T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Vabilo na konferenco 'Problemi in vizije v socialni oskrbi'


09.09.2016 | vir: Mirovni inštitut

Spoštovane in spoštovani,

vabimo vas na mednarodno konferenco Problemi in vizije v socialni oskrbi (»Problems and Visions in Social Care«), ki bo potekala v sredo, 14. in v četrtek, 15. septembra v City hotelu (dvorani C-I), Dalmatinova ulica 15, v Ljubljani.
 
Trenutno se v številnih evropskih državah na novo pogajajo in definirajo meje glede redistribucije stroškov, dela in odgovornosti za skrb med družino, državo, trgom in skupnostjo z vzpostavljanjem novih načinov financiranja, dajatev, pravic in pogojev za pridobitev pravic. Študije kažejo, da se države namesto temeljite institucionalne reforme umikajo iz zagotavljanja javnih skrbstvenih storitev in jih nadomeščajo z omejenimi denarnimi dajatvami, kar vodi v podružinjanje in pozasebljanje skrbstvenega dela, to pa v povečevanje neformalnih in zasebnih skrbstvenih trgov. Vse to ima pomembne učinke na spreminjanje sistemov blaginje, kvaliteto in dostopnost oskrbe, položaj žensk v družbi, enakost in segmentacijo trga dela. Ti razvoji predstavljajo temeljit družbeni in politični izziv, hkrati pa odpirajo prostore za nove imaginacije povezovanja etike dela in etike skrbi ter transformativne potenciale, saj sprememba družbenega pomena in položaja skrbi redefinira tudi pojme vključevanja, odvisnosti, enakosti in državljanstva. Namen konference je ustvarjanje prostora za izmenjavo in premišljanje teh tem.

Na konferenci bodo sodelovale raziskovalke in raziskovalci iz številnih držav Evropske Unije ter širše iz Rusije, Srbije, Argentine in Kanade. Uvodna predavanja bodo imeli Helma Lutz (Goethe University Frankfurt-Am-Main), Eleonora Kofman (Middlesex University London), Martha Szebehely (Stockholm University) in Bernhard Weicht (University of Innsbruck).

V priponki prilagamo podroben program konference.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku! Udeležba na dogodku je brezplačna. Zavoljo lažje organizacije vas prosimo, da svojo udeležbo na konferenci potrdite čim prej oziroma najkasneje do vključno 12. septembra 2016 (pripišite, ali se nameravate dogodka udeležiti oba dneva ali samo kdaj dopoldan oziroma popoldan) na e-naslov: mojca.frelih@mirovni-institut.si 

Majda Hrženjak, Mirovni inštitut
Vesna Leskošek, Fakulteta za socialno delo

Konferenco organizira Mirovni inštitut v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani - Fakulteto za socialno delo v okviru temeljnega raziskovalnega projekta Skrbstveno delo med indivdualizacijo, socializacijo in globalizacijo in jo finančno omogoča Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.


< nazaj
2020 2021 2022
julij avgust september
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke