T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

 

Družinska kolonija na otoku Pašman


07.10.2021 | Društvo Sonček za cerebralno paralizo Posavje
 

Društvo Sonček Posavje je tudi letošnje poletje poskrbelo, da tako otroci, mladostniki kot odrasle osebe s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju niso ostali brez zdravstveno-terapevtskih kolonij, ki  v teh časih še bolj pripomorejo k vzdrževanju fizične kondicije. Skupno so poletne zdravstveno-terapevtske kolonije trajale 24 dni, udeležencev pa je bilo 52.

Te kolonije imajo za naše člane velik pomen, saj ob terapijah, druženju in prilagajanju skupini, omogočajo tudi čim več samostojnosti, izkušen, želji po nečem novim in spoznanje, da se vse da, le če je pristop in prilagoditev prava, hkrati pa se vračajo v domače okolje polni lepih in prijetnih spominov.  

Tako je bila v juniju izvedena družinska kolonija na otoku Pašmanu. Otroci s posebnimi potrebami so bili deležni terapij,  aktivnosti na vodi s supom, tubo in banano, kjer so si krepili vse mišice telesa, ter  pravilno razporejali težo. Tudi vožnja s čolnom je svojevrstno doživetje. V vseh teh aktivnostih  so uživali tudi njihovi sorojenci.

Letošnja  kolonija, bo vsem udeležencem ostala  posebej v spominu, saj se je vsa skupina morala angažirati, da je skupaj  pripravila program pevske in plesne vsebine, katere smo nekega večera predvajali in pošiljali v živo na svet preko družabnih omrežij. To je bilo res nekaj posebnega, kot da bi imeli svoj festival v morskem ambientu le, da namen ni bil tekmovanje, pač pa sodelovanje in vzpodbujanje... Veselja in smeha ni manjkalo, saj smo v svoji sredini imeli tudi očeta, ki je praznoval abrahama.


Društvo Sonček Posavje

< nazaj
2019 2020 2021
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 
E-trgovina
Najbolj brano
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke