T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

V Društvu Sonček Posavje pridobili novo znanje


26.06.2018 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

Društvo potapljačev Vidra Krško je letos organiziralo tečaj potapljanja za potapljaško kategorijo P-1.

Tečaj je potekal v skladu s pravili potapljaške šole CMAS in PRAPOS. CMAS inštruktor potapljanja g. Darko Anžiček je tečajnike najprej popeljal skozi zahtevno  teorijo o potapljaški opremi, fiziki potapljanja, fiziologijo potapljanja in načrtovanju potopov ter okolju. Po opravljenem testu iz teorije, pa je sledila  praksa v  bazenu z vso potapljaško opremo.

Tako so si člani društva Sonček Posavje Jerneje Dornik, Jernej Rostohar in Dejan Zorko nadeli  potapljaško obleko, pas z utežmi, plavuti, masko, dihalko,  kompenzator ter jeklenko z regulatorjem in tako se prvič zares potopili v Bazenu Brestanica. Pri večurnem in večkratnem izvajanju vaj  potapljanja,  ki jih je bilo potrebno narediti se je  inštruktorju pridružilo še nekaj prostovoljcev iz Društva potapljačev Vidra in tako omogočilo, da so vaje lažje in gladko potekale.  Po osvojenih vajah v bazenu, pa so nato sledile še vaje v morju.

Tretjo soboto v juniju, v Fiesi na slovenski obali, pa so kandidati pridobljeno znanje iz bazena še dodatno urili v morju.  Kljub temu, da je bila pod gladino gneča, saj je tisti dan morje zvabilo zelo veliko potapljačev,  so se kandidati zelo trudili, da izpilijo svoje znanje, saj je bila želja po uspešnem zaključku oz. opravljenem izpitu v morju, ki je sledil naslednji dan, zelo velika.  Tako je torej v mednarodni potapljaški izkaznici in potapljaški knjižici zabeleženo, da je 17. junij 2018, tisti dan, ko so vsi trije člani  Društva Sonček postali potapljači P-1, pod vodstvom g. Darka Anžička, njegov  pomočnik pa je bil Miran Taborin. Po opravljenem praktičnem izpitu so se na ob 11.20 uri potopili na globino 10 metrov, potop pa je trajal 20 minut.

Pridobljenega znanja in uspeha se v društvu zelo veselimo, saj bomo tako lahko začeli uporabljati potapljaško opremo, ki nam jo je podarila Poklicna gasilska enota iz Krškega. Tako bomo lahko nekaterim našim sončkom omogočali pogled v čisto drug svet, ki ga verjetno sicer nebi nikoli doživeli,  za druge pa bo že spoznavanje potapljaške opreme nekaj posebnega.< nazaj
2017 2018 2019
november december januar
p t s č p s n
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke