T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

1. posvet Skupnosti VDC SLO: Premik v glavah in sistemu


23.09.2016 | vir: Skupnost VDC SLO

V Skupnosti Varstveno delovnih centrov smo se odločili, da pripravimo posvet, s katerim želimo opozoriti na nujne spremembe »v glavah in sistemu«, da bo le-ta bolj naravnan na potrebe uporabnikov. Želimo senzibilizitati širšo družbeno in strokovno javnost, na velik pomen našega poslanstva.

V preteklih letih je bil v Sloveniji na področju skrbi za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju in oseb s pridobljeno možgansko poškodbo, narejen velik napredek. Danes se pogovarjamo o inkluziji, deinstitucionalizaciji… A korenitejši premiki v praksi, predvsem pa v sistemu so prepočasni. Kot izvajalci socialnovarstvene dejavnosti se zavedamo odgovornosti in izzivov, ki so tu in čakajo na rešitve. Želimo ohraniti in nadgraditi vse tisto, kar je dobrega za uporabnike in preseči tisto, kar sodi v preteklost. V VDC-jih je razvito veliko novih, inovativnih programov, ki so usmerjeni v iskanje tistih praks, ki odgovarjajo na potrebe uporabnikov. Želimo, da je glas uporabnikov še močnejši ter želimo, da bi bil naš nadaljnji razvoj tudi sistemsko podprt s strani zakonodaje, ustanoviteljev in financerjev.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri “premikih” za kakovostnejše življenje odraslih oseb s posebnimi potrebami v Sloveniji, v sredo, 12. oktobra 2016 z začetkom ob 8.30, ko se začne registracija in predvidenim zaključkom ob 17. uri. Posvet bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.


Prijavite se lahko preko spletnega obrazca na spletni strani Skupnosti www.skupnost-vdc.si.
Prijaviti morate vse udeležence, s katerimi prihajate na posvet, tako zaposlene kot uporabnike.

Rok prijav je 04. 10. 2016.

Kotizacijo v višini 20,00 €
plačate za vse prijavljene udeležence, v kotizacijo je všteto kosilo in gradivo posveta.

Na dan posveta lahko koristite brezplačno parkirišče za poslopjem Gospodarskega razstavišča, v primeru zasedenosti je v bližini več parkirišč proti plačilu in parkirna hiša čez cesto na Parmovi ulici.

Za vse morebitne dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu skupnostvdcs@gmail.com.

Če smatrate, da bi lahko vabilo preposlali tudi vašim poslovnim partnerjem, znancem in zainteresiranim za področje oseb z motnjo v duševnem razvoju, bomo veseli, če boste to naredili v našem imenu. Za to sem vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

Organizacijski odbor posveta,
zanj Mirjana ČESEN

< nazaj
2020 2021 2022
maj junij julij
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke