T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

O notranji motivaciji in veselju do življenja z g. Markom Juhantom


08.01.2019 | Klemen Porenta

V ponedeljek, 7. januarja je bilo v okviru programa izobraževanja in usposabljanja staršev, ki ga sofinancira MOL,  na sporedu predavanje g. Marka Juhanta z naslovom »Notranja motivacija in veselje do življenja«.

Predavatelj je na zanimiv in samosvoj način poslušalce popeljal skozi različne faze in starostna obdobja otrokovega življenja, pri tem pa ni pozabil na pomembne podrobnosti in zanimive zgodbe. Dotaknil se je vprašanj motivacije najstnikov, vloge odraslih v oblikovanju samopodobe, spodbujanju pripadnosti in samospoštovanja.

»Ko otrok dopolni tri leta, mora vedeti, kaj pomeni beseda »ne«. Pri teh letih se tudi začne postavljati zase, mama pa tega noče. Takrat nekateri otroci pokažejo agresijo, med 3. in 6. letom pa želijo imeti moč«, je dejal g. Juhant, ki je mnenja, da veselje do življenja ne pride od znotraj, ampak ga mora nekdo »pripeljati« od zunaj. Meni, da je otroka treba navdušiti, eden izmed načinov za dosego tega cilja pa je, če starši sami pokažejo navdušenje. Seveda pa predavatelj ni pozabil na končni cilj.

»Cilj vzgoje je samostojnost in vključenost. Da naučiš otroke, da te pravzaprav ne potrebujejo. In najtežji del te naloge je, da starši sprejmejo, da jim je uspelo«.


< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke