T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Za nami je tabor obnovitvene rehabilitacije


29.08.2014 | Danica Gašper

V tednu od 17.8.-24.8. smo imeli tedenski tabor Zveze Sonček v Elerjih pri Škofijah, ki je potekal v skladu s programom in cilji obnovitvene rehabilitacije.

Imeli smo se lepo ampak predvsem delovno. Saj je bilo potrebno z vsakim od udeležencev izpeljati vsaj dve fizioterapevtski in dve delovno terapevtski obravnavi. Izvesti terapevtsko jahanje in plavanje. Izpeljati  kar nekaj  športno rekreacijskih aktivnosti.

Kljub slabim napovedim smo imeli srečo z vremenom in smo si poleg obveznosti  lahko privoščili tudi zabavo in druženje. V četrtek smo šli na izlet v Strunjan. Tam smo se skozi cel dan naužili toplih sončnih žarkov . Kopali smo se v morju in lovili ribe. Kdor je želel, pa si je lahko ogledal še opuščene soline. Brane, pa nas je razvajal s čisto sveže pečenim burekom. Skratka polni vtisov smo se popoldan vrnili v Elerje.

V petek zvečer je bil na vrsti ples na »šagri« ( to je po primorsko veselica, zabava ) v Hrvatinih. Kjer so v večernih urah igrale, na veliko veselje naših udeležencev, Vesele Štajerke. Manjkal pa ni tudi vol na žaru, kot se za takšno veselico spodobi.

In že je bila tukaj sobota, ko smo program v okviru zastavljenega urnika zaključevali, izvedli turnir bocce, izpolnili ankete, pakirali, imeli piknik ter za zaključek skupno evalvacijo in krst novink - spremljevalk, ki so se skozi teden izkazale kot odlične sodelavke. Pripravile ( ena od njihovih nalog za sprejem v sončkovo ekipo ) so zelo zanimive reklamne oglase, ki se nanašajo na propagiranje naših dejavnosti v Elerjih.

Za lažjo predstavo vam bom enega zapisala.

Se vam na vrhu stopnišča začnejo potiti dlani?
Se vam ob plezanju po lestvi od strahu stemni?
S tem vsekakor šale ni!
Na plezalni steni, vpeti in zapeti v vrvi, v družbi nasmejanih ljudi, za to, da se vam nič ne zgodi, poskrbimo mi.
Marsikdo, ki se plezanja boji, s strahom se prvič v steno spusti, a kaj kmalu se straha znebi, saj ugotovi, da inštruktorjem, ki prima so, se lahko prepusti.
Zatorej pridi v Elerje tudi ti,
Da se ti od višine ne zvrti nikoli več.

Enega, pa lahko najdete na eni od fotografij, če si boste uspeli pogledati še fotogalerijo.
< nazaj
2020 2021 2022
julij avgust september
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke