T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

ZAHVALA


09.10.2020 | Alen Kofol

PVD Sever Dolenjske in Bela krajine in tovarni zdravil Krka za DONACIJO 35.000 EUR za nakup kombija Sončku – Društvu za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine.


PVD Sever Dolenjska in Bela krajine in Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto sta Sončku – Društvu za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine z donacijo omogočila nakup kombija, posebej prilagojenega za osebe z najtežjimi oblikami oviranosti. Vrednost donacije je bila 35.000,00 evrov. Z novim, sodobnim, prilagojenim vozilom, predanim namenu na svetovni dan cerebralne paralize, bomo v Sončku lahko zagotovili kakovosten in varen prevoz oseb na invalidskih vozičkih ter tako v še večji meri prispevali k njihovi mobilnosti in varnemu vključevanju v družbo.

V prostovoljnem, samostojnem, nepridobitnem združenju oziroma invalidski organizaciji Sonček Dolenjske in Bele krajine se združujemo osebe z invalidnostjo in njihovi zakoniti zastopniki, strokovni delavci in druge osebe. Naš poglavitni cilj je v prispevati k zadovoljevanju posebnih potreb oseb z invalidnostjo ter zastopanje njihovih interesov. Danes, na svetovni dan cerebralne paralize, smo prav zaradi donacije Policijskega veteranskega društva Sever Dolenjske in Bele krajine in Krke, tovarne zdravil, d. d., Novo mesto, bogatejši za novo vozilo, s katerim bomo še dodatno opolnomočili naše poslanstvo – izboljšati kakovost življenja osebam s cerebralno paralizo in drugimi vrstami možganskih poškodb in jim omogočiti čim bolj neodvisno življenje.

Počaščeni smo bili, da je Policijsko veteransko društvo Sever lani ob svojih obletnicah prepoznalo Sonček kot zaupanja vredno nevladno organizacijo, ki si na območju Dolenjske in Bele krajine že več kot 35 let prizadeva in se zavzema za enake možnosti vseh prebivalcev ne glede na njihove telesne, intelektualne ali druge invalidnosti, za sobivanje in vključevanje vseh v družbo in skupnost. Ob vstopu v praznično leto, v katerem so sami obeležili kar tri jubileje (30 let akcije SEVER, 25 let zveze SEVER in 20 let policijsko veteranskega društva SEVER Dolenjska in Bela Krajina) so sprejeli odločitev, da namesto klasičnih slovesnosti organizirajo slavnostno prireditev s humanitarno noto. Tako so novembra 2019 organizirali DOBRODELNI KONCERT in celotni izkupiček namenili nakupu novega prilagojenega vozila-kombija za društvo SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine.

Za koncert je bilo prodanih 1366 kart in s tem so za Sonček zbrali kar 13.660,00 EUR. Zbrana sredstva še vedno niso zadostovala za nakup novega vozila, s katerim smo v društvu želeli nadomestiti 19 let star, dotrajani kombi.

Z odločitvijo, da k sredstvom, zbranim na koncertu k nakupu z donacijo v višini 20.000,00 EUR pomaga tudi Krka, tovarna zdravil, Novo mesto, pa smo svojo večletno željo lahko uresničili. Sredstva obeh donatorjev so nam omogočila nakup novega kombija FORD TRANSIT, namenjenega za prevoz 9 oseb. Z manjšimi donacijami, ki so jih prispevala še nekatera druga podjetja in posamezniki, smo vozilo lahko prilagodili za prevoz oseb na invalidskih vozičkih. Po potrebi se zadnja vrsta sedežev odstrani, kar nam omogoča, da poleg osnovnih dveh pridobimo prostor še za dodatna dva invalidska vozička. Ob stranskih vratih je vgrajena tudi dodatna stopnica, ki omogoča lažji vstop in izstop iz vozila, zato novi kombi članom in uporabnikom na invalidskih vozičkih omogoča še večjo mobilnost.

Z gotovostjo lahko rečemo, da v Krki svojega poslanstva živeti zdravo življenje ne uresničujejo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi izdelki, namenjenimi za zdravljenje različnih bolezni, ampak ga lahko razumemo veliko širše. S različnimi vrstami podpore namreč skrbijo ne le za zdravje, ampak tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju, v katerem delujejo. Del njihovih družbeno odgovornih prizadevanj je tudi donacija sredstev za nakup Sončkovega novega kombija, s katerimi smo v društvu pridobili prilagojeno vozilo, ki je za naše člane izjemnega pomena. Veseli smo, da se je odzvala naši prošnji za finančno pomoč in s tem prispevala k še boljši mobilnosti naših članov in varnemu vključevanju v družbo.

V imenu Sončka Dolenjske in Bele krajine se iskreno zahvaljujemo policijsko veteranskemu društvu Sever Dolenjske in Bele krajine in Krki, tovarni zdravil, d. d., Novo mesto, ki sta zagotovila sredstva za tako hiter nakup vozila ter tudi majhnim donatorjem, ki so prispevali dodatna sredstva za prilagoditev vozila za uporabnike invalidskih vozičkov. Zahvaljujemo se tudi Centru biotehnike in turizma, ki nam je omogočil današnjo prireditev, ki že nekaj let sodeluje s Sončkom tudi na področju vključevanja v delo in zaposlitev oseb z invalidnostjo.


< nazaj
2018 2019 2020
oktober november december
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke