T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

Izobraževanje


Programe izobraževanja in usposabljanja izvajamo vsako koledarsko leto, vendar je v obdobju šolskega leta več poudarka na izobraževanju za spremljevalce otrok v vrtcih in šolah ter za pedagoške, svetovalne delavce ter druge strokovne delavce. V poletnih mesecih naša društva izvajajo program Obnovitvene rehabilitacije za otroke (zdravstveno – terapevtske kolonije) in OR za mladostnike in odrasle. Zato takrat več izobraževalnih oblik namenjamo Šolam za starše in Delavnicam za nove sodelavce ter prostovoljce.

Tudi v preteklem šolskem letu smo izvedli seminarje in delavnice ter različne oblike svetovanja, ki se jih je udeležilo 115 udeležencev. Zelo veliko je bilo zanimanja s strani vrtcev in šol tudi za izvajanje različnih izobraževanj za zaposlene, pa tudi za starše vseh otrok v prostorih posameznega vrtca ali šole. Tako smo našo ponudbo izobraževanja združevali s projektom KORAK K SONČKU, ki so ga uspešno izvajali vzgojitelji in učitelji skupaj z učenci in drugimi sodelujočimi.

Zaradi velikega zanimanja novih in dosedanjih udeležencev programe izobraževanja, usposabljanja in svetovanja nadaljujemo tudi v šolskem letu 2017/2018.

Seveda se bomo z veseljem odzvali tudi na povabila s strani vrtcev in šol za izvajanje oblik v njihovih institucijah. Veseli bomo tudi predlogov glede vsebin predavanj ali izvajalcev ter razmišljanj o problematiki inkluzivne prakse otrok s posebnimi potrebami.

Naš cilj ENA ŠOLA ZA VSE je mogoče v tem trenutku bolj utopija kot realnost, a s širjenjem informacij ter osveščanjem o pomembnosti socialnega vključevanja, bomo ustvarjali (skupaj z različnimi izvajalci, otroki in njihovimi starši) prostor in pripravljali družbo na uveljavljanje enake možnosti za vse.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke