T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Občutili svobodo vode


28.06.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

V četrtek, 15. junija, so bilo pod okriljem Občine Brežice v Kajak kanu klubu Čatež in Športnem društvu Muha, ponovno izvedli projekt Občuti svobodo vode, z vodnimi aktivnostim po meri invalidov.

Po nagovoru župana in Občine Brežice Ivana Molana in podžupanje,katera je tudi vodja projekta Katje Čanžar, so svoje videnje ali projekte predstavili še predstavniki Kajak kluba Čatež, predstavniki Športnega društva Muha in Društvo za boljši svet Vilinski Ključ. Res, da so lani šele začeli s tem projektom, pa vendar, kot je dejal koordinator projektnih aktivnosti Jernej Agreš, je njihov cilj, kako čim bolj približati vodne aktivnosti tako zdravim kot invalidnim osebam.

Dejal je še, da delajo predvsem na projektu ali modelu deske, ki bo uporabniku prijazna, zelo stabilna in na katero se vgnezdi invalidski voziček ter potem uporabnik sam vesla, seveda, če je gibljiv v zgornjem delu telesa. Posebnost te deske je tudi, da če je potrebno, se na njo lahko pritrdi še ena deska, na kateri je njegov pomočnik.

V tem mednarodnem projektu poleg Slovenije, Hrvaške, sodeluje še francoski, irski in češki partner, vsem skupaj pa je rdeča nit rekreacija ob vodi in na vodi za invalide. Letošnjega drugega informativnega dneva ali projekta so se poleg Društva Sonček Posavje, uporabnikov Centra Sonček Krško, OŠ dr. Mihajla Rostoharja udeležili tudi člani Društva Sonček iz Maribora.Anton Hruševar


< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke