T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Sončkov kostanjev piknik ob svetovnem dnevu cerebralne paralize


10.10.2019 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

V soboto, 5. 10., sta ob svetovnem dnevu cerebralne paralize na športnem igrišču v Spodnjem Starem Gradu Društvo Sonček Posavje in Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec tudi letos izvedla že tradicionalni kostanjev piknik.

Resda je zjutraj malo deževalo, vendar sončki ne bi bili sončki, če ne bi s sabo pripeljali sonca in veliko pozitivne energije. Po okrepčilu tako s palačinkami, kostanjem in pečenimi mesnimi dobrotami ter čajem je predsednica Društva Sonček Posavje Nataša Solomun vsem navzočim predstavila namen branja poslanice in zelenih balonov.

V poslanici je bilo zapisano, da je svetovni dan cerebralne paralize družbeno gibanje, katerega cilj je širše predstaviti to možgansko okvaro, spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost, ki jo bo sprejemala brez predsodkov. Vizija tega gibanja je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo drugi ljudje. Ta dan je priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize. To vizijo lahko pomaga uresničevati vsakdo od nas v svojem okolju. S skupnimi močmi lahko vplivamo tudi na globalne družbene spremembe.

Po nagovoru predsednika Društva ljubiteljev motorjev Matija Gubec Matjaža Gomilška in podžupanje Občine Krško Ane Nuše Somrak se je ob zvokih ansambla BB Thing in pevke Andreje, podelitvi simboličnih daril in seveda daril članice DLM Matija Gubec nadaljevalo veselo druženje z različnimi aktivnostmi ali igrami. Društvo Sonček Posavje se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je 170 udeležencev lahko preživelo tako čudovito soboto in upajo, da se drugo leto zopet srečajo v tako velikem številu.


Anton Hruševar

< nazaj
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke