T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Društvo Sonček Posavje prejelo potapljaško opremo


20.12.2017 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

Že res, da je moto ali poslanstvo gasilcev pomagati ljudem v stiski, so se tokrat odločili, da na pomoč ne priskočijo le takrat ko zagori ali ko se zgodi nesreča, temveč, da bodo pomagali Društvu Sonček Posavje, oz. otrokom s cerebralno paralizo in drugimi motnjami v razvoju.

Po izjavi vodje gasilske operative v Poklicni gasilski enoti (PGE) Krško Aleša Stoparja, so na PGE Krško že dalj časa razmišljali, da bi letos naredili nekaj humanitarnega in tako je padla zamisel, da bi s prodajo koledarjev kupili invalidski voziček. Vendar, ko so izvedeli koliko stane, niso bili prepričani, če bodo toliko nabrali. Po pogovoru s predsednico Društva Sonček Posavje Natašo Solomun so se odločili, da bodo raje pomagali pri nabavi potapljaške opreme za društvo, če pa se bo nabralo dovolj sredstev, pa jo bodo oni kupili.

V svojih vrstah so izbrali dvanajst gasilcev ali modelov, se povezali s fotografom Mitjo Mladkovičem in tako v zapuščenih prostorih podjetja Videm Krško izbrali ozadje za koledar in ga dali natisniti v 300 izvodih. Ker je teh 300 koledarjev pošlo v treh dneh, so jih natisnili še dodatnih 300, ki pa so jih prodali v štirinajstih dneh, zato so jih dali natisnili še 150.

S tako uspešno prodajo koledarjev je PGE Krško uspelo nabrati toliko denarja, da so po plačilu fotografa in tiska namesto ene potapljaške opreme kupili dve kompletni opremi s plavutkami, jeklenkami, kompenzatorjem, skratka vse kar bodo malčki potrebovali za prve korake v potapljanje.

Ker pa je Društvo Sonček Posavje letos pričakalo dedka Mraza v prostorih PGE Krško, jim je vodja gasilske enote to opremo tudi svečano predal, hkrati pa še bon v vrednosti 1000 evrov. Predajo opreme ob navzočnosti župana Občine Krško mag. Mirana Stanka in dedka Mraza so popestrili še z glasbenim nastopom Ajde Brilej, Maše Dornik, Filipa Habinca in Viktorije Hruševar.

Društvo Sonček Posavje se zahvaljuje Aktivu kmetic Bizeljsko, nastopajočim in vsem,ki so pomagali pri izpeljavi sobotnega dedka Mraza, še posebej pa PGE Krško za njihovo humanitarno delo, saj ima tako Društvo Sonček sedaj svojo potapljaško opremo, ki jo bodo koristili naslednje leto tako na morju kot tudi v bazenih.


Anton Hruševar

< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke