T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

S korakci do novih igral


Večer, 9.8.2018 | avtor: Andreja Kutin Lednik, foto: Andrej Petelinšek

V sončkovih rekreacijskih centrih počitnikuje letno okoli 200 otrok s posebnimi potrebami. V Vrtičah odslej tudi zabava z novimi igrali.


Nova igrala se vidijo že takoj z ovinka, verjetno zaradi rdečega tobogana, ki je včeraj zaradi vročine ponujal še bolj adrenalinsko izkušnjo kot sicer. Ampak ne le tobogan, največ pozornosti je bila danes deležna ogromna gugalnica, tista, na kateri se lahko ziblješ kar leže.


S skupnimi močmi


V Centru Sonček Vrtiče je bilo na otvoritvi igral še posebej slovesno, pa čeprav je tam pestro skoraj vsak dan - bazen, igrišča, razni rekviziti za igre na prostem, ribnik in dve hiši kažejo, da je center rasel počasi, organsko, po fazah. Veliko je bilo zgrajenega s pomočjo donacij, pravzaprav kar največ. Enako je bilo v primeru novih igral, za katera so korakali Koraki za korakce, nekaj so k skupnemu znesku 7000 evrov primaknili Občina Kungota in ostali donatorji. Sredstva so korakci zbrali na dobrodelnem pohodu pred dvema letoma, ko je skoraj 1000 ljudi dobrega srca korakalo prav tam - v Kungoti. Da so počitniški programi že "fajn" in da bodo še bolj, so bili soglasni mladi in tudi starejši, invalidi in njihovi spremljevalci po krajšem osončenem programu, ko so zaplesali, zapeli, pa še kitara je zazvenela. "Tako, sedaj pa v senco," je zbrane z njej lastno odločnostjo pozvala Andreja Kračun, predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce, po tem, ko je obljubila, da bodo Sončku še pomagali. Letno sicer do igral, igralnic ali kakih drugih rekvizitov Koraki za korakce pomagajo eni ali dvema osnovnima šolama, vsako leto pa priskočijo na pomoč tudi eni invalidski organizaciji.


Načrti za novo dvorano


A v Vrtičah, kjer je en od dveh rekreacijskih centrov Zveze Sonček v Sloveniji (drugi je v Ankaranu), se ne ustavljajo in načrtujejo že nove podvige. Pridobili so namreč gradbeno dovoljenje za nov večnamenski prostor, kjer bodo poleg dvorane še dodatne sobe in tako bodo lahko počitniške kapacitete povečali s 40 na 60 uporabnikov. Ob tem si Iztok Suhadolnik, direktor Zveze Sonček, ne dela utvar o nenadnem izdatnem financiranju, najverjetneje bodo nov objekt gradili po fazah. A ko bodo izgrajeni, bodo novi prostori omogočali organizacijo večjih prireditev, delavnic, srečanj, pridobili bodo še igrišče za bočo, to je prilagojeno balinanje. Počitnikovanje za domače, pa tudi tuje goste (prihajajo iz Avstrije, Srbije Bosne in Hercegovine), v Vrtičah bo torej še bolj zabavno, čeprav dobre volje že sedaj tam ne manjka.Korakajo naprej

KOraki za korakce že korakajo dalje. 21. septembra bodo sodelovali pri prireditvi Varuhi mesta, kjer se predstavijo inštitucije, ki skrbijo, da je življenje v našem mestu varno. Dogodek je namenjen otrokom v vrtcih ter učencem prve triade v osnovni šoli. V predprazničnem času, natančneje 30. novembra, pa z ekipo Kulturno umetniškega društva Reporter Milan pripravljajo večer, poln smeha in zabave. Zbrana sredstva bodo namenili Zvezi prijateljev mladine za projekt Omogočimo sanje. V naslednjem letu pa bodo na dobrodelnem pohodu Koraki za korakce spet povezali dobre namene in korakanje skozi mariborski Mestni park. Takrat se bodo zbirala sredstva za opremo gibalnic v OŠ Fram in OŠ Lovrenc na Pohorju.


< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke