T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

S Heliosovo pomočjo do prenovljenih prostorov v Centru Sonček Šiška


14.09.2016 | Tomislav Špilak

Za socialno vključevanje oseb z invalidnostmi si v Zvezi Sonček prizadevamo na različne načine. Eden od njih je tudi odpiranje centrov Sonček, namenjenih različnim programom in ciljnim skupinam. Prvega smo odprli leta 1990, zadnjega - že enajstega po vrsti, pa leta 2010. Zasnovali smo ga kot dnevni center, ki poleg varstveno delovnega centra z večnamensko dvorano nudi prostor širokemu spektru dejavnosti in prireditev, namenjenih različnim ciljnim skupinam iz lokalnega okolja.

V Centru Sonček Šiška tako že šest let poleg osnovne dejavnosti varstveno delovnega centra potekajo tudi plesne in pevske dejavnosti, razstave slik in fotografij neuveljavljenih avtorjev, prodaja rabljenih predmetov, vrsta izobraževalnih kot tudi družabnih dogodkov. Zadnji dve leti v njem deluje tudi Družinski center Sonček. Center letno obišče nekaj tisoč obiskovalcev, zato je bil po šestih letih obratovanja potreben manjše prenove. Problematični so bili predvsem notranji zidovi objekta, ki so bili umazani in poškodovani. Kot neprofitni organizaciji nam primanjkuje sredstev za investicijsko vzdrževanje, zato nam je z donacijo notranjih zidnih barv blagovne znamke Helios Spektra na pomoč priskočilo podjetje Helios TBLUS, d.o.o. iz Domžal. Z njihovo pomočjo smo v prvi fazi obnovili ter prepleskali notranje zidove večnamenske dvorane v skupnem obsegu 400m2. V prihodnjem letu pa bomo s podarjenim materialom nadaljevali s prenavljanjem tudi preostalih prostorov centra. Na ta način bomo vzpostavili še boljše pogoje za kvalitetno izvajanje programov.

K skupnemu cilju je pomembno prispevalo podjetje Helios TBLUS, d.o.o., zato se mu za donacijo iskreno zahvaljujemo.
< nazaj
2020 2021 2022
maj junij julij
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke