T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

„Izzivi mladih invalidov pri vključevanju v športne aktivnosti“


06.02.2018 | vir: ZŠIS-POK

Spoštovane in spoštovani,

znanstveno je dokazano, da so mladi invalidi manj športno aktivni od svojih neinvalidnih
sovrstnikov. Psihološka raziskava, ki jo je Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite izvedla v preteklem letu, je pokazala, da se pri športno aktivnih invalidih pojavlja višje psihično blagostanje kot pri športno neaktivnih invalidih in sicer imajo slednji manjši občutek obvladovanja svojega okolja in osebnostne rasti. Rezultati tudi kažejo, da se skozi spodbujanje športne aktivnosti med invalidi spodbuja tudi psihološka in splošna dobrobit.

O teh izsledkih, razmerah za razvoj športa invalidov v Sloveniji in regiji ter o dobrih praksah, izzivih (vzroki za nevključevanje, problemu motivacije, opolnomočenje strokovnih delavcev) bomo na glas spregovorili na okrogli mizi, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Slovensko tiskovno agencijo.

„Izzivi mladih invalidov pri vključevanju v športne aktivnosti“

okrogla miza

torek, 13. februarja 2018, ob 14.00 uri

Maxi klub Ljubljana
(Trg republike 1, Ljubljana)

O dobrih praksah in izzivih o katerih se soočajo pri svojem delu bodo spregovorili naši cenjeni gostje z Osnovne šole Šenčur, Plesnega kluba Zebra, ŠD Invalid Ljubljana ter Mojca Vaupotič, mati enega od mladih športnikov invalidov, sodelavka Zveze Sonček in članica Komisije za para-karate pri Karate zvezi Slovenije.

„Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite je skupaj s strateških partnerjem Lidl Slovenija predstavila nov program Postani športnik, s katerim želita vzpostaviti učinkovit dolgoročni sistem za večje vključevanje mladih invalidov v šport. Zveza pa že od lani izvaja izredno pomemben projekt Change Your Mindset – Sport4Everyone, mednarodni Erasmus+ Sport projekt, ki je financiran s strani Evropske unije. Projekt se močno prepleta s programom Postani športnik, zato bo služil kot ključno vsebinsko ogrodje za nadaljnje aktivnosti programa. Namen projekta je promocija prostovoljne športne aktivnosti z namenom socialnega vključevanja in izboljšanja življenjskega sloga. Ciljne skupine so otroci in mladostniki invalidi med 15-29 let ter njihovi svojci, pediatri in osebni zdravniki, vzgojitelji športne vzgoje ter oblikovalci politik in vodje športnih organizacij,“ je o projektu povedala Špela Rozman Dolenc, vodja projekta v Sloveniji.
Na tem mestu toplo vabljeni, da se dogodka udeležite in o tem obvestite tudi zaineteresirano javnost. Že v naprej se vam zahvaljujemo za pozornost, ki jo namenite športu invalidov.

Zaradi omejenega števila mest vas naprošamo, da svojo udeležbo potrdite na spela.rozman@zsis.si ali 01/5300 896 najkasneje do 9.2.2018.

V pričakovanju snidenja vas lepo pozdravljamo,

Damijan Lazar, predsednik
Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite

< nazaj
2019 2020 2021
avgust september oktober
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke