T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Interno izobraževanje na temo avtizma


17.10.2018 | Klemen Porenta

Na Zvezi Sonček so.p. je v ponedeljek, 15. 10. 2018 potekalo interno izobraževanje na temo avtizma. Tematiko je podrobno predstavila gospa Ajda Demšar, univ. dipl. psihologinja iz Centra za sluh in govor Maribor in ustanoviteljica Zavoda Izobraževalni center Empatium.

Ga. Demšar se je po diplomi iz razvojne psihologije specializirala za področje avtizma. Delovala je tudi v okviru Inštituta za avtizem in sorodne motnje v okviru projekta ZORA – več zdravja za otroke in mladostnike z avtizmom, nenehno pa se tudi izobražuje na področju psihodiagnostike.

Izobraževanje je bilo namenjeno zaposlenim v Zvezi Sonček so.p. ter drugi zainteresirani javnosti, cilj pa je bil predstaviti dodatne informacije in novosti na tem področju.

Predavateljica je ob koncu izobraževanja strnila misli in podala nekaj koristnih napotkov za uspešno delo z avtisti: analiza osebe, uporaba motivacije in nagrajevanja, dober prenos informacij, uporaba vizualnih opor in urnikov, odmori med samo dejavnostjo in pomoč pri učenju soc. veščin.

Vabimo vas, da podrobno spremljate našo spletno stran, saj kmalu načrtujemo novo izobraževanje na temo avtizma.


< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke