T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Vabilo na predstavitev dokumentarnega filma Hannah’s Dance


14.01.2016 | Jelka Bratec

Spoštovani!
 
Vabimo vas na predstavitev dokumentarnega filma
 

HANNAH’S DANCE

o mladi ženski  s cerebralno paralizo, ki kljub težki gibalni oviranosti pleše in si želi polne vključitve v družbo.
 
Režiserka: Vesna Marich
producent Joy of Sound

 
v ponedeljek, 25. januarja 2016 ob 13. 30 v Centru Sonček v Šiški, Trg komandanta Staneta 5, Ljubljana
 
Po predstavitvi filma bo brezplačna glasbena delavnica za odrasle osebe z invalidnostjo, s predstavitvijo unikatnih glasbil.
 
VABLJENI!Hannah’s Dance

– predstavitev dokumentarnega filma

Hannah’s Dance je film o mladi ženski Hani, ki ima cerebralno paralizo in uporablja invalidski voziček, a kljub temu živi zelo intenzivno in polno življenje.  Pleše in uživa pri tem.

Film sodeluje na svetovnih festivalih, do sedaj je dobil dve nagradi – eno za najboljši dokumentarec na Portobello filmskem festival v Londonu leta 2015.

Režiserka filma je Vesna Marich. Rojena je v Hrvaški, a je od svojega  tretjega leta odraščala, se šolala in gradila kariero v Sarajevu, kjer je delala kot režiserka na TV  Sarajevo do leta 1992. Delo režiserke je  je nadaljevala v Londonu, predvsem s snemanjem dokumentarnih in izobraževalnih filmov. Še vedno sodeluje z bosansko televizijo BHT1 in Face TV.

Producent filma je Joy of Sound.

Joy of Sound, JOS, je edinstven projekt inkluzivne glasbe in umetnosti. Organizacija ima sedež v Londonu, svojo dejavnost širi po vsej Veliki Britaniji in Evropi. Joy of Sound združuje ljudi vseh starosti, intelektualnih in telesnih zmožnosti ter iz vseh družbenih slojev, s ciljem kreativnega sodelovanja in medsebojnega učenja.

Ustanovitelj JOS je William Longden, ki bo predstavil organizacijo (s projekcijo na platnu) ter na delavnici predstavil tudi unikatne glasbene instrumente, izdelane za osebe z invalidnostjo, ki presegajo/izkušavajo dogmo o vrednosti dominatne kulture s tem, ko so razvili parktično humano estetiko, v kateri lahko vsakdo sodeluje. William Longden je katalizator družbene umetnosti, motiviran z vitalno kreativnostjo inkluzivne in interaktivne umetnosti, s širokim spektrom kreativnih dejavnosti, vključno s kiparstvom, slikarstvom, filmom, poezijo, glasbo, oblikovanjem in gledališčem.

< nazaj
2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke