T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Priznanje prejme


Brigita Pulko, za dolgoletno aktivno delovanje v Društvu za cerebralno paralizo Ptuj – Ormož.

Utemeljitev: Gospa Brigita Pulko je vključena v Društvo za cerebralno paralizo Ptuj – Ormož od začetka njegovega delovanja. Ves čas je njegova aktivna članica, kot tajnica in nato članica izvršenega odbora društva, predvsem pa kot predstavnica staršev otrok s posebnimi potrebami. Zdaj že drugimandat vodi društvo kot predsednica.

Brigita Pulko je pobudnica številnih društvenih aktivnosti, zlasti družabnih, ustvarjalnih, izobraževalnih in rehabilitacijskih, s katerimi postaja »drugačnost« nekaj običajnejšega. Tako za lokalno prebivalstvo kot tudi za strokovno javnost. Poleg utečenih aktivnosti je vpeljala nekaj novih, ki so vsem članom dodatno  obogatile življenje.

S svojim delom v društvu pomembno prispeva k vključevanju ljudi z invalidnostmi v socialno okolje, v običajno življenje v domačem kraju, k ustvarjanju pozitivnega javnega mnenja  in kulture do drugačnosti, k osveščanju javnosti in članstva, prepoznavnosti društva in oseb s cerebralno paralizo v okolju ter medsebojni pomoči članstva.

Od leta 2010 je kot predstavnica društva aktivna članica Sveta za invalide Občine Ptuj, katerega naloga je priprava analize o položaju invalidov v MO Ptuj in priprava ter izvedba akcijskega načrta za obdobje 2011 – 2015.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke