T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Razpis za ZTK za družine s predšolskimi otroki 2018

  • Center Sonček Elerji med 18.8.2018 in 25.8.2018.

Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2017/18


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


 
 
 
 

Vabilo na srečanje članov društev Zveze Sonček so.p.

Maj | Iztok Suhadolnik
Pozdravljeni člani društev, organov zveze in društev, prijatelji, podporniki in znanci. Tradicionalno srečanje društev, vključenih v Zvezo Sonček, uporabnikov storitev in programov ter sodelavcev bo letos posvečeno 35. obletnici delovanja Zveze Sonček in Sončka Dolenjske in Bele krajine. V soorganizaciji dolenjskega društva bo potekalo v soboto 26. maja 2018 v Novem mestu, na Grmu Novo mesto – center biotehnike in turizma, Sevno 13.
več >
 
 

Razpis za obnovitveno rehabilitacijo in poletne počitnice 2018

April | Maja Bobnar in Zala Kaiser
Zveza Sonček bo v letu 2018 organizirala obnovitveno rehabilitacijo za odrasle osebe s cerebralno paralizo v Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti, počitnice za otroke z ali brez posebnih potreb v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti in Centru Sonček Elerji nad Ankaranom ter počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti in Centru Sonček Elerji nad Ankaranom. Vabljeni k prijavi!
več >
 
 

Razpis za zdravstveno terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki 2018

Marec | mag. Mojca Vaupotič
Ob rojstvu otroka, ki se rodi z določenimi posebnostmi, začutimo strah, jezo, nemoč. Srečanje z ugotovitvijo, da se otrok razvija drugače od ostalih otrok, sproži pri starših vrsto vprašanj, ki zahtevajo odgovore. Zdi se nam, da smo prepuščeni sami sebi. A ni nujno, da je temu tako. V Zvezi Sonček iz lastnih izkušenj vemo, kako je v takšnih trenutkih, zato že več let izvajamo zdravstveno terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki.
več >
 
 

Open I - karate Global World championship para karate 2018

07.05.2018 | Maja Bobnar
Zadnjo nedeljo v aprilu 2018 se je na Madžarskem v Budimpešti odvijalo Svetovno prvenstvo v parakarateju v organizaciji IKF - mednarodne Inkluzivne karate zveze, s sedežem v Belgiji. Posebnost te zveze je, da si prizadeva ponuditi možnost vadbe karateja čim večjemu številu oseb s posebnimi potrebami.
več >
 
 

Vabilo na delavnico za nove sodelavce

27.04.2018 | Helena Kos
V treh terminih: 24. maja, 14. junija in 12. julija 2018 bomo v Centru Sonček Šiška, Trg komandanta Staneta 5 v Ljubljani organizirali delavnico za nove sodelavce. Udeležba je obvezna za vse novo zaposlene ter zunanje sodelavce, ki bodo sodelovali na poletnih programih. Vabljeni tudi prostovoljci in vsi ki šele razmišljajo, da bi se nam pridružili kot sodelavci.
več >

Novice

 
 
 

Otroke s paralizo bodo lahko operirali v Ljubljani

20.04.2018 | vir: Delo.si, avtor: Dragica Bošnjak, foto: Jure Eržen
Novost v UKC Ljubljana: poseg selektivne dorzalne rizotomije pri otrocih s cerebralno paralizo bo zdaj možen tudi pri nas, ne le v ZDA. Nevrokirurška ekipa iz ljubljanskega kliničnega centra je pred kratkim prvič samostojno izvedla zahtevno mikrokirurško operacijo na hrbteničnih živčnih korenih, selektivno dorzalno rizotomijo (SDR) pri mladostniku s cerebralno paralizo po metodi dr. Parka iz otroške bolnišnice v St. Louisu.
več >
 
 

Državni zbor soglasno sprejel Zakon o socialnem vključevanju invalidov

17.04.2018 | vir: www.mddsz.gov.si
Poslanci in poslanke Državnega zbora so danes soglasno sprejeli Zakon o socialnem vključevanju invalidov. Novi zakon bo nadomestil Zakon o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb in omogočil boljše pogoje za življenje invalidov v skupnosti. Širi se tudi krog invalidov, ki dobijo pravice po zakonu.
več >
 
 

Obvestilo o dve urnem brezplačnem pravilnem parkiranju v Ljubljani

04.04.2018 | vir: JP LPT d.o.o.
V zadnjem času pri nadzoru plačila parkirnine opažamo, da vse več vozil opremljenih z invalidsko karto nima pravilno označenega vozila na parkirnih mestih, kjer je omogočeno časovno omejeno parkiranje, ki pa je plačljivo.
več >
 
 
 

VII mednarodni kongres – Socialna prepoznavnost in odnos do oseb s posebnimi potrebami v dobi tehnologije

24.05.-26.05., Koper
VII mednarodni kongres – Socialna prepoznavnost in odnos do oseb s posebnimi potrebami v dobi tehnologije, Društvo Mediteran brez hendikepa, Koper.
več >
 
 

Vabilo Elerji - Planinski vikend

25.05. - 27.05., Elerji
Prosta še zadnja mesta za vikend v Elerjih. Prostor je za pohodnike in invalide na vozičkih.
več >
 
 

XII međunarodni stručno – naučna konferencija »Obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju«

25.05.-26.05., Kikinda - Srbija
XII međunarodni stručno – naučna konferencija »Obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju«, Društvo defektologa Vojvodine, Centar za stručno usavršavanje u Kikindi - Srbija.
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke