T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Otvoritev novih prostorov v Centru Sonček Ptuj


11.05.2017 | Tomislav Špilak

V sodelovanju s Sončkom – Društvom za cerebralno paralizo Ptuj Ormož in podjetjem za poklicno usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb, trgovino in storitve Sončna pot d.o.o. smo včeraj na Ptuju slovesno odprli nove prostore Centra Sonček Ptuj.

Tamkajšnji Center smo odprla leta 1999. Takrat smo v njem pod posebnimi pogoji zaposlili pet oseb, ki zaradi invalidnosti niso zaposljive na prostem trgu dela in so bile do takrat socialno izključene. Danes vanj vključujemo štirinajst odraslih oseb z invalidnostjo. Zaradi povečanja števila vključenih smo tako morali razširiti prostore delovanja Centra. Ob tem pa smo v spodnjem delu trgovskega kompleksa uredili tudi manjšo trgovino, v kateri prodajamo izdelke iz Sončkovih delavnic in rabljene predmete. V trgovini smo uredili tudi fotokopirnico. S pomočjo novih prostorov, ki skupaj obsegajo okoli 90 m2 bomo uporabnikom ponujali kvalitetnejši program varstva, vodenja in zaposlovanja pod posebnimi pogoji.

Brez dvoma pa bo nova pridobitev povečala kakovost tudi drugih dejavnosti Centra (različni socialni programi, svetovanje in izobraževanje, programi aktivnega preživljanja prostega časa). S tem pa bomo pomembno vplivala tudi na kakovost življenja okoliškega prebivalstva.
< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke