T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Izvedeno izobraževanje za osebne asistente


12.02.2019 | Klemen Porenta

S 1. januarjem 2019 je stopil v veljavo Zakon o osebni asistenci. Zveza Sonček so.p. je kot eden izmed izvajalcev osebne asistence v ta namen izvedla program izobraževanja za osebne asistente, ki je  potekalo v prostorih Centra Sonček Šiška v Ljubljani.

Izobraževanja se je udeležilo 27 udeležencev. Slednje je vsebovalo podrobno predstavitev programa ter posamične sklope (spoštovanje in sprejemanje različnosti-etična načela, nevarnost zlorab, odnos in komunikacija, pravice in dolžnosti asistentov iz delovnega razmerja), predavatelji pa niso pozabili na konkretne primere izvajanja nalog in storitev osebne asistence ter na morebitne dileme glede izvajanja novega zakona.

V podrobnem programu so udeleženci  pridobili znanje, ki je potrebno za uspešno opravljanje vloge osebnega asistenta. Poleg omenjenega programa bo Zveza Sonček so.p. v četrtek, 21. februarja na isti lokaciji izvedla še izobraževanje za uporabnike osebne asistence.

Več o Zakonu o osebni asistenci si lahko preberete na Zveza Sonček bo izvajalec osebne asistence
< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke