T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Pohod Tamar


30.09.2020 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

Ob 6.30 smo se skupaj odpeljali z avtobusom in nekaj osebnimi avtomobili proti Planici. Na poti smo bili vsi v pričakovanju, kako bo in kaj vse bomo doživeli.


Že na sami poti smo občudovali prekrasno naravo in gorovje, saj avtobus ponuja veliko boljši razgled. Ko smo prispeli v Planico smo bili vsi srečni, polni adrenalina, navdušeni, da smo prišli v čudovito jasno dopoldne in nabralo se nas je zelo veliko. Ne vem zakaj, a nihče od nas ni začutil nobenega napora, kajti bilo je toliko prostovoljcev, da smo z lahkoto in z nasmejanimi obrazi vsi srečno prišli na cilj. Z nami je vseskozi hodil tudi ambasador Viki Grošelj in sam dejal, da je to ena čudovita izkušnja. Med nami je bil vseskozi tudi para športnik Jernej Slivnik, ki je sam vztrajal do vrha - pravi borec. Prav tako smo vseskozi imeli spremstvo kombija a k sreči ga ni nihče potreboval. Na cilju so nas pričakali nasmejani gluhi, ki so nas postregli s pijačo in hrano in nas naučili veliko novega. Čudoviti občutki, kaj vse se da, če je volja in motivacija. Bilo nam je prečudovito. Naj poudarim, da popolnoma nič ni bilo, kar ne bi bilo v redu. Glede na to, da je bilo na samem kraju še ostalih 100 ali več pohodnikov sem prepričana, da smo dosegli glavni cilj - inkluzijo in integracijo. Kot opazovalka nekaterih mimoidočih sem spoznala, da so bili zelo navdušeni nad našo akcijo. Izjave prostovoljca g. Petrovič-a: »Bogati so tisti, ki imajo prave prijatelje. Ta dan smo izgubo telesne energije nadomestili in si napolnili baterije v sodelovanju z Društvom Sonček Posavje. Nova spoznanja pa so garancija, da bomo še sodelovali.«

Kot so povedali tudi sami govorci na samem dogodku so se ob tem dogodku počutile gore majhne in vsi mi, ki smo bili na kraju samem zelo velike in zelo bogati. Občutke, ki jih ob takih dogodkih začutiš je zelo težko opisati, nekako jih moraš doživeti in spoznaš, da je vse to nepopisna sreča tako za gibalno ovirane kot ostale z motnjami v razvoju, kot za vse nas, ki smo kakorkoli povezani z njimi. Z akcijo GOGO 2020 živimo inkluzijo in integracijo.


Nataša Solomun - predsednica društva za cerebralno paralizo Posavje   

< nazaj
2019 2020 2021
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke