T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Sonček s pomočjo donatorjev do novih igral v Centru Sonček Vrtiče


10.08.2018 | Tomislav Špilak

Poletni meseci so na Zvezi Sonček rezervirani za počitniške in rehabilitacijsko terapevtske programe. V počitniške programe letno vključi okoli 200 otrok in mladostnikov. V rehabilitacijsko terapevtske programe pa kar okoli 750 otrok, mladostnikov in odraslih z invalidnostjo.

Del teh programov izvede tudi v Centru Sonček Vrtiče pri Mariboru. Popestritev programov si prizadeva zagotavljati z nenehnim razvojem tega centra. Tako so nepogrešljivi del tega centra tudi različna igrala, ki udeležencem programov polepšajo preživljanje počitniških dni.

Ker pa Zveza Sonček kot neprofitna in nevladna organizacija za ta namen nima sredstev, je pri razvoju v celoti odvisna od donatorjev in sponzorjev. Pomoč je tako potrebovala tudi pri zadnji postavitvi igral v centru Sonček Vrtiče. S svojim prispevkom v skupni vrednosti 7.000 € so ji na pomoč priskočili Dobrodelno združenje KORAKI ZA KORAKCE, Nanoclean d.o.o., 3ma Les, Matej Hribernik s.p., Gostilna Pec, Matjaž Požar s.p. in Občina Kungota. Z njihovo pomočjo pa so največ pridobili otroci, mladostniki in odrasli, ki svoj počitniški čas preživljajo v lepem podeželskem okolju centra Sonček Vrtiče. S pomočjo novih igral bodo svoje počitnice preživljali še kvalitetnejše. Ob tem pa jim bo v pomoč tudi pri pridobivanju novih spretnosti.

Nova pridobitev bo Zvezi Sonček v pomoč več let. Uporabljalo jo bo ogromno udeležencev počitniško terapevtskih programov, v imenu katerih se Zveza Sonček iskreno zahvaljuje vsem, ki so ji pri tej pridobitvi kakorkoli pomagali.
< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke