T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Sprejet Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami


19.07.2017 | Iztok Suhadolnik

Državni zbor Republike Slovenije je še pred parlamentarnimi počitnicami sprejel dolgo pričakovani Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami.


Dolgoletna prizadevanja Zveze Sonček in Zveze Sožitje za zakonsko ureditev zgodnje obravnave so bila uresničena s prizadevanji in vložitvijo predloga zakona prvopodpisane poslanke dr. Jasne Murgel. Zakon je bil soglasno sprejet po predhodnem zakonodajnem postopku in na podlagi posvetovanj o zgodnji obravnavi, ki so bila zadnji dve leti organizirani širom Slovenije.

Zakon kot novost uvaja predstavnika družine in predstavnika nevladne organizacije, ki sta lahko vključena v multidisciplinarni tim z nudenjem podpore, svetovanja in pomoči iz lastnih izkušenj  s področja zgodnje obravnave oziroma razvoja otroka v predšolskem obdobju. Kot član multidisciplinarnega tima je z zakonom določen tudi koordinator pomoči družini, ki se ga določi v dogovoru s starši.

Do uveljavitve zakona, ki bo 1. januarja 2019, pa se izvaja pilotski projekt zgodnje obravnave.


Iztok Suhadolnik
Direktor


< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke