T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Samostojna ZTK Društva Sonček Posavje


29.08.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

Društvo Sonček Posavje je pred kratkim od 16. do 20. avgusta na kmetiji Zevnik na Čatežu, prvič izvedlo samostojno zdravstveno terapevtsko kolonijo.

Kolonijo za šoloobvezne otroke, katero je vodila predsednica društva Nataša Solomun, se je udeležilo deset otrok z posebnimi potrebami in ostalimi motnjami v razvoju, deset spremljevalcev, med njimi pa tudi dva z motnjami v razvoju. 

V času kolonije se je izvajala hipoterapija, kopanje na Čatežu, vozili so se z štirikolesnikom, skrbeli so za živali, obiskali so jih tudi policisti z policijskimi konji, nad katerimi so bili zelo navdušeni, saj so to le večji konji kot pa tisti, na katerimi so sami jezdili. Med vsemi temi aktivnostmi, so se otroci v tem času učili priprave samostojnega obroka, osebne higiene, ob slabem vremenu so imeli hišni kino, karaoke, skratka skupinsko druženje in priprave na kasnejše samostojno življenje.

Po izjavi voditeljice kolonije, se je ta prva samostojna kolonija izkazala za zelo kvalitetno, otroci so bili zelo sproščeni, (morda bolj kot starši, kateri so bila doma), zato se bo takšna samostojna kolonija izvedla tudi v naslednjem letu). 


Anton Hruševar                                

< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke