T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Sončki nastopili na dobrodelnem koncertu


18.12.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

V soboto, 2. decembra, je Rotary klub Čatež v brežiškem gradu z dobrodelnim koncertom obeležil 20. obletnico delovanja na območju Posavja, Kozjanskega in Obsotelja. Tako kot do sedaj so tudi ob svoji obletnici sledili svojemu humanitarnemu poslanstvu in izvedli dobrodelni koncert, kot je dejal aktualni predsednik kluba Aleksander Zupančič, za pomoč otrokom s posebnimi potrebami in za socialno ogrožene otroke - za njihove programe in šolske dejavnosti.

V kulturno glasbenem programu so ob spremljavi Branke Žičkar, Tinke Vukič, Roberta Pirca, Mihe Koretiča in Mitje Režmana nastopili učenki Glasbene šole Krško ter članici Društva Sonček Posavje Viktorija Hruševar in Ajda Brilej. Za njimi je sledil nagovor ustanovnega člana in prvega predsednika Rotary kluba Antona Zorko, ki je predstavil delovanje ter humanitarne dejavnosti kluba. Povedal je, da so že ob ustanovitvi kluba, katerega člani so iz občin Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Sevnica, Kozje, Podčetrtek in Bistrica ob Sotli sklenili, da bo njihov cilj humanitarna dejavnost. Povedal je še, da so do sedaj pomagali štipendirati študente v tujini, potem so sodelovali pri nakupu mamografa za bolnišnico Brežice, sodelovali so tudi pri organizaciji nakupa desetih defilbiratorjev za občine Posavja, hkrati pa so tudi organizirali edukacijo stodesetih posameznikov, ki so se usposobili za nudenje prve pomoči oz. za delovanje z njimi ter izvedli veliko ostali dobrodelnih akcij.

Po nagovoru je na Miklavževem koncertu sledil glasbeni program, kjer so nastopili: mešani pevski zbor Viva ob spremljavi kitarista Žana Bračuna in na klavirju Estere Cetin, štipendistka Rotary kluba Mihaela Komočar ter sopranistka Anja Žabkar. Ob koncu koncerta je župan občine Brežice Ivan Molan Rotary klubu podelil še plaketo za pretekle humanitarne dejavnosti, koncert pa je povezovala Bojana Zevnik.

Na koncertu, ki je bil namenjen za socialno ogrožene otroke in za otroke s posebnimi potrebami, so s prodajo vstopnic, prispevki donatorjev in lastnimi sredstvi zbrali preko pet tisoč evrov.


Anton Hruševar

< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke