T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Sončki z novim vozičkom


13.07.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

Tako kot v preteklih letih, tudi v letošnjem letu Društvo Sonček Posavje veliko razmišlja, kako bi izvedlo čim več novih projektov glede gibalne oviranosti, se družili in tako polepšali dneve otrokom, mladostnikom, odraslim osebam z motnjami v razvoju, kot tudi sorojencem in seveda staršem.

V soboto 8. julija, so tako na mirni lokaciji ob Krki (Boršt), izvedli aktivni športni dan k vodnim aktivnostim po meri invalidov, kateri je potekal v sklopu projekta Občuti svobodo vode in v sodelovanju s SUP Čatež. Na jezeru je bil preizkušen tudi nov prilagojen Sončkov voziček za spust v vodo, ki se lahko uporablja tudi v bazenih ali pa na morju. Na aktivni športni dan so se odzvali povabilu tudi novomeški člani Društva Sonček in tako tudi oni preizkusili voziček, ki omogoča lažji spust v vodo in tudi samostojno plavanje.

Sobotno druženje je bilo ponovno ob plavanju, deskanju, (tako samostojno kot z vozičkom) pikniku, izvedeno v prijetnem vzdušju, zopet pa so si vsi prisotni ob izmenjavi mnenj, nabrali nekaj novosti ali znanj. 


Anton Hruševar

< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke