T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Izvedeno tudi izobraževanje za uporabnike osebne asistence


22.02.2019 | Klemen Porenta

S 1. januarjem 2019 je stopil v veljavo Zakon o osebni asistenci. Zveza Sonček so.p. je kot eden izmed izvajalcev osebne asistence v ta namen 7. februarja izvedla program izobraževanja za osebne asistente. Dva tedna kasneje je bilo v Centru Sonček Šiška na sporedu še izobraževanje za uporabnike osebne asistence.

Izobraževanja se je udeležilo 39 udeležencev, poleg uporabnikov so bili prisotni tudi zakoniti zastopniki. Slednje je vsebovalo podrobno predstavitev programa ter posamične sklope, predavatelji pa niso pozabili na konkretne primere izvajanja nalog in storitev osebne asistence ter na morebitne dileme glede izvajanja novega zakona. Bilo je precej interakcije, uporabniki so se aktivno vključevali, postavljali vprašanja in povedali tudi svoje osebne zgodbe in izkušnje.

Več o Zakonu o osebni asistenci si lahko preberete na Zveza Sonček bo izvajalec osebne asistence
< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke