T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Zlati znak prejme

 

Iztok Suhadolnik, za dolgoletno aktivno delovanje v Društvu za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine ter uspešno vodenje Zveze Sonček.


Utemeljitev: Iztok Suhadolnik je član Dolenjskega društva za cerebralno paralizo od leta 1993. Že naslednje leto je bil izvoljen za predsednika društva in to funkcijo opravljal do leta 2000. Od leta 2000 do leta 2008 je bil član izvršnega odbora društva, od takrat dalje je član častnega razsodišča Sončka – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine.

V času predsedovanja društvu je Iztok Suhadolnik dosegel, da se je kadrovsko okrepila razvojna ambulanta v Zdravstvenem domu Novo mesto. Osebno se je zavzel, da je pričel leta 1994 ponovno delovati razvojni oddelek v vrtcu. Nekaj let kasneje je kot predsednik društva sodeloval pri ustanavljanju Dnevnega centra Novo mesto za otroke in mladostnike do 26. leta starosti, ki že deseto leto deluje pod okriljem Centra Dolfke Boštjančič Ig. Na ta način so mnogi otroci dobili možnost, da so ostajali v domačem okolju, starši vključenih otrok pa olajšano življenje.

Iztok Suhadolnik je bil za člana Izvršnega  odbora Zveze Sonček izvoljen leta 2001. Predsednik Zveze Sonček pa je postal leta 2005. V času predsedovanja Zvezi Sonček si je Iztok Suhadolnik prizadeval za spodbujanje dela vseh regijskih društev, za transparentno delovanje organizacije ter za povezovanje z drugimi organizacijami. Kljub temu, da si je zadal skoraj nemogočo nalogo, to je uvajanje  transparentnosti in zakonitosti v delovanje dveh nacionalnih svetov invalidskih organizacij, mu je z njegovo doslednostjo, natančnostjo in trmo uspelo k njegovim prizadevanjem pritegniti vsaj nekatere invalidske organizacije in doseči spremembo zakonodaje. S tem je opazno prispeval k izgradnji prvega potrebnega koraka za izgradnjo pravičnejšega sistema invalidskega varstva v Sloveniji.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke