T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Rekreacijski pohod Društva Sonček Posavje


04.10.2019 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

Preteklo soboto je Društvo Sonček Posavje v sodelovanju s Turističnim društvom Senovo izvedlo poučno rekreacijski pohod.

Po jutranjem okrepčilu, ki so g pred domom XIV. divizije na Senovem pripravile sončkove članice in članice Turističnega društva Senovo, so se napotili po tako imenovani Knapovski poti, po nekdanji trasi ozkotirne železnice v Ravne, kjer je sledil ogled dediščine premogovnika na Senovem in različnih tipov lokomotiv ter vagonov.

Po strokovni razlagi Antona Petroviča o delovanju lokomotiv in namena vagončkov, so po strmem vzponu prispeli na Reštanj, kjer so si po okrepčilu ogledali nekdanje premogovniške strojnice, rudarsko opremo, orodje ter reševalno postajo.

Po spustu na Senovo je sledilo kosilo v Gostilni Senica, žal pa je zaradi dežja odpadel ogled peke kruha v krušni peči v Uradniški koloniji.

Društvo Sonček Posavje se zahvaljuje vsem udeležencem pohoda za prijetno vzdušje na pohodu, spremljevalcem za njihov trud, Gostilni Senica za pogostitev in seveda članom Turističnega društva Senovo za organizacijo in vodenje samega poučnega pohoda.


Anton Hruševar

< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke