki nam ga je pričarala skupina iz Slovenije. Punce so uživale ob jahanju konjev, plezanju, plesanju in plavanju v morju, fantje pa ob dobri hrani, igrah in seveda tudi ob glasbi in morju.

Dnevi so hitro minili in tako smo že morali pakirati kovčke. Po poti domov, se je pojavilo vprašanje, ali se bomo drugo leto vrnili, saj je bila izkušnja srečanja s slovenskimi uporabniki lepa in vesela. »Kdo ve, mogoče pa se res vrnemo«.

Hvala za vašo gostoljubnost, prijaznost, smeh in lepe trenutke!

Martina Kardinar,
Lebenshilfe Radkersburg


< nazaj
2020 2021 2022
maj junij julij
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke