T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Državno prvenstvo invalidov v veleslalomu


23.02.2018 | Maja Bobnar

V soboto, 17. februarja 2018 je na smučišču Poseka v Ravnah na Koroškem potekalo Državno prvenstvo invalidov v veleslalomu. Tekmovanje je potekalo v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK), tekmo pa je izvedlo Invalidsko Športno Društvo Samorastnik iz Raven na Koroškem.

Tekmovanja se je udeležila tudi Domžalčanka Simona Pivar, ki je tekmovala za Sonček – Zvezo društev za cerebralno paralizo Slovenije ter osvojila zlato medaljo, ki jo je primaknila k bogati beri kolajn in pokalov iz preteklih državnih in meddržavnih invalidskih tekmovanj, ki so potekala v Sloveniji in Avstriji. 

Tekmovanje je bilo izvedeno v konkurenci članov ne glede na število prijavljenih v mednarodni in državni nacionalni moški in ženski kategoriji. Istočasno z DP v veleslalomu je bila razpisana tudi konkurenca veteranov, v kateri so nastopali moški stari 55 let in več in ženske stare 50 let in več. Za izvedbo tekmovanja v veteranski konkurenci, so morali biti v posamezni kategoriji prijavljeni vsaj trije tekmovalci, v nasprotnem primeru so nastopali v konkurenci članov v svoji kategoriji. Vse tri konkurence, mladinci, člani in veterani, so tekmovali v disciplini veleslalom, ki je bila izvedena v dveh tekih. Škoda, da je bil takšen osip tekmovalcev, saj je tekmovalo dvainpetdeset tekmovalk in tekmovalcev v osmih kategorijah. Vseeno se je teh dvainpetdeset tekmovalk in tekmovalcev srčno podalo na progo ter premagalo oba starta.

Vodja tekmovanja je bil Peter Ozmec, častni predsednik IŠD Samorastnik. Paraolimpijski komite Slovenije je zastopal Primož Jeralič, ki je bil tudi napovedovalec tekmovanja. Taka prvenstva so priložnost za druženje vseh invalidov, ki se srečujejo in tudi pokramljajo med seboj.

Vsem tekmovalcem kakor tudi dobitnikom medalje izrekamo iskrene čestitke.< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke