T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Študijski obisk mreže nevladnih organizacij iz Moldavije v Centru Sonček Novo mesto


23.08.2017 | Iztok Suhadolnik

V okviru mednarodnega projekta, ki ga vodi Slovenska filantropija ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije v Republiki Moldaviji, je v torek 22.08.2017 obiskala Center Sonček Novo mesto skupina predstavnikov nevladnih organizacij iz Republike Moldavije, ki sta jih vodili podpredsednica Slovenske filantropije, Branka Bukovec in koordinatorka projekta, Vahida Huzejrović.

Na študijskem obisku želijo spoznati in pridobiti informacije o delovanju nevladnih organizacij v Sloveniji, katere se ukvarjajo z otroci, starejšimi in odraslimi iz različnih skupin, tudi oseb z invalidnostmi. Predstavljeno jim je bilo delovanje Zveze Sonček kot krovne nevladne organizacije in  izvajalke socialno varstvenih storitev in programov ter delovanje regionalnega društva Sonček Dolenjske in Bele krajine. Poleg vsebine izvajanja programov je udeležence zanimalo tudi financiranje organizacije in dejavnosti.Postavljali so tudi vprašanja o načinih sodelovanja, vplivanja in soodločanja uporabnikov in staršev oziroma zakonitih zastopnikov pri vodenju organizacije in pri izvajanju storitev in programov.

Predstavljeno jim je bilo tudi delovanje na področju socialnega vključevanja in v procesih dezinstitucionalizacije ter zagotavljanja storitev za osebe z invalidnostmi v skupnosti.
< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke