T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Open I - karate Global World championship para karate 2018


07.05.2018 | Maja Bobnar

Zadnjo nedeljo v aprilu 2018 se je na Madžarskem v Budimpešti odvijalo Svetovno prvenstvo v parakarateju v organizaciji IKF - mednarodne Inkluzivne karate zveze, s sedežem v Belgiji.

Posebnost te zveze je, da si prizadeva ponuditi možnost vadbe karateja čim večjemu številu oseb s posebnimi potrebami. Med njihovimi sodniki so prav tako osebe s posebnimi potrebami, ki so opravile sodniške izpite. Tekmovanja se je udeležilo 188 tekmovalcev iz 14 držav v 5 kategorijah: hodeči z diagnozo avtizma, osebe s težavami v duševnem razvoju, gibalno ovirani, slepi in slabovidni ter osebe na invalidskih vozičkih. Tekmovali so v treh starostnih skupinah: do 14 let, od 14 do 20 let in nad 20 let.

Svetovnega prvenstva se je udeležil tudi mladi, petnajstletni parakarateist Nik Sejdiji, član Karate kluba Mon Chi in Športnega društva Sonček. Nik ima cerebralno paralizo in je tekmoval v kategoriji gibalno ovirani. Zasedel je odlično 1. mesto.

Tekmovanje pa je bilo pomembno tudi zaradi povezovanja  oseb s posebnimi potrebami, njihovih družin in trenerjev z vsega sveta. Kot je ob koncu poudaril predsednik IKF g. Eric Bortels so poleg rezultatov pomembni zadovoljni obrazi vseh tekmovalcev, nova prijateljstva ter vzdušje, ki se je ustvarilo na tekmovanju in ustvarilo pogoje, ko sploh več ni bilo opaziti različnih invalidnosti, temveč ljudi, ki se trudijo po svojih najboljših močeh in sposobnostih. Več na http://www.i-k-f.net/index.html


< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke