T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Priznanje prejme


Janko Rešeta, za dolgoletno prizadevno delo v pomurskem društvu in Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije.

Utemeljitev: Janko Rešeta je eden izmed članov iniciativnega odbora za ustanovitev Pomurskega društva za cerebralno paralizo leta 1988 in vseskozi aktivni član društva. Bil je angažiran predsednik društva v obdobju 1990-1996, nekaj let je vodil zdravstveno terapevtske kolonije ter si vsestransko prizadeval za boljšo prepoznavnost društva v lokalnem okolju ter socialno vključevanje oseb s cerebralno paralizo. Od leta 2002 je tudi sodelavec Zveze Sonček, kot vodja enote VDC Sonček v Murski Soboti, zadnja leta tudi vodja proizvodnje VDC Sonček. V tej vlogi nadaljuje s svojim prizadevanjem za stoodstotno kakovost opravljenega dela, redoljubnost in natančnost pri delu.

Predvsem pa si ves čas prizadeva za promocijo Sončkovih izdelkov, širjenje prepoznavnosti Sončka v lokalnem in širšem družbenem okolju, tudi v medijih ter za vključevanje oseb z invalidnostjo v običajno življenje. Tudi s prenašanjem izkušenj iz svojega življenja z otrokom (hčerko) s cerebralno paralizo, na mlade družine, z nudenjem konkretne pomoči ali s svetovanjem.

S svojimi idejami in razmišljanjem je v veliki meri pomagal k boljšemu in bolj razumnemu povezovanju z družbo in njenemu sprejemanju drugačnosti, bodisi da so to otroci ali starejše osebe z cerebralno paralizo ali kakšno drugo posebnostjo.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke