T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Življenje je praznik, a je potico vseeno treba zamesiti


22.08.2014 | Daša Goričan

Obnovitvena rehabilitacija 7. skupina (3.-10.8.2014)


Dobra organizacija, dobra hrana, kreativne ideje in ljudje dobre volje. Če dodamo še potico, nam praznik ne uide.

Prva tretjina avgusta se je prav lepo poletno nasmehnila 7. skupini obnovitvene rehabilitacije v Elerjih. Seveda pa nasmejano ni bilo le vreme, ki je bilo za razliko od ostalega poletja odlično, vendar še zmeraj zmerno vroče, tako da je bil spanec, če odštejemo komarje, prav prijeten. Vsakodnevno dopoldansko veslanje in kopanje ali razgibavanje v bazenu je tako prav vsem prijetno osvežilo preostanek dneva. Z izumi iz kuhinje nas je presenečal in razvajal Brane, po prebavnem popoldanskem počitku pa smo bili pripravljeni na nove aktivnosti.

Tako je imel vsak možnost preizkusiti terapevtske učinke jahanja na Paku, prijetnemu konju, ki nas je vsak dan kljub obadom mirno prenašal. Med čakanjem na vrsto smo se posvečali streljanju z lokom in ugotavljali, da se da z lokom na stojalu ciljati še bolje. Izmenično smo se popoldan udeleževali tudi kreativnih delavnic, kjer so se uporabniki preizkušali tudi v različnih delavnih terapijah. V spominu bodo tako ostale barvite zapestnice in prav tako barvit talni mozaik, ki bo, upajmo, še nekaj časa zaposloval in tudi navduševal nove zasedbe v Elerjih.

Posebnost popoldanskega časa pa je bila tudi terapevtka Feldenkrais metode, ki nam je v individualnih in skupinskih lekcijah pokazala, da se da z nekaj vaje in aha efektov reorganizirati načine gibanja telesa, s tem pa olajšati bolečine v križu, vratu ter seveda sproščati različne mišice, ki jih nezavedno morda že leta nekoliko nepravilno uporabljamo in si s tem povzročamo nepotreben stres in izgubo energije. Uporabnikom bo v spominu zagotovo ostal obisk koncerta Mambo kings, kjer so se res razplesali do obisti in pa nepozabna izkušnja avstralskega božiča ob bazenu, kjer smo božično vzdušje tudi s potico pričarali kar v avgustu.

Nasnidenje na naslednjem taboru!

Avtorja: Maša Bevk in Kristijan Senekovič


< nazaj
2020 2021 2022
julij avgust september
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke