T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Sončkov dan odprtih vrat


09.10.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

Ob svetovnem dnevu cerebralne paralize smo v centru Sonček Krško v petek, 6.10.2017, pripravili dan odprtih vrat za obiskovalce in za vse, s katerimi sodelujemo.

Predstavili smo se z našim delom in obiskovalce povabili, da se tudi sami preizkusijo v izdelavi voščilnic. Pripravili smo razstavni prostor naših izdelkov, kjer so si lahko ogledali in kupili naše izdelke. V kratkem programu so uporabniki sami predstavili aktivnosti, ki so potekale celo leto.

S poslanico ob svetovnem dnevu cerebralne paralize nas je nagovorila še vodja centra Sonček Krško ga.Tanja Kavčič. Ta dan obeležuje družbeno gibanje, katerega cilj je širše predstaviti posledice te možganske okvare, spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost, ki jo bo sprejemala brez predsodkov.

Vizija tega gibanja je vsakomur s CP zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo drugi ljudje. Ta dan je priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami CP.

Poslanica vsebuje tudi zahteve po osveščanju javnosti, pravici do zgodnje obravnave, konkretnih dejanjih za uresničevanje človekovih pravic, kvalitetno življenje oseb s CP in sodelovanje-soodločanje oseb s CP. To vizijo lahko pomaga uresničevati vsak od nas v svojem okolju.

Predsednica Društva Sonček Krško ga. Nataša Solomun pa nam je predstavila še društvene dejavnosti in poudarila, kako pomembne so tudi športne aktivnosti in aktivne počitnice, ki jih društvo ponuja osebam s cerebralno paralizo in njihovim družinam. Sledilo je še prijetno druženje ob kavici, pecivu in zelenih balonih.

>Skupaj spremenimo načrte v dejanja.<


Tako smo mi obeležili svetovni dan cerebralne paralize.  
 

 
Tanja Kavčič

< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke