T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Zlati znak prejme

 

Andrej Ziško, za prizadevno vodenje Pomurskega društva za cerebralno paralizo in sodelovanje v Zvezi Sonček.

Utemeljitev: Andrej Ziško je aktiven član Pomurskega društva za cerebralno paralizo že osemnajst let, zadnjih deset let tudi predsednik društva. Aktivno je vodil priprave za ustanovitev Centra Sonček v Murski Soboti, katerega otvoritev je bila decembra 2001.

S svojim društvenim delom in z zgledom očeta otroka s cerebralno paralizo pomembno prispeva h vključevanju ljudi z invalidnostmi v socialno okolje ter se zavzema za njihovo običajno življenje v domačem kraju. S tempa prispeva tudi k ustvarjanju pozitivnega javnega mnenja in sprejemanju drugačnosti, k osveščanju javnosti in članstva, prepoznavnosti društva in oseb s cerebralno paralizo. Andrej Ziško je pobudnik mnogih društvenih aktivnosti, preko katerih postaja »drugačnost« nekaj običajnejšega, tako za lokalno prebivalstvo, kot tudi za strokovno javnost.

Njegovo aktivno sodelovanje v organih Zveze Sonček omogoča še večje prepoznavnost društva v lokalnem okolju v korist članstva, hkrati pa konkretne probleme in pobude za njihovo reševanje prenaša na nacionalno raven. Pomursko društvo za cerebralno paralizo je tako v okolju, kjer deluje, nepogrešljiv dejavnik.

Njegovo sodelovanje z enoto VDC Murska Sobota je zgledno in v korist vseh, ki potrebujejo storitve tako društva kot VDC. Sodelovanje članov društva ter sodelavcev in uporabnikov enote VDC Sonček v Murski Soboti je dokaz, da delamo prave stvari. Usposabljamo za življenje.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke