T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Želim pomagati

Tudi en cent lahko pomaga!


Če ste se odločili, da boste tudi sami pomagali ljudem s cerebralno paralizo lahko sredstva prispevate tako, da nam ...


Odstopite nam 0,5% odmerjene dohodnine


Pomagajte SONČKU, pa še NIČ vas ne bo stalo!


Sončkovi izdelki 2018/19


Z nakupom ročno izdelanih izdelkov iz naših delavnic ne boste izbrali le kvalitetnega izdelka, temveč boste hkrati pomagali osebam s cerebralno paralizo.


 
 
 
 

Vabilo na predstavitev otroške slikanice

15.01.2019 | Klemen Porenta
V četrtek, 24. januarja 2019 ob 16.00 bo v Centru Sonček Šiška predstavitev otroške slikanice »Martinček pobalinček«. Avtorica je Urša Fister, kateri je kot navdih služila tudi življenjska zgodba njenega brata Nejca, ki je uporabnik VDC Zveze Sonček v Ljubljani. Slikanica ima tudi izobraževalno in vzgojno sporočilo o primorski kuščarici, pomenu varovanja živali, okolja in povezanosti človeka z naravo, zato je lahko primerno vzgojno sredstvo v vrtcih in šolah ali kot darilo za otroka in družino.
več >
 
 

Zakon o socialnem vključevanju invalidov

11.01.2019 | Klemen Porenta
S 1. januarjem 2019 je stopil v veljavo Zakon o socialnem vključevanju invalidov. Slednji ureja pravice in postopek pridobitve statusa invalida osebam s trajnimi prirojenimi ali pridobljenimi okvarami, ki se zaradi invalidnosti ne morejo socialno vključevati v skupnost brez nudenja storitev socialnega vključevanja in ne morejo samostojno opravljati večine ali vseh življenjskih potreb ter si zagotavljati sredstev za preživljanje, pravico do denarnih prejemkov in možnosti, ki jim jih zagotavlja država za njihovo enakovredno vključevanje v družbo.
več >
 
 

Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami

10.01.2019 | Klemen Porenta
S 1. januarjem 2019 je stopil v uporabo Zakon o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami. S tem zakonom se po dveh desetletjih, odkar so invalidske organizacije pripravile osnutek Zakona o zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami, ureja celostna zgodnja obravnava otrok s posebnimi potrebami, otrok z rizičnimi dejavniki v predšolskem obdobju ter družine v predšolskem obdobju z namenom, da se zagotovi in spodbudi otrokov razvoj, okrepi zmogljivost družine ter spodbudi socialna vključenost družine ter otroka.
več >
 
 

Vabilo na posvet "Podpora družini - stroka in nevladne organizacije z roko v roki"

08.01.2019 | Klemen Porenta
Družina je svet, človeštvo in družba v malem, v katerem se prepletajo vloge moškega in ženske, staršev in otrok. Kadar v družino stopi drugačen otrok, ta pusti sled, ki slednjo spremlja vedno in povsod. Zato je zelo pomembno, da družina že zgodaj prejme vso potrebno podporo – ne le za otroka, temveč tudi kot družina. Vabimo vas, da se nam pridružite z vašimi pogledi in idejami na posvetu, ki bo v soboto, 19.1.2019 ob 10. uri v Centru Sonček Šiška, Trg komandanta Staneta 5, 1000 Ljubljana.
več >
 
 

O notranji motivaciji in veselju do življenja z g. Markom Juhantom

08.01.2019 | Klemen Porenta
V ponedeljek, 7. januarja je bilo v okviru programa izobraževanja in usposabljanja staršev, ki ga sofinancira MOL,  na sporedu predavanje g. Marka Juhanta z naslovom »Notranja motivacija in veselje do življenja«. Predavatelj je na zanimiv in samosvoj način poslušalce popeljal skozi različne faze in starostna obdobja otrokovega življenja, pri tem pa ni pozabil na pomembne podrobnosti in zanimive zgodbe.
več >

Novice

 
 
 

Boča - dvoransko balilanje za invalide

TV SLO 1, 21.11.2018 | Športni program
Boccia je dvoransko balinanje za invalide. Njeni začetki segajo v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Boccia je edini paraolimpijski šport, ki ga lahko igrajo težje ali težko prizadete osebe s cerebralno paralizo in podobnimi nevrološkimi stanji ter osebe z mišično distrofijo.
več >
 
 
 

Paraolimpijski športni dan v okviru projekta »Korak k Sončku«

22.01.2019, Stari trg pri Ložu
Paraolimpijski športni dan v okviru projekta »Korak k Sončku«, ZŠIS – POK in Zveza Sonček, OŠ heroja Janeza Hribarja - Stari trg pri Ložu
več >
 
 

Paraolimpijski športni dan v okviru projekta »Korak k Sončku«

26.01.2019, Celje
Paraolimpijski športni dan v okviru projekta »Korak k Sončku«, ZŠIS – POK in Zveza Sonček, III. OŠ Celje
več >
 
 

Paraolimpijski športni dan v okviru projekta »Korak k Sončku«

12.02.2019, Starše
Paraolimpijski športni dan v okviru projekta »Korak k Sončku«, ZŠIS – POK in Zveza Sonček, OŠ Starše
več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke