T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Posvet »Podpora družini«


21.02.2019 | mag. Mojca Vaupotič

Eden izmed programov Zveze Sonček je tudi podpora družini. Družina je kot svet, človeštvo in družba v malem, v katerem se prepletajo vloge moškega in ženske, staršev in otrok.

Kadar v družino stopi drugačen otrok nedvoumno pusti sled, ki družino spremlja vedno in povsod. Porušena so pričakovanja staršev in prisotni občutki krivde in sramu. Družina ob takih trenutkih potrebuje še posebej veliko moči, da lahko obvladuje dogodke in se sooča z njimi. Vse to dogajanje se dotakne vseh v družini, a najbolj to občutita starša in sorojenci. Vsak izmed njih išče svojo pot v novi situaciji. Ljudje smo različni, zato so tudi te poti različne.

Kako podpreti družino v teh trenutkih smo se pogovarjali na posvetu, ki smo ga poimenovali »Podpora družini – stroka in NVO z roko v roki«, na katerem so sodelovali dr. Nevenka Zavrl, razvojna pediatrinja in vodja razvojne ambulante v ZD Ljubljana Moste, dr. Tadeja Nemanič Milivojevič, družinska terapevtka, Violeta Suhadolnik, vodja zdravstveno terapevtske kolonije in predsednica Sonček – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele Krajine, Nada Polajžer, vodja šole za starše in predsednica Sonček – Društva za cerebralno paralizo Ptuj – Ormož ter starša otroka s posebnimi potrebami Katarina in Klemen Lajevec.


< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke