T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Sončkov pohod in dobrote iz krušne peči - "Mar nam je za skupnost"


13.11.2020 | Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje
 

V mesecu oktobru je Društvo sonček Posavje izvedlo že večkratni pohod iz Brestanice do Senovega. Tokratni pohod je potekal po na novo urejeni kolesarski poti, končal pa se je z domačimi dobrotami iz krušne peči, ki so jih pripravili ali spekli člani Turističnega društva Senovo.


Res, da je prvotni pohod vodil po glavni cesti ali pločnikih, a tokrat so se odločili, da ga »speljejo« po kolesarski poti in tako, kot je dejala predsednica invalidnega društva Sonček Posavje Nataša Solomun, skušajo ugotoviti, ali so res vsi dovozi in klančine s pločnika na cesto za vožnjo z invalidskimi vozički primerni. To za invalide pomeni precejšnjo samostojnost.

Pot se je končala pred zunaj pozidano krušno pečjo na Senovem ,kjer so nas člani Turističnega društva Senovo pogostili s toplimi domačimi dobrotami, ki so jih spekli v njej. Po izjavi Ivana Šturbeja je to še edina peč na Senovem, ki je ostala v nekdanji Uradniški koloniji na Senovem. Ko se je l. 1986 preselil na Senovo, je, kot je dejal, bila skoraj v razsulu, zato je poskušal dobiti pomoč za obnovo. Upal je, da mu bo pri tem pomagal nekdanji direktor rudnika, potem pa tudi stanovanjske skupnosti, vendar brez uspeha. Mnogo kasneje, leta 2007, pa je uspel dobiti pomoč in tako so skupaj s predsednikom Antonom Petrovičem in s člani turističnega društva Senovo obnovili peč in tako je lahko Ivan začel peči v njej. Kasneje se mu je pridružil še zdaj, žal, že pokojni Matjaž Šeš, zdaj pa jo uporablja predvsem Turistično društvo Senovo ob raznih prireditvah.

Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje se zahvaljuje tako Občini Krško, ki prepoznava naše potrebe, Turističnemu društvu Senovo, ker so ob svetovnem dnevu cerebralne paralize tako invalidnim članom Društva Sonček Posavje kot vsem ostalim invalidom pomagali, da smo kljub prilagoditvam še bolj vidni, prepoznavni in nič drugačni od zdravih ljudi. V našem društvu se vseskozi trudimo, da smo čim bolj aktivni in s projektom »Mar nam je za skupnost« smo tudi našim članom nudili dodatne aktivne projekte.Društvo Sonček Posavje

< nazaj
2019 2020 2021
oktober november december
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
 
E-trgovina
Najbolj brano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke