T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Otvoritvena obnovitvena rehabilitacija 2015


22.06.2015 | Barbara Manfreda

Leto se je hitro obrnilo okoli in spet smo z veseljem spakirali naše kovčke in se odpravili na  otvoritveno obnovitveno rehabilitacijo v Elerje, bolj natančno v Premančan na Karavlo. Vreme smo “naročili” že nakaj mesecev prej – in res nam je bilo naklonjeno, saj smo uživali pri skoraj 35 stopinjah Celzija.

Program smo imeli zelo pester in raznolik. Od rednih aktivnosti -  jahanja, plavanja v bazenu in veslanja, katere so vodili naši športni inštruktorji – Ljubo, Tomaž in Božo, je bil z nami tudi Sebastjan, kateri je vodil delavnico z bobni. In ravno ta delavnica nam je bila nadvse všeč – bila je nekaj novega, drugačnega in iz nas je “potegnila” tisto najboljše, saj smo skupaj s Sebastjanom ustvarjali krasno glasbo.

Imeli smo tudi delovno terapijo z Matejem. Ustvarili smo krasne svečnike iz bambusa, katere smo odnesli domov.

Vsako leto je Ljubo z nami kot športni inštruktor, letos je pa imel dvojno vlogo. Imel je še delavnico, katero smo poimenovali “delavnica s smrčki”. V njej nas je seznanil z delom reševalnih psov, nam pokazal, kaj znajo in tudi sami smo “preizkusili” smrčke tako, da smo se jim skrili. In njihova naloga je, da so nas našli – vedno uspešno!

Šli smo tudi na izlet. Peljali smo se do Portoroža in šli peš skozi tunel Valeta, skozi katerega je pred 80 leti tekla ozkotirna železnica od Trsta do Poreča. V tunelu smo zapeli Kekčevo pesem, da je kar odmevalo. Ko smo prišli iz tunela, smo se še malo sprehodili do mesta, kjer so nas čakali kombiji. Odpeljali smo se v Strunjan, kjer smo se kopali v morju in imeli večerjo ob sončnem zahodu.

Teden bivanja v Premančanu je minil kot bi mignil. Imeli smo se res enkratno in se že veselimo naslednjega leto, ko se bomo spet vrnili.

Na koncu bi radi povedali še to, da moramo pohvalit celotno ekipo v Elerjih – Braneta, ki nas je crkljal z dobro in okusno hrano, Azro, katera je skrbela, da smo imeli vsega na pretek – od sadja, kruha, jogurta, marmelad,...ter Sebastjan in Vili, katera sta vsak dan redno skrbela, da je bil bazen čist in pripravljen na nas, kopalce. Enako smo hvaležni Edu in Daši za prijetno ježo z Duno, Lipo in Pacom.

Vsem NAJLEPŠA HVALA -  res ste super ekipa!
< nazaj
2020 2021 2022
maj junij julij
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke