T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Za pogumne ni ovir


13.05.2014 | vir: Večer

Na predstavitvi programov Zveze Sonček so gibalno ovirani otroci in mladostniki dokazali, da je zanje prav vsak šport


V Centru Sonček v Vrtičah je bilo par dni nazaj še kako zabavno, pustolovsko in igrivo, ko je Zveza Sonček pripravila predstavitev poletnih programov in počitniških aktivnosti. Otroci, mladostniki in odrasli s posebnimi potrebami oziroma gibalno oviranostjo so dokazali, da lahko sodelujejo v vseh športnih aktivnosti, ne glede na svoje ovire in omejitve, pa naj bo to ježa konj, lokostrelstvo, veslanje ali celo vzpenjanje po plezalni steni.

Tja se je s pomočjo spremljevalca povzpela tudi Andreja Florjančič iz Sončkove bivalne enote na Pragerskem, ki ni skrivala navdušenja nad svojim podvigom. "Plezati ni bilo težko, saj so mi pomagali. Višine me je bilo najprej malo strah, potem pa nič več. Želela sem doživeti, kako je, ko nisi na vozičku in si v steni, nato pa še na vrhu," je povedala Andreja. Aktivnosti v naravi, šport in stik z živalmi so za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami še kako dobrodošle in koristne, saj jim že najmanjši uspeh in dosežek pomenita ogromno.

"Za mnoge otroke s posebnimi potrebami, je to sploh prvič, da so zunaj doma. To velja tudi za mnoge odrasle, ki so celo življenje živeli s starši ali bili nastanjeni v institucijah. Zanje so takšna doživetja nekaj posebnega. Želijo se preizkusiti v prav vseh aktivnostih, ki jim nikoli v življenju niso bile omogočene, veselje ob premagovanju ovir pa je zato neizmerno," je ob tem povedala Zlatka Ornik, vodja enote Varstveno-delovnega centra Sonček Maribor.

Namen Zveze Sonček je med drugim prav omogočiti otrokom s posebnimi potrebami in invalidnostmi poletne programe, da se družijo z otroci brez ovir, ki tako spoznavajo svoje "drugačne" vrstnike.

"Nagibamo se k filozofiji, da je lahko življenje polno za vse, ne glede na posamezne oviranosti in motnje. Z njimi je treba živeti in si življenje prilagoditi," je ob tej priložnosti izpostavil Iztok Suhadolnik, direktor Zveze Sonček.

Andreja Kaučič


< nazaj
2021 2022 2023
december januar februar
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke